Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1. Λευκής σαρκός 2. Οργάνων 3. Όπλων.  Ορισμός : Η στρατολόγηση και μεταφορά γυναικών και παιδιών, κυρίως από την μία χώρα στην άλλη, με σκοπό την προώθησή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1. Λευκής σαρκός 2. Οργάνων 3. Όπλων.  Ορισμός : Η στρατολόγηση και μεταφορά γυναικών και παιδιών, κυρίως από την μία χώρα στην άλλη, με σκοπό την προώθησή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1. Λευκής σαρκός 2. Οργάνων 3. Όπλων

2  Ορισμός : Η στρατολόγηση και μεταφορά γυναικών και παιδιών, κυρίως από την μία χώρα στην άλλη, με σκοπό την προώθησή τους στην πορνεία. Η προώθηση και παραμονή των γυναικών και των παιδιών στην πορνεία γίνεται με διάφορες μεθόδους, όπως απαγωγή, απάτη, παραπλάνηση, ξυλοδαρμός, βιασμός και εθισμός στα ναρκωτικά. Ποινές και νόμοι : Ο συγκεκριμένος νόμος για τον « εξορθολογισμό » της ποινικής δικαιοσύνης, μετατρέπει την παράνομη πορνεία σε πιο « ανώδυνη » παράβαση από εκείνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για τις οποίες προβλέπει κράτηση μέχρι έξι μηνών και πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ με εξαίρεση εκείνη της παραβίασης κόκκινου σηματοδότη η οποία θα εξακολουθεί να τιμωρείται ως πλημμέλημα !

3  Στη σωματεμπορία δεν υπάρχει ελεύθερη βούληση. Τα θύματα έχουν υποστεί κάποια μορφή εξαναγκασμού ή εξαπάτησης από τους σωματέμπορους. Είναι μάλιστα δυνατόν τα θύματα κάποιες στιγμές ή φάσεις να είχαν συναινέσει ή και ενεργήσει αυτοβούλως σχετικά με την μετανάστευση ή την εργασία τους, αλλά να εξαναγκάστηκαν ή να εξαπατήθηκαν μετέπειτα.

4  ΟΡΙΣΜΟΣ  Το εμπόριο οργάνων είναι η αγοραπωλησία ανθρώπινων οργάνων με τελικό σκοπό τη μεταμόσχευσή τους σε αρρώστους. Η πρακτική είναι παράνομη στις περισσότερες χώρες  ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ : Δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία γιατί εμπεριέχονται κυρίως σε άλλες κατηγορίες όπως π. χ. Η ανθρωποκτονία.

5  Σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας μας  1. Όπλο είναι κάθε µ ηχάνη µ α, το οποίο, µ ε ωστική δύνα µ η που παράγεται µ ε οποιονδήποτε τρόπο, εκτοξεύει βλή µ α ή χη µ ικές ουσίες ή ακτίνες ή φλόγες ή αέρια και µ πορεί να επιφέρει κάκωση ή βλάβη της υγείας σε πρόσωπα ή βλάβη σε πράγ µ ατα ή να προκαλέσει πυρκαγιά  2. Όπλα θεωρούνται επίσης τα αντικείμενα που είναι πρόσφορα για επίθεση ή ά µ υνα και ιδιαίτερα :  β. Μαχαίρια κάθε είδους, εκτός εκείνων που η κατοχή τους δικαιολογείται για οικιακή ή επαγγελ µ ατική ή εκπαιδευτική χρήση  γ. Μεταλλικές γροθιές, ρόπαλα µ εταλλικά ή µ η, και ρόπαλα συνδεδεμένα µ ε αλυσίδα ή σχοινί ( νουτσάκο ).

6  Νομοθεσία :. Στους παραβάτες των διατάξεων του παρόντος νό µ ου, ανεξάρτητα από την ποινική δίωξη τους, η ε µ πορία και η διάθεση, µ ε οποιονδήποτε τρόπο, όπλων και αντικει µ ένων, απαγορεύεται η κατοχή τους από άτο µ α που δεν έχουν συ µ πληρώσει το 18 έτος.  Η ένοπλη βία σκοτώνει 2.000 ανθρώπους την ημέρα παγκοσμίως  Κάθε μέρα, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χάνουν τη ζωή τους από ένοπλη βία, δήλωσαν ομάδες προάσπισης, καλώντας επειγόντως τα έθνη να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια συνθήκη για τον έλεγχο του εμπορίου όπλων.


Κατέβασμα ppt "1. Λευκής σαρκός 2. Οργάνων 3. Όπλων.  Ορισμός : Η στρατολόγηση και μεταφορά γυναικών και παιδιών, κυρίως από την μία χώρα στην άλλη, με σκοπό την προώθησή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google