Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ 5η Ομάδα Ποια κοινά χαρακτηριστικά εντοπίζετε σε σχέση με το κείμενο του σχολικού βιβλίου; Στα δυο αποσπάσματα του.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ 5η Ομάδα Ποια κοινά χαρακτηριστικά εντοπίζετε σε σχέση με το κείμενο του σχολικού βιβλίου; Στα δυο αποσπάσματα του."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ 5η Ομάδα Ποια κοινά χαρακτηριστικά εντοπίζετε σε σχέση με το κείμενο του σχολικού βιβλίου; Στα δυο αποσπάσματα του Νίκου Καζαντζάκη που μελετήσαμε υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως η κοινή γλώσσα και ο συνεχής μονόλογος του Αλέξη Ζορμπά. Επίσης, υπάρχουν πολλοί προβληματισμοί, οι οποίοι διαφέρουν μεταξύ τους και είναι υπαρξιακοί.

3 ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ Ποιες «ανησυχίες» διατυπώνει ο Ζορμπάς στο παράλληλο κείμενο; Διαπιστώνετε ανάλογο πνεύμα και στο αποσπάσιμα του σχολικού βιβλίου; Ποιες «ανησυχίες» διατυπώνει ο Ζορμπάς στο παράλληλο κείμενο; Διαπιστώνετε ανάλογο πνεύμα και στο αποσπάσιμα του σχολικού βιβλίου; Οι ανησυχίες όπου περνάει ο Αλέξης Ζορμπάς στο παράλληλο κείμενο είναι αρχικά υπαρξιακοί, ενώ στο κανονικό κείμενο σχετίζονται με το σαντούρι. Στο παράλληλο αναρωτιέται ποιος έχει δημιουργήσει τον κόσμο και γιατί υπάρχουν οι άνθρωποι, κοιτάζοντας τους αστερισμούς και τον ουρανό. Επιπλέον, υπάρχει ανάλογο πνεύμα με το απόσπασμα του σχολικού βιβλίου λέγοντας όμως ένα διαφορετικό πρόβλημα: την αμφισβήτηση από τους γονείς του για το αγαπημένο του σαντούρι. Οι ανησυχίες όπου περνάει ο Αλέξης Ζορμπάς στο παράλληλο κείμενο είναι αρχικά υπαρξιακοί, ενώ στο κανονικό κείμενο σχετίζονται με το σαντούρι. Στο παράλληλο αναρωτιέται ποιος έχει δημιουργήσει τον κόσμο και γιατί υπάρχουν οι άνθρωποι, κοιτάζοντας τους αστερισμούς και τον ουρανό. Επιπλέον, υπάρχει ανάλογο πνεύμα με το απόσπασμα του σχολικού βιβλίου λέγοντας όμως ένα διαφορετικό πρόβλημα: την αμφισβήτηση από τους γονείς του για το αγαπημένο του σαντούρι.

4 ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ Ποιες «ανησυχίες» διατυπώνει ο Ζορμπάς στο παράλληλο κείμενο; Διαπιστώνετε ανάλογο πνεύμα και στο αποσπάσιμα του σχολικού βιβλίου; Ποιες «ανησυχίες» διατυπώνει ο Ζορμπάς στο παράλληλο κείμενο; Διαπιστώνετε ανάλογο πνεύμα και στο αποσπάσιμα του σχολικού βιβλίου; Οι ανησυχίες όπου περνάει ο Αλέξης Ζορμπάς στο παράλληλο κείμενο είναι αρχικά υπαρξιακοί, ενώ στο κανονικό κείμενο σχετίζονται με το σαντούρι. Στο παράλληλο αναρωτιέται ποιος έχει δημιουργήσει τον κόσμο και γιατί υπάρχουν οι άνθρωποι, κοιτάζοντας τους αστερισμούς και τον ουρανό. Επιπλέον, υπάρχει ανάλογο πνεύμα με το απόσπασμα του σχολικού βιβλίου λέγοντας όμως ένα διαφορετικό πρόβλημα: την αμφισβήτηση από τους γονείς του για το αγαπημένο του σαντούρι. Οι ανησυχίες όπου περνάει ο Αλέξης Ζορμπάς στο παράλληλο κείμενο είναι αρχικά υπαρξιακοί, ενώ στο κανονικό κείμενο σχετίζονται με το σαντούρι. Στο παράλληλο αναρωτιέται ποιος έχει δημιουργήσει τον κόσμο και γιατί υπάρχουν οι άνθρωποι, κοιτάζοντας τους αστερισμούς και τον ουρανό. Επιπλέον, υπάρχει ανάλογο πνεύμα με το απόσπασμα του σχολικού βιβλίου λέγοντας όμως ένα διαφορετικό πρόβλημα: την αμφισβήτηση από τους γονείς του για το αγαπημένο του σαντούρι.

5 ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ

6 ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΤΖΑΚΗΣ

7 ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΧΡΥΣΑΦΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Κατέβασμα ppt "ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΖΟΡΜΠΑ 5η Ομάδα Ποια κοινά χαρακτηριστικά εντοπίζετε σε σχέση με το κείμενο του σχολικού βιβλίου; Στα δυο αποσπάσματα του."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google