Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι μορφΕς της θανατικΗς ποινης σε νεΟτερη εποΧΗ. ΕλλΑδα-ΚατΑργηση

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι μορφΕς της θανατικΗς ποινης σε νεΟτερη εποΧΗ. ΕλλΑδα-ΚατΑργηση"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι μορφΕς της θανατικΗς ποινης σε νεΟτερη εποΧΗ. ΕλλΑδα-ΚατΑργηση
Οι μορφΕς της θανατικΗς ποινης σε νεΟτερη εποΧΗ. ΕλλΑδα-ΚατΑργηση

2 Εισαγωγή υποθέματος Σύγχρονη εποχή – Θανατική ποινή.
Τρόποι θανατικής ποινής σε νεότερη εποχή. Η σχέση της θανατικής ποινής με την Ελλάδα. Ο τελευταίος θανατοποινίτης στην Ελλάδα. Στατιστικά του ερωτηματολογίου. Δικτυογραφία-Βιβλιογραφία.

3 Τρόποι θανατικής ποινής σε νεότερη εποχή.
Ξεκοίλιασμα. Θανατηφόρα ένεση. Θάλαμος αερίων. Ηλεκτρική καρέκλα. Θάνατος από το εκτελεστικό απόσπασμα. Θάνατος δια λιθοβολισμού. Θάνατος από αποκεφαλισμό.

4 Ξεκοίλιασμα Τα τελευταία όργανα που αφαιρούνται είναι η καρδιά και οι πνεύμονες, έτσι ο καταδικασμένος διατηρείται στη ζωή για να υποφέρει από το αβάστακτο μαρτύριο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

5 Θανατηφόρα ένεση Ο δήμιος συνήθως ένα πρόσωπο ενέσιμων φαρμάκων που το χέρι του εγχέει τρία φάρμακα με τη σειρά : 1.νάτριο θειοπεντάλης το οποίο προκαλεί κώμα 2.βρωμιούχο panacuronium η οποία προκαλεί παράλυση 3.χλωριούχο κάλιο το οποίο σταματά την καρδία

6 Θάλαμος αερίων Ο κρατούμενος είναι δεμένος σε μια καρέκλα μέσα στον θάλαμο. Ο εκτελεστής τραβά ένα μοχλό όπου γίνεται πτώση κυανιούχου καλίου σβόλων σε μια δεξαμενή θειικού οξέος , έτσι πλημμυρίζει ο θάλαμος με θανατηφόρο υδροκυάνιο αερίων

7 Ηλεκτρική καρέκλα Ο κρατούμενος έχει ξυρισμένο κεφάλι δεμένο σε μια καρέκλα , και εφοδιασμένο με ηλεκτρόδια που συνδέονται με αγώγιμα σφουγγάρια τα οποία βρίσκονται το ένα πάνω στο κεφάλι και το άλλο στο πόδι δημιουργώντας ρεύμα : Ο δήμιος τραβά ένα διακόπτη , και 2000 βολτ περνάν μέσα από το σώμα του κρατουμένου με εσωτερική θερμοκρασία 140 βαθμούς .

8 Θάνατος από το εκτελεστικό απόσπασμα
Το θύμα είναι δεμένο σε μια καρέκλα και πέντε σκοπευτές στοχεύουν στην καρδία του θύματος και ταυτόχρονα τραβάνε την σκανδάλη.

9 Θάνατος δια λιθοβολισμού
Εάν ο κρατούμενος είναι άντρας θάβετε μέχρι τη μέση αλλά αν είναι γυναίκα μέχρι τους ώμους της και στη συνέχεια πετάνε πέτρες πλήθος εθελοντών μέχρι να πεθάνει ο κρατούμενος .Ο μέσος όρος εκτέλεσης με λιθοβολισμό είναι εξαιρετικά επώδυνη , και διαρκεί τουλάχιστον 10 με 20 λεπτά.

10 Θάνατος από αποκεφαλισμό
Το θύμα είναι συγκρατημένο συνήθως αναγκάζονται να γονατίσει και ο δήμιος αφαιρεί το κεφάλι με το σπαθί ή με το μαχαίρι και επίσης υπάρχει και η γκιλοτίνα η οποία πέφτει μια βαριά λεπίδα μέσα απ το λαιμό του κρατούμενου, επιτρέποντας μια άμεση μορφή θανάτου.

11 Η θανατική ποινή στην Ελλάδα
Η θανατική ποινή υπήρχε στη χώρα μας ήδη από τα αρχαία χρόνια. Η Ελλάδα δεν ήταν από τις χώρες με έντονη δράση σε αυτό τον τομέα. Όσον αναφορά τη σύγχρονη ιστορία της χώρας, υπάρχουν πηγές που μελετάνε το θέμα της θανατικής ποινής γύρω στο Οι εκτελέσεις γινόντουσαν στο Ναύπλιο και ήταν ελάχιστες σε σχέση με την δράση άλλων χωρών την ίδια περίοδο.

12 Τελευταίος θανατοποινίτης Βασίλης Λυμπέρης
Ο Βασίλης Λυμπέρης ( ), υπήρξε ο τελευταίος έλληνας πολίτης ο οποίος εκτελέστηκε. Η εκτέλεση του (Ηράκλειο, 25 Αυγούστου 1972 ) ήταν η τελευταία που έλαβε χώρα εντός του ελληνικού εδάφους. Η εκτέλεση του έγινε τα ξημερώματα της 25ης Αυγούστου 1972 στην περιοχή Δύο Αοράκια του Ηρακλείου από 12μελές εκτελεστικό απόσπασμα.

13 Σε πόσες χώρες θεωρείται ότι επιτρέπεται με νόμο η θανατική ποινή;

14 Σε πόσες χώρες πιστεύεται ότι έχει καταργηθεί;

15 Στην Ελλάδα ισχύει η θανατική ποινή;

16 Τι είναι καλύτερο ως προς τον παραδειγματισμό των υπολοίπων;

17 Τι σου φέρνει ο όρος θανατική ποινή στο μυαλό;

18 Δικτυογραφία-Βιβλιογραφία
Θανατική ποινή-Βικιπαίδεια Θανατική ποινή στον κόσμο Τελευταίος Θανατοποινίτης-Βασίλης Λυμπέρης

19 Ευθυμιοπούλου Κυριακή Καρβελά Παναγιώτα Κωνσταντίνου Χρήστος Παναγοπούλου Σοφία


Κατέβασμα ppt "Οι μορφΕς της θανατικΗς ποινης σε νεΟτερη εποΧΗ. ΕλλΑδα-ΚατΑργηση"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google