Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η Ρύπανση Του Νερού Στα Βριλήσσια

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η Ρύπανση Του Νερού Στα Βριλήσσια"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η Ρύπανση Του Νερού Στα Βριλήσσια
Η Ρύπανση Του Νερού Στα Βριλήσσια Εργασία στο μάθημα της Χημείας των μαθητών: Τσερπέλη Ανδρέα Τωμαδάκη Αντώνη Ταβουλαρέα Γιάννη Φλεβοτόμο Χρήστο Παπακανάκη Νίκο Τμήμα: Β4 Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κουτσουράκη Ελένη

2 Τί είναι ρύπανση του νερού;
Ρύπανση του νερού ονομάζεται οποιαδήποτε μεταβολή των φυσικών , χημικών και βιολογικών παραμέτρων του νερού όπου οι ουσίες που διαλύονται στο νερό το καθιστούν μη πόσιμο για τους οργανισμούς.

3 Πηγές μόλυνσης του νερού
Οι σπουδαιότερες πηγές ρύπανσης του νερού είναι οι εξής: Αστικά λύματα Βιομηχανικά απόβλητα Γεωργικά φυτοφάρμακα Πετρελαιοκηλίδες

4 Συνέπειες της μόλυνσης του νερού
Οι συνέπειες που προκαλεί η μόλυνση του νερού είναι οι εξής: Όξινη βροχή Μείωση της χλωρίδας – πανίδας (μείωση του οξυγόνου στο νερό με αποτέλεσμα τον θάνατο των ψαριών) Διαταραχή του οικοσυστήματος. Τερατογεννέσεις Ασθένειες Μείωση της διαύγειας του νερού Αισθητική υποβάθμιση ή και πλήρη καταστροφή των υδάτινων τοπίων

5 Ρύπανση υδάτινων πόρων της Ελλάδας
Οι ελληνικοί υδάτινοι πόροι είναι γενικά καλής ποιότητας , λόγω της απουσίας σημαντικών πηγών ρύπανσης. Τα κυριότερα προβλήματα παρουσιάζονται στα υπόγεια και επιφανειακά νερά αγροτικών περιοχών.

6 Ασωπός Ποταμός Ένα παράδειγμα μολυσμένου ποταμού είναι ο Ασωπός όπου βυτιοφόρα ρίχνουν απευθείας στον ποταμό επικίνδυνα στερεά και υγρά απόβλητα από τις βιομηχανίες της περιοχής. Μια έρευνα κατέδειξε υψηλά ποσοστά εξασθενούς χρωμίου μολύβδου και άλλων τοξικών βαρέων μετάλλων.

7 Εξασθενές χρώμιο Είναι μια ένωση του χρωμίου ιδιαίτερα τοξική και καρκινογόνα. Θεωρείται επικίνδυνο ακόμα και σε ελάχιστες ποσότητες. Η ύπαρξή του οφείλεται κυρίως σε αποτελέσματα ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

8 Ρέμα Βριλησσού Είναι ένα μικρό ρέμα στα Βριλήσσια που μπαζώνεται στο Πάτημα και διασταυρώνεται υπογείως με το Ρέμα Ποδονίφτη στο Χαλάνδρι. Οφείλει το όνομά του στο γεγονός ότι πηγάζει από τον Βριληττό και χύνεται στα Βριλήσσια.

9 Η Μόλυνση Προέρχεται από εδώ

10 Μπάζα μέσα στις ρεματιές
Και νεκρά ζώα

11 Συνέντευξη από τον Κ. Καλλίτση, υπεύθυνο της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου Βριλησσίων.

12 Νίκος: Πιστεύετε ότι τα υπόγεια νερά της πόλης μας είναι μολυσμένα;
Απάντηση: Πριν 15 χρόνια το νερό ήταν σε καλή κατάσταση και ξαφνικά διαγνώστηκε ότι το νερό αυτό δεν είναι κατάλληλο για κατανάλωση. Παρ’ όλα αυτά, το πόσιμο νερό έχει πια καθαριστεί διότι έχουν κλείσει οι βόθροι.

13 Ανδρέας: Το υδραγωγείο στην οδό Κύπρου σε τι χρησιμεύει αφού παίρνουμε νερό από την ΕΥΔΑΠ; Η ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να στέλνει το νερό αμέσως στα σπίτια; Απάντηση: Το υδραγωγείο δε λειτουργεί τώρα αφού προμηθευόμαστε το νερό από την ΕΥΔΑΠ. Ο Δήμος σκέφτεται για να το κάνει μνημείο.

14 Ανδρέας: Το νερό που πίνουμε όλοι στα σπίτια θέλει κάποιον καθαρισμό (αν ναι με τί καθαρίζεται) ή το παίρνουμε καθαρισμένο από την ΕΥΔΑΠ; Απάντηση: Ο Δήμος μας παίρνει το νερό από την Ε.Υ.Δ.Α.Π, δεν προσθέτει αυτός χημικά απλά τα παραδίδει σε όλα τα σπίτια. Η ΕΥΔΑΠ έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού.

15 Αντώνης: Έχουν γίνει μελέτες σχετικά με το θέμα των υπογείων νερών;
Απάντηση: Όχι, δηλαδή είχαν γίνει μελέτες στο παρελθόν και έτσι βρήκαν πως το νερό είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.

16 Αντώνης: Οι σωλήνες του δικτύου ύδρευσης ήταν από Αμίαντο;
Απάντηση: Οι σωλήνες Αμιάντου αντικαταστάθηκαν σχεδόν σε όλα τα Βριλήσσια εκτός από 2 σωλήνες στο πάτημα Βριλησσίων διότι η περιοχή εκεί είναι βραχώδης και έχει μεγάλο κόστος τοποθέτησης.

17 Νίκος: Υπάρχουν μέτρα ασφάλειας για να μην μολύνεται το νερό στα Βριλήσσια;
Απάντηση: Στις δεξαμενές δεν υπάρχει κάποιος φύλακας αλλά υπάρχουν άνθρωποι που αν γίνει κάτι στις δεξαμενές ενημερώνονται και πηγαίνουν να φτιάξουν τη ζημιά.

18 ΤΕΛΟΣ copyright 2012 Thanks for watching!!!!!!!!!!!!!!!!!   


Κατέβασμα ppt "Η Ρύπανση Του Νερού Στα Βριλήσσια"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google