Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία μιας Βασικής αναζήτησης στο EBSCOhost

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία μιας Βασικής αναζήτησης στο EBSCOhost"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία μιας Βασικής αναζήτησης στο EBSCOhost http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Καλωσήρθατε στη Βασική αναζήτηση της EBSCO στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού μαθήματος για το EBSCOhost. Σε αυτό το εκπαιδευτικό μάθημα, θα εξετάσουμε τη διεξαγωγή αναζήτησης από την οθόνη Βασική αναζήτηση του EBSCOhost. Θα ξεκινήσουμε με τη διεξαγωγή μιας Βασικής αναζήτησης του όρου global warming. Εισαγάγετε τους όρους αναζήτησής σας και κάντε κλικ στο Αναζήτηση. Διαφορετικά, μπορείτε να προβάλετε τα διαθέσιμα κριτήρια περιορισμού και επέκτασης αναζήτησης κάνοντας κλικ στο Επιλογές αναζήτησης.

3 Στις Επιλογές αναζήτησης, είναι εύκολο να περιορίσετε ή να επεκτείνετε τα αποτελέσματα αναζήτησής σας. Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις διαθέσιμες Λειτουργίες αναζήτησης και ανάλογα με τις βάσεις δεδομένων που έχετε επιλέξει, μπορείτε να εμφανίσετε την ικανότητα περιορισμού μιας αναζήτησης ανά Άρθρα πλήρους κειμένου, Επιστημονικά (έγκριτα) περιοδικά ή μια συγκεκριμένη έκδοση που πληκτρολογείτε στο αντίστοιχο πεδίο. Αφού ορίσετε τα κριτήρια περιορισμού ή επέκτασης αναζήτησης, κάντε κλικ στο Αναζήτηση.

4 Εμφανίζεται η Λίστα αποτελεσμάτων και προβάλλει κατά προεπιλογή Όλα τα αποτελέσματα. Είναι εύκολο να περιορίσετε τα αποτελέσματά σας χρησιμοποιώντας τα κριτήρια περιορισμού αναζήτησης στο Βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων σας στα αριστερά. Η Λίστα αποτελεσμάτων μπορεί επίσης να ρυθμιστεί προκειμένου να εμφανίζει τα αποτελέσματα ανά τύπο πηγής, όπως Ακαδημαϊκά περιοδικά, Περιοδικά ή Εφημερίδες, κάνοντας κλικ στα πλαίσια επιλογής δίπλα στον επιθυμητό τύπο πηγής.

5 Μπορείτε να εκτυπώσετε, να στείλετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αποθηκεύσετε, να παραθέσετε ή να εξαγάγετε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα από τo Λεπτομερές αρχείο, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο τίτλου ενός άρθρου. Για να εκτυπώσετε, να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να αποθηκεύσετε, να παραθέσετε ή να εξαγάγετε πολλαπλά αποτελέσματα, προσθέστε τα στο φάκελο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο ανάλογο εικονίδιο μέσα στο φάκελο. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα περιεχόμενα του Φακέλου κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Εγγραφή και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό φακέλου (Το δικό μου EBSCOhost) χωρίς καμία χρέωση.

6 Ανά πάσα στιγμή, κάντε κλικ στο σύνδεσμο Βοήθεια για να προβάλετε το πλήρες ηλεκτρονικό σύστημα Βοήθειας.

7 Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη Διαδικτυακή τοποθεσία υποστήριξης της EBSCO http://support.ebsco.com


Κατέβασμα ppt "Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία μιας Βασικής αναζήτησης στο EBSCOhost"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google