Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ Ερευνητική Εργασία Α΄ Τετραμήνου 3ο ΓΕΛ Ηλιούπολης

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σε αυτην την εργασια θα ερευνούμε :
Τι κάνει ένας παραγωγός για την παραγωγή μιας ταινίας. Τι είναι το budget μιας ταινίας και ποιες είναι οι τακτικές μείωσης του κόστους. Τι ρόλο παίζει η διαφήμιση. Τα βραβεία που υπάρχουν στον κινηματογράφο.

3 ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΑΙΝΙΩΝ Ένας παραγωγός ταινιών επιβλέπει και παραδίδει ένα έργο, μια ταινία στο κινηματογραφικό στούντιο ή σε άλλους φορείς χρηματοδότησης, διατηρώντας παράλληλα την ακεραιότητα, τη φωνή και το όραμα της ταινίας. Επίσης, συχνά παίρνουν κάποιο οικονομικό ρίσκο, χρησιμοποιώντας τα δικά τους χρήματα, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου προ-παραγωγής, ​​προτού μια ταινία χρηματοδοτηθεί πλήρως. Πολλοί παραγωγοί ταινιών επίσης μπορούν να αποκτήσουν ικανότητες σε άλλους τομείς (σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, ηθοποιοί), αλλά αυτό δεν είναι πάντα η περίπτωση. Ο παραγωγός συχνά συμμετέχει ενεργά σε όλες τις σημαντικές φάσεις της διαδικασίας δημιουργίας της ταινίας, από την έναρξη και ανάπτυξη ως την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου. Εντούτοις, μια ιδέα για μια ταινία μπορεί να προέρχονται από οποιοδήποτε άτομο, συμπεριλαμβανομένου ενός σεναριογράφου, ενός σκηνοθέτη ή του ίδιου του παραγωγού.

4 Ο παραγωγός αρχίζει με την απόκτηση των δικαιωμάτων για τη δημιουργία ή συν- δημιουργία μιας ταινίας. Ο παραγωγός επιβλέπει τη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει το συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των σημαντικών πτυχών του έργου. Αυτό περιλαμβάνει την συγκέντρωση χρημάτων και την πρόσληψη των βασικών συντελεστών, όπως ο casting director ή ο σκηνοθέτης. Θα επηρεάσει επίσης την πρόσληψη του λοιπού προσωπικού, που είναι απαραίτητο για τη δημιουργία της ταινίας.

5 Budget Το Budget είναι ο προϋπολογισμός της ταινίας. Αναφέρεται στη διαδικασία με την οποία ένας παραγωγός ή σκηνοθέτης σχεδιάζει την εξοικονόμηση των οικονομικών πόρων για την παραγωγή μιας ταινίας.

6 ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Τακτικες για μειωςη του κοςτους
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Τακτικες για μειωςη του κοςτους Εξάληψη νυχτερινών σκηνών.Τα γυρίσματα τη νύχτα απαιτούν ισχυρό και ακριβό φωτισμό και την πληρωμή της νυχτερινής εργασίας στους συντελεστές. Αποφυγή γυρισμάτων σε γνωστά μέρη ή εμπορικές περιοχές. Ταινία σε άλλη περιοχή. Για παράδειγμα, για πολλές ταινίες του Hollywood που τοποθετούνται σε πόλεις των ΗΠΑ τα γυρίσματα γίνονται στον Καναδά για να επωφεληθούν από το χαμηλότερο κόστος εργασίας.

7 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Διαφήμιση είναι διαδικασία γνωστοποίησης και επηρεασμού του καταναλωτικού κοινού για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία επί πληρωμή. Έτσι λοιπον για να προωθηθουν οι ταινίες χρειάζονται την διαφήμιση. Τις διαφημίσεις συνήθως τις πληρώνουν οι σπόνσορες γιατί εάν μια διαφήμιση της ταινία είναι καλη θα ελκύσει κοσμο και οι σπόνσορες θα έχουν αρκετά έσοδα.

8 ΒΡΑΒΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
OSCAR

9 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ OSCAR Κάθριν Χέπμπορν Μερικες κατηγοριες των oscar είναι:
Καλύτερη ταινία Α' Ανδρικός ρόλος Α' Γυναικείος ρόλος Β' Ανδρικός ρόλος Β' Γυναικείος ρόλος Καλύτερη σκηνοθεσία Μπορουμε να δουμε στην εικόνα την γυναίκα η οποία κατέχει τα περισσότερα oscar  Κάθριν Χέπμπορν

10 ΔιεθνEΣ ΦεςτιβΑλ ΚινηματογρΑφου ΚαννΩν
Το Φεστιβάλ των Καννών (γαλλικά: Festival international du film de Cannes ή Festival de Cannes) είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς κινηματογράφου, που διεξάγεται στις Κάννες της Γαλλίας, μία φορά το χρόνο.

11 Βραβεια Η επιτροπή του φεστιβάλ καθορίζει σε ποιες ταινίες θα απονεμηθούν τα βραβεία, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής λήξης. Τα βραβεία που απονέμονται στις συμμετοχές του διαγωνιστικού τμήματος είναι: Χρυσός Φοίνικας (Palme d'Or), βραβείο για την καλύτερη ταινία Μεγάλο Βραβείο (Grand Prix), βραβείο για την πιο πρωτότυπη ταινία Βραβείο Γυναικείου ρόλου Βραβείο Ανδρικού ρόλου Βραβείο Σκηνοθεσίας Βραβείο Σεναρίου Βραβείο Επιτροπής Για ταινίες μικρού μήκους έχουν καθιερωθεί επίσης τα αντίστοιχα βραβεία Χρυσού Φοίνικα και Επιτροπής ενώ από το 1978 απονέμεται επιπλέον το βραβείο της Χρυσής Κάμερας (Caméra d'or) για την καλύτερη ταινία πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

12 Την Ερευνητική Εργασία έκαναν
οι μαθητές της Α΄ Λυκείου: Γκιάτας Χρήστος Γκουγκούσης Κωνσταντίνος Μπαρμπούνης Μιχάλης Μπρούμπουλης Άγγελος Ντουνιαδάκης Αλέξανδρος


Κατέβασμα ppt "ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google