Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΟΛΥΓΩΝΑ Στόχοι μαθήματος 1. Να ονομάζουμε τα πολύγωνα ανάλογα με τον αριθμό των γωνιών ή των πλευρών τους 2. Να κατασκευάζουμε πολύγωνα 3. Να υπολογίζουμε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΟΛΥΓΩΝΑ Στόχοι μαθήματος 1. Να ονομάζουμε τα πολύγωνα ανάλογα με τον αριθμό των γωνιών ή των πλευρών τους 2. Να κατασκευάζουμε πολύγωνα 3. Να υπολογίζουμε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΟΛΥΓΩΝΑ Στόχοι μαθήματος 1. Να ονομάζουμε τα πολύγωνα ανάλογα με τον αριθμό των γωνιών ή των πλευρών τους 2. Να κατασκευάζουμε πολύγωνα 3. Να υπολογίζουμε το άθροισμα των γωνιών οποιουδήποτε πολυγώνου.

2 Ορισμός πολυγώνου Πολύγωνο ονομάζουμε το γεωμετρικό σχήμα που έχει πολλές πλευρές και γωνίες

3 Ονομασία πολυγώνων Πολύγωνο με 7 γωνίες: Πολύγωνο με 7 γωνίες:Επτάγωνο Πολύγωνο με 20 πλευρές: Πολύγωνο με 20 πλευρές:Εικοσάγωνο Πολύγωνο με 10 γωνίες και 10 πλευρές: Πολύγωνο με 10 γωνίες και 10 πλευρές:Δεκάγωνο

4 Ονομασία πολυγώνων Πόσες γωνίες έχει το οκτάγωνο; Πόσες γωνίες έχει το οκτάγωνο;Οκτώ Πόσες πλευρές έχει το δωδεκάγωνο; Πόσες πλευρές έχει το δωδεκάγωνο;Δώδεκα Πόσες γωνίες και πόσες πλευρές έχει το δεκαπεντάγωνο; Πόσες γωνίες και πόσες πλευρές έχει το δεκαπεντάγωνο; Δεκαπέντε πλευρές και δεκαπέντε γωνίες

5 Απλό εξάγωνο Κανονικό εξάγωνο

6 Κανονικά πολύγωνα- Ιδιότητες Έχουν ίσες γωνίες Έχουν ίσες γωνίες Έχουν ίσες πλευρές Έχουν ίσες πλευρές


Κατέβασμα ppt "ΠΟΛΥΓΩΝΑ Στόχοι μαθήματος 1. Να ονομάζουμε τα πολύγωνα ανάλογα με τον αριθμό των γωνιών ή των πλευρών τους 2. Να κατασκευάζουμε πολύγωνα 3. Να υπολογίζουμε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google