Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ξενοφοβια – Χρωμοφοβια Ρατςιςμος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ξενοφοβια – Χρωμοφοβια Ρατςιςμος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΑΞΗ : Ε3΄ 2013-2014 ΔΑΣΚΑΛΑ: ΚΟΥΛΟΜΙΔΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ

2 Ξενοφοβια – Χρωμοφοβια Ρατςιςμος
Εργασίες μαθητών

3 Περιεχομενα 1. Τι σημαίνει ρατσισμός 2. Πώς επηρεάζονται τα παιδιά
3.Επίλογος Είναι μαύρος ...αηδία!!!!!!

4 1.Τι ςημαινει ρατςιςμος Στις μέρες μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και σ' άλλες χώρες κάποιοι άνθρωποι αδικούνται και αντιμετωπίζονται υποτιμητικά από κάποιους άλλους, λόγω της διαφορετικότητάς τους (διανοητικά ασθενείς ή σωματικά ανάπηροι, ομοφυλόφιλοι), του χρώματός τους (βιολογικές διαφορές μεταξύ φυλών -άσπροι, μαύροι), της εθνικότητάς τους (Έλληνες- Πόντιοι, Αλβανοί), των αντιλήψεών τους (θρησκευτικών και πολιτικών ιδεών). Το φαινόμενο αυτό ,που συναντάμε καθημερινά στη ζωή μας, ονομάζεται ρατσισμός. Κολλητά με τον ρατσισμό «έρχεται» πολλές φορές και η ξενοφοβία.

5

6 Ξενοφοβία είναι «ο φόβος προς τους αλλοδαπούς ή τις ξένες χώρες»
Ξενοφοβία είναι «ο φόβος προς τους αλλοδαπούς ή τις ξένες χώρες». Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει μια αποστροφή σε ξένους ή αλλοδαπούς. Με την δικαιολογία ότι οι ξένοι πάνε σε μια άλλη χώρα για να πάρουν θέσεις εργασίας από αυτούς που ζουν στην χώρα αυτή, κάτι που δεν ισχύει, αφού συνήθως οι ντόπιοι έχουν απορρίψει αυτές τις εργασίες, αναπτύσσεται ένα κλίμα ξενοφοβίας. Έτσι αυτοί οι μετανάστες αντιμετωπίζονται ξενοφοβικά με αποτέλεσμα να τους είναι αδύνατο να νιώσουν «σαν το σπίτι τους», αφού αποκλείονται και περιθωριοποιούνται. 2. Τι είναι η Ξενοφοβία

7 3.Πως επηρεαζονται τα παιδια
3.Πως επηρεαζονται τα παιδια Το να μάθουμε τα παιδιά μας το πώς να αντιμετωπίζουν κάποιον που είναι διαφορετικός, είναι μία πολύ δύσκολη δουλειά. Είναι γεγονός ότι θέλουμε να προστατέψουμε το παιδί από τις κακές προθέσεις που μπορεί να έχουν κάποιοι, όμως δεν πρέπει να φοβίζουμε τα παιδιά λέγοντάς τους διάφορες τρομακτικές ιστορίες. Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα φοβισμένο παιδί, αλλά ένα παιδί που θα προστατεύει τον εαυτό του από τις κακοτοπιές παίρνοντας κάποια μέτρα. Το πρώτο που πρέπει να τονίσουμε στο παιδί σας, είναι ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει αν ένα πρόσωπο είναι καλό ή κακό μόνο από την όψη του. Το να είναι φιλικά με τους γύρω τους είναι καλό, αλλά το να το παρακάνουν στην οικειότητα μπορεί να τα οδηγήσει σε κινδύνους.

8

9

10

11 4. Επίλογος Χρέος όλων είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι κανένας λαός στην εποχή μας δεν μπορεί να ζήσει κλεισμένος στο <<γυάλινο πύργο>> του. Η παγκοσμιοποίηση έφερε τους λαούς πολύ κοντά σε όλους σχεδόν τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και επομένως , οι λαοί πρέπει να αποβάλλουν τις φοβίες, να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να συνεργάζονται, αλλά και να διατηρούν το δικαίωμα να παραμένουν διαφορετικοί και ξεχωριστοί.

12

13 Videos http://www. edutv

14 ΣΤΕΙΛΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ

15 Η ΒΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

16 ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ

17 ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

18 6 Μαρτιου : Παγκοςμια ημερα κατα της ςχολικης βιας

19 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ

20 ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

21 NO BULLYING

22 ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ , ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ

23

24 «Ιβαν και Πριγκιπας» Θεοδωρα Λουφα Τζοαννου

25 «Μαζι» Ελενη Πριοβολου
«Μαζι» Ελενη Πριοβολου

26 «Φιλια ςε τεςςερις…..ροδες» Αγγελικη Βαρελα


Κατέβασμα ppt "Ξενοφοβια – Χρωμοφοβια Ρατςιςμος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google