Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιφιγένειας Γεωργάκη. Βαθμολογία Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιφιγένειας Γεωργάκη. Βαθμολογία Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιφιγένειας Γεωργάκη

2

3 Βαθμολογία Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ

4

5

6 Οι πληροφορίες μεταφέρουν κάποιο περιεχόμενο το οποίο εξαρτάται άμεσα από το φυσικό σύστημα στο οποίο αναφέρεται. Η πληροφορία αποτελεί απαραίτητο συστατικό κάθε φυσικού συστήματος. Στην επιστήμη τις Πληροφορικής, όλες αυτές οι πληροφορίες χαρακτηρίζονται ως δεδομένα (data).

7 Είναι τρόποι αναπαράστασης εννοιών και γεγονότων και υφίστανται διαχείριση και επεξεργασία από: ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

8

9 Είναι μία συλλογή δεδομένων με συγκεκριμένη οργάνωση και ομαδοποίηση ώστε η διαχείριση των δεδομένων να είναι γρήγορη και αποτελεσματική.

10 Παραδείγματα: Πελατολόγιο επιχείρησης Προσωπικό εταιρίας Τηλεφωνικός κατάλογος Εγκυκλοπαίδεια Κατάλογος μαθητών σχολείου Βιβλιοθήκη

11 Η βάση δεδομένων οργανώνει τα δεδομένα σύμφωνα με κάποιο πρότυπο που χαρακτηρίζει τη δομή της. Οι πιο γνωστές δομές είναι: 1.Η ιεραρχική (hierarchical) 2.Η δικτυωτή (network) 3.Η σχεσιακή (relational)

12 1.Να μην περιλαμβάνει περιττά δεδομένα. 2.Τα δεδομένα να ανακτώνται εύκολα και γρήγορα. 3.Να υπάρχει σύστημα ασφαλείας που να απαγορεύει την πρόσβαση στα δεδομένα μη εξουσιοδοτημένων χρηστών. 4.Να διαχειρίζεται ταυτόχρονες προσπελάσεις πάνω στα ίδια δεδομένα. 5.Να διαθέτει σύστημα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων της.

13 Είναι εφαρμογές λογισμικού οι οποίες επιτρέπουν: 1. Τη σχεδίαση και υλοποίηση μιας βάσης δεδομένων 2. Την καταχώρηση των δεδομένων 3. Την διαχείριση των δεδομένων

14 Παραδείγματα: Microsoft Access Oracle Sybase Informix

15 Η πλειοψηφία των Συστημάτων Διαχείρισης Βάσης Δεδομένων για προσωπικούς υπολογιστές, χρησιμοποιεί τον πίνακα για να οργανώσει τα δεδομένα της. Ο πίνακας είναι το αντικείμενο της βάσης δεδομένων όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα.

16 ΕΠΩΝΥΜΟΟΝΟΜΑΑ.Δ.Τ.ΗΛΙΚΙΑ ΠαρασκευαδάκηςΣπύροςΑΗ 555222 21 ΔούκαΓεωργίαΑΒ 987123 35 ΖιαμπάραΕλένηΧ 230667 56 ΑθανασόπουλοςΚώσταςΑΖ 001002 29 Αναστασίου Θάνος ΑΙ 523478 18 Πεδία ΕγγραφέςΕγγραφές Πρωτεύον Κλειδί

17 Ορίζουν ποια δεδομένα θα διατηρούνται σε κάθε εγγραφή. Περιέχουν ένα μόνο χαρακτηριστικό ή ιδιότητα ενός στοιχείου της βάσης δεδομένων. Κάθε στήλη στον πίνακα αντιπροσωπεύει ένα πεδίο.

18 Είναι το σύνολο από διαφορετικά πεδία. Μία εγγραφή περιέχει όλες τις πληροφορίες για ένα στοιχείο της βάσης δεδομένων. Κάθε γραμμή στον πίνακα είναι μία εγγραφή.

19 Είναι ένα πεδίο που χαρακτηρίζει μοναδικά μια εγγραφή. Το πεδίο το οποίο περιέχει μοναδικές τιμές, για π.χ. ΑΔΤ ή αριθμός μητρώου, το ορίζετε ως πρωτεύον κλειδί. Αν και δεν είναι υποχρεωτικό να οριστεί πρωτεύον κλειδί, συνίσταται προκειμένου να αποτρέπεται η καταχώρηση διπλοεγγραφών.

20

21

22

23 Το συμβούλιο της τάξης αποφασίζει μετά από προτροπές πολλών μαθητών, να προμηθευτεί στολή τάξης με την οποία θα συμμετέχει η τάξη στις εκδηλώσεις του σχολείου. Η στολή αποτελείται από μπλούζα, παντελόνι και παπούτσια. Οι μπλούζες είναι διαφορετικές για τα αγόρια και τα κορίτσια. Για τις μπλούζες υπάρχουν 4 μεγέθη: Small, Medium, Large, Xlarge. Για τα παπούτσια το μέγεθος είναι ένας διψήφιος αριθμός όπως και για τα παντελόνια. Το συμβούλιο πρέπει να αποφασίσει τις απαιτούμενες ποσότητες ανά είδος και μέγεθος και καλεί τους μαθητές να δηλώσουν τα σωματομετρικά τους στοιχεία σε ειδικό έντυπο. Να σχεδιάσετε το έντυπο δήλωσης των σωματομετρικών και τη βάση δεδομένων για την υποστήριξη του συμβουλίου.


Κατέβασμα ppt "Ιφιγένειας Γεωργάκη. Βαθμολογία Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google