Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

2 Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία
Η παρατεταμένη έκθεση σε πολύ χαμηλά ηλεκτρομαγνητικά πεδία ανάλογα με αυτά που εκπέμπονται από συσκευές όπως οι στεγνωτήρες μαλλιών, τα ηλεκτρικά ξυραφάκια και οι ηλεκτρικές κουβέρτες, είναι δυνατόν να προκαλούν βλάβες στο DNA των εγκεφαλικών κυττάρων. Παράλληλα φαίνεται ότι οι βλάβες που προκαλούνται στα εγκεφαλικά κύτταρα από έκθεση στα μαγνητικά πεδία για μικρά χρονικά διαστήματα, συσσωρεύονται και έχουν διαχρονικά αθροιστικό αποτέλεσμα.

3 Οι έρευνες έχουν δείξει…
Οι ερευνητές υπέβαλαν πειραματόζωα σε μαγνητικά πεδία χαμηλής έντασης των 60 hertz για 24 και 48 ώρες. Το DNA των πειραματόζωων έδειξες βλάβες στις 24 ώρες και ακόμη περισσότερες στις 48 ώρες. Επίσης η έκθεση στα μαγνητικά πεδία έδειξε ότι αύξανε την απόπτωση των εγκεφαλικών κυττάρων. Η απόπτωση είναι ο μηχανισμός με τον οποίο ένα κύτταρο αυτοκαταστρέφεται διότι το ίδιο δεν μπορεί να επιδιορθώσει τις βλάβες που έχει υποστεί. Οι σημαντικές αυτές διαπιστώσεις που αναζωπυρώνουν το επίμαχο θέμα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, προκύπτουν από εργαστηριακή έρευνα από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον. Σε προηγούμενες έρευνές τους, οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον είχαν βρει ότι με μαγνητικά πεδία 10 φορές πιο έντονα και με έκθεση μόνο δύο ωρών, παρουσιάζονταν στα κύτταρα ανάλογες βλάβες. Σε συνδυασμό οι δύο εργασίες τους αποδεικνύουν ότι η αρνητική επίδραση των μαγνητικών πεδίων είναι συσσωρευτική και αθροιστική. Οι ερευνητές δηλώνουν ότι υπάρχει η πιθανότητα τα αρνητικά αποτελέσματα να αθροίζονται διαχρονικά και να έχουν κάποιες αρνητικές επιδράσεις στην υγεία μας.

4 Επιπτώσεις της σύγχρονης οικιακής τεχνολογίας
Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές έχουν σκοπό να διευκολύνουν την καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η χρήση τους δεν έχει κάποιες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στον άνθρωπο όσο και στο περιβάλλον.

5 Μέτρα προστασίας -Φίλτρο για handsfree.
-Ειδικές μπογιές για προστασία από εξωτερικές πηγές ακτινοβολίας -Εξωτερική κεραία κινητού

6 Φίλτρο για handsfree Σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων, είναι δυνατόν το καλωδιο του handsfree να λειτουργήσει ως κεραία και να διοχετεύσει την ακτινοβολία του κινητού μας τηλεφώνου μέσα στο αυτί και επομένως πιο κοντά στον εγκέφαλο! Αυτό δεν συμβαίνει κάθε φορά αλλά εξαρτάται από τον τρόπο που είναι ξεδιπλωμένο το καλώδιο, από που βγαίνει η ακτινοβολία στο μοντέλο του τηλεφώνου που έχουμε, κτλ.

7 Ειδικές Μπογιές Προστατευτείτε από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία θωρακίζοντας το σπίτι σας με τις ειδικές μπογιές HSF. Ανάλογα με το είδος και την ισχύ της ακτινοβολίας από την οποία θέλετε να προστατευτείτε υπάρχει και η κατάλληλη μπογιά. Προσοχή! Χρειάζεται να προηγηθεί μέτρηση από εξειδικευμένο μηχανικό στα θέματα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αυτός θα καθορίσει το είδος της μπογιάς και τον τρόπο εφαρμογής της. Δεν παρέχουν όλες οι μπογιές την ίδια προστασία. Ικανότητα μείωσης της ισχύος της ακτινποβολίας: πάνω από φορές!

8 Εξωτερική Κεραία Κινητού
Για όσους μιλάνε πολύ στο κινητό τους μέσα στο σπίτι ή το γραφείο, υπενθυμίζω ότι δεν πρέπει να το έχουν κοντά στο αυτί διότι το κινητό ζορίζεται από τους τοίχους στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με την κεραία βάσης της κιντηής τηλεφωνίας και επομένως αυξάνει την ισχύ εκπομπής του πολλές φορές στο μέγιστο. Εκπέμπει δηλαδή πάρα πολύ δυνατά. Εδικά όταν βρισκόμαστε σε χαμηλούς ορόφους ή υπόγεια. Η καλύτερη λύση είναι η τοποθέτηση μιας πολύ μικρής (βλέπε φωτογραφία) εξωτερικής κεραίας στο μπαλκόνι ή το παράθυρο, έτσι ώστε η ακτινοβολία του να βγαίνει από εκεί και όχι από τη συσκευή του κινητού. Η σύνδεση του κινητού με την εξωτερική αυτή κεραία γίνεται με τη βοήθεια ενός ειδικού βύσματος ανάλογα με το κάθε μοντέλο κινητού. Δυστυχώς κάποιοι κατασκευαστές έχουν καταργήσει αυτή τη δυνατότητα στα νέα κινητά, διότι σχεδόν κανείς δεν τη ζητάει (και πάλι η ευθύνη είναι σε μας τους καταναλωτές).

9 Άλλα μέτρα προστασίας…

10 Η δική μας έρευνα… Αντικείμενο Κοντά (mG) 50cm (mG) 1m (mG) 2-4 0,5 4
Φωτοαντιγραφικό 2-4 Ψυγείο 0,5 Οθόνη παλιά 4 Οθόνη νέα 2 Κινητό παλιό 2,5 Κινητό νέο 1,5 Κασετόφωνο 3

11 … Αντικείμενο Κοντά (mG) 50cm (mG) 1m (mG) Fax 1 Συρτάρι με κινητά 3
Συρτάρι με κινητά 3 MP4 Πυλώνας 5 4 Σκληρός Δίσκος 2 Ηχείο 2,5 Πίνακας

12 Βιβλιογραφία ΤΑ ΝΕΑ

13 Επιμέλεια: Βασίλης Λιατάκης Κωνσταντίνος Κόλλιας


Κατέβασμα ppt "ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google