Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Μαρία Νταή Β 4

2 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα Δεν κάνουμε αντικανονικά προσπεράσματα Σεβόμαστε τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων Δεν οδηγούμε ποτέ υπό την επήρεια αλκοόλ. Το οινόπνευμα μειώνει σημαντικά τα αντανακλαστικά του οδηγού ενώ ταυτόχρονα επιτείνει το βαθμό κόπωσης Τα παιδιά πρέπει πάντα να κάθονται στα ειδικά καθίσματα στις πίσω θέσεις Σταματάμε και ελέγχουμε τις διασταυρώσεις ακόμα και αν έχουμε προτεραιότητα Σε περίπτωση αλλαγής κατεύθυνσης χρησιμοποιούμε πάντα τα ανάλογα “φλας” Ελέγχουμε προσεκτικά από τον καθρέπτη μας πριν αλλάξουμε λωρίδα κυκλοφορίας

3 ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Φροντίζουμε για τη καλή συντήρηση του οχήματός μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή σε ότι αφορά την  κατάσταση των ελαστικών και των φρένων Προσαρμόζουμε την ταχύτητα του οχήματός μας ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, όπως π.χ. μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, κακές καιρικές συνθήκες Εάν οδηγούμε μηχανή φοράμε πάντα το κράνος Δεν χρησιμοποιούμε το κινητό τηλέφωνο την ώρα που οδηγούμε. Οι οδηγοί που μιλούν στο κινητό αντιδρούν κατα μέσο όρο με καθυστέρηση μισού έως ενός τρίτου του δευτερολέπτου, διόλου ευκαταφρόνητος χρόνος αν σκεφτούμε ότι όταν τρέχουμε με ταχύτητα 100χλμ/ώρα η καθυστέρηση αυτή συνεπάγεται 14 επιπλέον μέτρα πριν προλάβουμε να αντιδράσουμε Θυμόμαστε πάντα ότι ο εκνευρισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος…

4 ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, ήταν:  • Έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση. • Υπερβολική ταχύτητα. • Μη τήρηση απόστασης ασφαλείας.

5 ΛΟΓΟΙ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
Yπερβολική ταχύτητα.  Mη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.  Mη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση. Oδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη). Kίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.  Παραβίαση προτεραιότητας.  Χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.  Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.  Αντικανονικό προσπέρασμα. Αντικανονικοί ελιγμοί. 

6 ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

7 ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

8 ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ- ΚΟΚ
 Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) είναι το νομοθέτημα που ρυθμίζει τη δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων στο οδικό δίκτυο και σε ορισμένους άλλους χώρους. Ο νέος Κ.Ο.Κ. τέθηκε σε ισχύ με τον νόμο 2696 στις 23 Μαΐου 1999. Ο κάθε οδηγός υποχρεούται να τον τηρεί καθώς σε περίπτωση παραβίασης του επιφέρει πρόστιμα, ποινές στο ΣΕΣΟ, μέχρι και φυλάκιση.

9 ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΤΟΣ 2013

10 ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΤΟΣ 2013

11 ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΕΤΟΣ 2013

12 ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗ
Η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη επιφέρει 700 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες και αφαίρεση άδειας και πινακίδες για 20 μέρες.


Κατέβασμα ppt "ΟΙΚΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google