Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ

2 Α΄ ΥΠΟΟΜΑΔΑ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Δημητρακάκη Στέλλα Καδιανάκη Κατερίνα Πουλινάκη Ιωάννα Ρουσιτασβίλη Μαρία

3 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ορισμός: η διαδικασία επεξεργασίας άχρηστων ή πεταμένων υλικών με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους σε νέα προϊόντα.

4 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ αλουμίνιο γυαλί

5 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ πλαστικό χαρτί μπαταρίες

6 ΩΦΕΛΗ Προστασία του περιβάλλοντος και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών Μείωση του όγκου των απορριμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ Περιορισμός σπατάλης πρώτων υλών Εξοικονόμηση ενέργειας Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

7 Β΄ ΥΠΟΟΜΑΔΑ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΑΔΙΩΝ - ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ
Β΄ ΥΠΟΟΜΑΔΑ: ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΑΔΙΩΝ - ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ Ασκοξυλάκης Παύλος Γρηγοράκης Μιχάλης Πολυχρονάκης Γιώργος Τριάντης Μανόλης

8 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΑΔΙΩΝ Τα καμένα μαγειρικά λάδια και λίπη ανακυκλώνονται και γίνονται καύσιμη ύλη, που χρησιμοποιείται έναντι του πετρελαίου.

9 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΛΑΔΙΩΝ 1 λίτρο λαδιού μολύνει λίτρα νερού. Εάν ανακυκλωθεί τα οφέλη είναι μεγάλα για το περιβάλλον και τους πολίτες

10 ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ Βιοντίζελ ονομάζονται οι εστέρες ανώτερων λιπαρών οξέων, οι οποίοι έχουν συναφείς φυσικές ιδιότητες με το καύσιμο ντίζελ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατό του.

11 ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ Το βιοντίζελ μπορεί να υποκαταστήσει το συμβατικό ντίζελ σε κινητήρες εσωτερικής καύσης. Επίσης το βιοντίζελ έχει σημειώσει ιδιαίτερη ανάπτυξη στην Ε.Ε., που είναι και ο μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως.

12 Γ΄ ΥΠΟΟΜΑΔΑ: ΧΥΤΑ Κουνδουράκη Μαρία Νικολιδάκη Εύα
Νιολάκη Ζωή - Μαλαματένια Παπαμιχελάκη Ελισάβετ

13 ΧΥΤΑ Το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών καταλήγει σε Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) ή σε πολλές περιοχές της χώρας μας σε χωματερές και μάλιστα παράνομες.

14 ΧΥΤΑ Υγειονομική ταφή είναι η μέθοδος της ελεγχόμενης και οργανωμένης διάθεσης των αποβλήτων στο έδαφος , στους ΧΥΤΑ.

15 ΧΥΤΑ Οι χώροι αυτοί είναι κατάλληλοι για ένα ευρύ φάσμα απορριμάτων Το κόστος κατασκευής τους είναι πολύ χαμηλό και υπάρχουν κατάλληλοι χώροι σε πολλές περιοχές για την κατασκευή τους.

16 ΧΥΤΑ Ένας καλοσχεδιασμένος ΧΥΤΑ δεν αλλοιώνει την ευρύτερη περιοχή. Η ανάπλαση μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ προσφέρει κατάλληλους χώρους για πάρκα , αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες χρήσεις.

17 Δ΄ ΥΠΟΟΜΑΔΑ: ΣΤΑΧΤΗ Ανδριγιαννάκη Κατερίνα Μανουσάκης Αντώνης
Μαρακομιχελάκης Δημήτρης Ματθαιάκης Αλέξανδρος

18 ΣΤΑΧΤΗ Η Αλυσίβα είναι η γνωστή μας στάχτη, το καλύτερο απορρυπαντικό που επινόησε ο άνθρωπος και έχει διάφορες χρήσεις

19 ΧΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑΧΤΗΣ Για απορρυπαντικό Στη ζαχαροπλαστική Στον κήπο
Στις μυρμηγκοφωλιές Για διατήρηση φρούτων Για σκλύρηνση του ατσαλιού

20 Ε΄ ΥΠΟΟΜΑΔΑ: ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Μαρή Κική Μοτόργκα Μάριο

21 ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Κομποστοποίηση είναι η διαδικασία αποσύνθεσης και φυσικής ανακύκλωσης των οργανικών υλών, που καταλήγει στη δημιουργία μίας μάζας που μοιάζει με χώμα και είναι πολύ θρεπτική για τα φυτά.

22 ΤΟ ΚΟΜΠΟΣΤ: Κάνει πιο χαλαρά τα αργιλώδη εδάφη και βοηθάει τα αμμώδη να συγκρατούν περισσότερο νερό. Είναι το τελικό προϊόν ενός σύνθετου διατροφικού πλέγματος ανάμεσα σε εκατοντάδες διαφορετικούς οργανισμούς (βακτήρια, έντομα, σκουλήκια μύκητες)

23 ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Oι σωροί μας χρειάζονται την κατάλληλη αναλογία από υλικό πλούσιο σε άνθρακα και υλικά πλούσια σε άζωτο. Υπερβολική ποσότητα άνθρακα επιβραδύνει την αποσύνθεση, ενώ τα πολλά αζωτούχα μπορεί να προκαλέσουν οσμές.

24 ΥΛΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ… ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΖΩΤΟ φύλλα- πευκοβελόνες υπολείμματα τροφών
άχυρο κοπριά χαρτί γρασίδι πριονίδι κατακάθια καφέ ροκανίδια φύκια


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google