Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ασφάλεια στο διαδίκτυο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία. Από μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το θεωρούν ως μια αγαπημένη απασχόλησή τους.

2 Σε γενικές γραμμές, οι νέοι γνωρίζουν τις προκλήσεις όταν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, ωστόσο, όταν αντιμετωπίσουν πρόβλημα, οι ανήλικοι απευθύνονται στους μεγαλύτερους μόνο ως τελευταία λύση.

3 Το διαδίκτυο υποκρύπτει σοβαρότατους κινδύνους. Πρόκειται για ένα αχανές δίκτυο το οποίο, στην ουσία, δεν ελέγχεται από κανέναν. Πάμπολλα περιστατικά εξαπάτησης ή και κακοποίησης παιδιών έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, από επιτήδειους οι οποίοι χρησιμοποιούν την ανωνυμία του διαδικτύου προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους.

4 Άλλοι κίνδυνοι, τους οποίους δε θα έπρεπε να παραλείψουμε, είναι οι εξής:
τα παιδιά μπορεί να επισκεφτούν σελίδες ακατάλληλες για εκείνα ή σελίδες που προωθούν τη βία, το μίσος και την πορνογραφία, ενώ μπορεί εύκολα να πέσουν θύματα έντονης, καλοστημένης διαφημιστικής εκστρατείας.

5 Κατ’ αρχήν οι γονείς θα πρέπει να θέσουν ένα όριο στο χρόνο που ξοδεύουν τα παιδιά στο
internet. Είναι επίσης καλό να διδάξουν τα παιδιά τους ότι, στις συνομιλίες μέσω διαδικτύου, δεν μπορούν να είναι ποτέ βέβαια για την ταυτότητα του συνομιλητή τους.

6 Επομένως, ουδέποτε να δώσουν προσωπικές πληροφορίες ή αριθμούς καρτών, τηλεφώνου, ή διευθύνσεις τους στο δίκτυο, ούτε να δεχτούν να συναντήσουν κάποιον που γνώρισαν μέσω αυτού. Τα παιδιά θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ό,τι βλέπουν, ακούν ή διαβάζουν στο internet μπορεί να μην είναι αληθινό.

7 Καλό είναι οι γονείς να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ή λογισμικά που παρέχουν γονικό έλεγχο στο τι μπορούν να επισκεφτούν τα παιδιά στο διαδίκτυο και αποκόπτουν τις ακατάλληλες ιστοσελίδες. Παράλληλα, θα πρέπει να διδάξουν τα παιδιά τους να συμπεριφέρονται στο διαδίκτυο με την ίδια ευγένεια και καλούς τρόπους όπως και στην κανονική ζωή και να ακολουθούν την ίδια συμπεριφορά από οποιονδήποτε υπολογιστή είτε αυτός βρίσκεται στο σπίτι είτε στο σχολείο είτε οπουδήποτε αλλού. Να τονίζουν στα παιδιά τους ότι είναι πιθανό να δεχτούν μηνύματα που να τα κάνουν να αισθανθούν άβολα, αμήχανα, ακόμα και να τρομάξουν. Αμέσως θα πρέπει να εγκαταλείψουν το συγκεκριμένο ιστοχώρο, χωρίς να απαντήσουν σε μηνύματα με προσβλητικό ή προπαγανδιστικό χαρακτήρα και να ενημερώσουν πάραυτα κάποιον ενήλικα.


Κατέβασμα ppt "Ασφάλεια στο διαδίκτυο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google