Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επενδύσεις.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επενδύσεις."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επενδύσεις

2 Επένδυση ονομάζουμε μία μη φέρουσα κατασκευή, τοποθετούμενη στην εσωτερική ή εξωτερική πλευρά επιφάνειας, που κατασκευάζεται με διάφορα υλικά και πολλές μορφές. Σκοπό έχει: Προστασία κτιρίου από καιρικές συνθήκες Την ολοκλήρωσή του με αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα Την αποκατάσταση των ανώμαλων επιφανειών του κτιρίου

3 Πλεονεκτήματα αεριζόμενης όψης
Τρόποι επένδυσης Με ανάρτηση σε σκελετό συνδυάζοντας θερμομόνωση Κτιστά σε επαφή ή σε απόσταση από το κτίριο Με επικόλληση με ειδικό κονίαμα ή κόλλα. Πλεονεκτήματα αεριζόμενης όψης Δεν εμφανίζονται ρηγματώσεις Δεν χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση Δεν προσβάλλονται από μύκητες Προσφέρουν θερμική προστασία Μικρό βάρος κατασκευής Ποσοστό υγρασίας στο διάκενο πολύ χαμηλό

4 Επένδυση με πλάκες μαρμάρου
Το μάρμαρο , σε αντίθεση με τις άλλες φυσικές πλάκες, είναι δυνατό να κοπεί και μέχρι 1 εκ πάχος. Λόγω της σκληρότητας, της ποικιλίας των χρωματισμών, της δυνατότητας στίλβωσης και λείανσης, καθώς και της ποικιλίας τιμών, θεωρείται το πιο διαδεδομένο υλικό που διακοσμεί επιφάνειες. Η επένδυση (ορθομαρμάρωση) γίνεται είτε με ανάρτηση είτε με επικόλληση. Το σύστημα στήριξης, με μηχανικό τρόπο πρέπει να είναι: απλό ανθεκτικό ευέλικτο για προσαρμογή σε δύσκολα σημεία

5 Σημεία που απαιτούν προσοχή στη σωστή ορθομαρμάρωση
Υλικό ανάρτησης είναι ανοξείδωτος χάλυβας Το πάχος της πλάκας, ανάλογα με τις διαστάσεις της είναι 2-3 εκ, για να αντέχει σε θραύση. Μάρμαρο καλής ποιότητας και αντοχής Κάθε πλάκα φέρει το δικό της βάρος, δεν φορτίζει τις διπλανές, αλλά το φέροντα οργανισμό. Αρμοί 2-3 χλστ ώστε να μην έρχονται σε επαφή σε περιπτώσεις θερμικών μεταβολών, ανεμοφορτίσεων, σεισμών. Υλικά σφράγισης αρμών ελαστομερή και όχι μαρμαροκονίες. Οι αγκυρώσεις στηρίζονται μόνο στον φέροντα οργανισμό Απαιτείται Μελέτη συστήματος στήριξης

6 Ορθομαρμαρώσεις με μηχανική στήριξη.
Τα συστήματα στήριξης αποτελούνται από ράγες , γωνίες, βίδες, ροδέλες κλπ Η επένδυση επιτρέπει τον αερισμό από την πίσω πλευρά. Στ ο κενό τοποθετείται μόνωση. Οι όψεις πρέπει να είναι επίπεδες και κατακόρυφες. Οι μικρές αποκλίσεις καλύπτονται με την χρήση ρυθμιζόμενων αγκυρώσεων. Οι διαστάσεις των εξαρτημάτων καθορίζονται από : το βάρος και τις διαστάσεις της πλάκας την αντοχή της επένδυσης σε ανεμοφορτίσεις και σεισμικές καταπονήσεις. Τα ελάσματα στερεώνονται με κοχλίες, στα δομικά στοιχεία και ενσωματώνονται στο σκελετό από σκυρόδεμα με τσιμεντοκονία και ειδική κόλλα. Η στερέωση των ελασμάτων στο μάρμαρο γίνεται με καμβίλιες που εισχωρούν στη μάζα του. Οι αρμοί μεταξύ των πλακών (3-4 χλστ) σφραγίζονται με ελαστικό υλικό. Οι θερμομονωτικές πλάκες στερεώνονται με επικόλληση ή με βύσματα.

7

8 Στήριξη με επικόλληση Γίνεται επικόλληση των πλακών σε καθαρές , σταθερές και κατακόρυφες επιφάνειες με ειδικές κόλλες ή κονιάματα. Αντί νερό , στα κονιάματα χρησιμοποιείται συνθετικό υλικό με βάση το καουτσούκ. Με οδοντωτή σπάτουλα επιστρώνεται κόλλα στην επιφάνεια της όψης και στις πλάκες. Οι πλάκες τοποθετούνται σε διάστημα 20 – 30 λεπτών. Τοποθετείται κάθε πλάκα στη θέση της , ευθυγραμμίζεται και χτυπιέται ελαφρά για εφαρμογή. Οι αρμοί πρέπει να είναι ομοιόμορφοι και συνδέονται με ειδικό κονίαμα, το υγρό συστατικό του οποίου είναι η εποξεική κόλλα. Η επικόλληση με τσιμεντοκονίαμα γίνεται σε σοβαντισμένες επιφάνειες, με τρόπο ανάλογο με την κόλλα. Σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, τούβλα, λιθοδομές εφαρμόζεται αρχικά μια στρώση κονιάματος με παρεμβολή λεπτού πλέγματος. Η στρώση αφήνεται να σταθεροποιηθεί και ακολουθεί η επόμενη.

9

10

11 Γυάλινες όψεις Οι γυάλινες όψεις αποτελούνται από : πλάκες γυαλιού, το σκελετό, τα εξαρτήματα στερέωσης Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα λόγω συστολής – διαστολής. Χρησιμοποιούνται διπλά ή περισσότερα τζάμια τοποθετημένα παράλληλα σε σταθερή απόσταση , με τη βοήθεια περιμετρικής διατομής. Το κενό αέρα ή με αφυδατωμένο, μεταξύ των τζαμιών λειτουργεί μονωτικά. Τα κρύσταλλα είναι ανθεκτικά και πυράντοχα, και ανθεκτικά σε κάμψεις , θερμοκρασιακές μεταβολές και στη θραύση. Όταν σπάσουν τα κομμάτια γίνονται θρύμματα μικρά και κοκκοειδή. Η επιφάνειά τους λεία και χωρίς πόρους προστατεύεται από καυσαέρια και οξέα.

12 Τρόποι κατασκευής γυάλινης πρόσοψης.
Κλασική κατασκευή από γυαλί Κολλητή όψη Αναρτημένη όψη

13 Κλασική κατασκευή από γυαλί

14 Κλασική κατασκευή από γυαλί
Το γυαλί είναι τοποθετημένο σε κάνναβο. Ο μεταλλικός σκελετός είναι εμφανής Τα γυαλιά στερεώνονται με την ίδια λογική των κουφωμάτων. Κάποια από αυτά ανοίγουν για αερισμό του κτιρίου.

15 Κολλητή όψη

16 Κολλητή όψη Τα γυάλινα πανό κολλιούνται εξωτερικά πάνω στο πλαίσιο.
Το πλαίσιο δεν είναι ορατό από την πρόσοψη. Δίνει εντύπωση ενιαίας κατασκευής από γυαλί. Το υλικό επικόλλησης πρέπει να έχει χρόνο ζωής ίσο με το χρόνο ζωής του κτιρίου. Τα γυάλινα στοιχεία δεν φορτίζουν το ένα το άλλο αλλά τον σκελετό, με αρμούς. Οι τυχόν μετακινήσεις του σκελετού δεν μεταφέρονται στο γυαλί.

17 Αναρτημένη όψη Τα γυάλινα πανό συνδέονται μεταξύ τους με μεταλλικές πλάκες ή κοχλίες και αναρτώνται από κάποιο δομικό στοιχείο. Αναρτώνται επίσης σε σύστημα καλωδίων υπό ένταση, που στερεώνεται σε μεταλλικό σκελετό. Ο σκελετός δεν είναι ορατός. Το γυαλί είναι ενισχυμένο. Στις γυάλινες επιφάνειες όταν συνδέονται με κοχλίες, παρεμβάλλονται ελαστικά υλικά. Μεταξύ των τζαμιών τοποθετείται σιλικόνη. Συχνά χρησιμοποιούμε πολλαπλά κρύσταλλα. Υπάρχει δυνατότητα κατασκευής όψεων με κλίση.

18 Όψεις από αλουμίνιο Το κύριο υλικό για τις μεταλλικές επενδύσεις
Φύλλα από κράμα αλουμινίου με πάχος 2 χλστ. Διατίθενται βαμμένα με ειδικές βαφές για αντοχή σε υγρασία, όξινο περιβάλλον, θερμοκρασιακές μεταβολές. Καλύπτονται με μεμβράνη προστασίας. Τα φύλλα διαμορφώνονται σε πανό, στο εργοστάσιο ή στο εργοτάξιο. Στο σύνθετο φύλλο υπάρχουν δύο λεπτά φύλλα αλουμινίου πάχους 0,5 χλστ., με μεταξύ τους μονωτικό υλικό. Το συνολικό πάχος είναι από 3 – 6 χλστ. Η στερέωση γίνεται στα δομικά στοιχεία όψης. Αφήνεται απόσταση από την όψη για την αποφυγή συγκέντρωσης υδρατμών και για θερμομόνωση. Στις γωνίες και στις θέσεις των ανοιγμάτων τοποθετούνται ειδικά κομμάτια αλουμινίου για ενίσχυση και προστασία.

19 ΟΨΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΛΚΟ Σε μέρη με δύσκολες καιρικές συνθήκες, κερδίζει συνεχώς έδαφος. Έχει μεγάλη αντοχή σε διάβρωση και δεν βλάπτεται από καιρικές μεταβολές. Η επαφή του με τον ατμοσφαιρικό αέρα δημιουργεί πατίνα στην επιφάνεια που προστατεύει επί πλέον. Χρησιμοποιείται σε φύλλα με πάχος 0,6 – 0,8 χλστ, και σύνθετα πανό με συνολικό πάχος 10 – 15 χλστ. Τα φύλλα συνδέονται μεταξύ τους με συγκόλληση ή με πριτσίνια. Όταν τα φύλλα είναι πολύ λεπτά, εφαρμόζονται σε ξύλινο υπόστρωμα, χωρίς μύκητες και σαράκι. Πάχος ξύλου τουλάχιστον 25 χλστ. Οι βίδες και τα καρφιά δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με το χαλκό.

20 Για επένδυση όψεων με χαλκό, παίρνουμε υπόψη:
Το κάτω μέρος της επένδυσης έχει ανάγκη από αερισμό, για την υγρασία. Φύλλα χαλκού με πάχος μεγαλύτερο των 15 χλστ. Εφαρμόζονται κατευθείαν στον μεταλλικό σκελετό , όπως στο αλουμίνιο. Δεν επιτρέπεται η επαφή του χαλκού με οικοδομικά υλικά , παρά μόνο με παρέμβαση ασφαλτόπανου, πισσόχαρτου, υαλουφάσματος κλπ.

21 Όψεις από φύλλο λαμαρίνας
Εύκολη και φθηνή λύση, για βοηθητικούς χώρους. Τα φύλλα στραντζάρονται σε τραπεζοειδή ή καμπυλωτά προφίλ ή τοποθετούνται σε κατασκευές σάντουιτς με μονωτικό υλικό. Είναι αεριζόμενες όψεις λόγω θερμομόνωσης και για την αποφυγή υδρατμών, στην πίσω επιφάνεια. Σοβαρό πρόβλημα μπορεί να προκύψει από την επαφή διαφορετικών μετάλλων (ηλεκτρόλυση).

22 Τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων με κονίαμα
Τα πλακίδια τοποθετούνται πάνω στο πρώτο στρώμα του σοβά. Μετά γεμίζουν οι αρμοί. Η πίσω επιφάνεια είναι ανάγλυφη. Αν ο τοίχος έχει θερμομόνωση ή είναι λείος, χρησιμοποιούμε οπλισμένο επίχρισμα (πλέγμα με αγκυρώσεις) Το είδος του κονιάματος και η αρμολόγηση πρέπει να ικανοποιούν τις απαιτήσεις θερμομόνωσης, αισθητικής και αντοχής.

23 Αεριζόμενες όψεις με κεραμικά πλακίδια
Τα πλακίδια στερεώνονται σε μεταλλικό σκελετό, σε αεριζόμενη όψη. Οι πλάκες έχουν διαστάσεις 50 χ 80 εκ. Οι πλάκες είναι είτε ολόσωμες ή αποτελούνται από υπόβαθρο με στερέωση πλακιδίων πάνω σε αυτό με κόλλα ή κονίαμα. Στο σώμα των πλακιδίων ενσωματώνονται ειδικοί συνδετήρες ανοξείδωτου χάλυβα. Μεταξύ συνδετήρων και πλάκας παρεμβάλλονται ελαστικοί δακτύλιοι. Ο χαλύβδινος σκελετός (κάνναβος) βιδώνεται στην τοιχοποιία σε ειδικούς συνδετήρες. Στα κατακόρυφα και οριζόντια στοιχεία βιδώνονται οι συνδετήρες των πλακιδίων. Μεταλλικές γωνίες συγκρατούν τα πλακίδια. Στο κενό μεταξύ των δοκών του μεταλλικού καννάβου τοποθετείται θερμομονωτικό υλικό στερεωμένο με πλαστικούς κοχλίες.

24 Τοποθέτηση πλακιδίων με ενδιάμεση πλάκα σκυροδέματος
Στερεώνονται στην προς επένδυση επιφάνεια πλάκες από οπλισμένο σκυρόδεμα, σε απόσταση από την επιφάνεια, με ενδιάμεσο θερμομονωτικό υλικό. Παραλλαγή με ενδιάμεσα πανό. Διαδικασία: Επιχρίουμε τον τοίχο και στερεώνομε σε αυτόν κατακόρυφα στοιχεία από χάλυβα ή ξύλο ή προκατασκευασμένα από οπλισμένο σκυρόδεμα. Σε αυτά στηρίζονται θερμομονωτικά πανό. Στην επιφάνεια του θερμομονωτικού στερεώνεται στρώση τσιμεντοκονιάματος με χαλύβδινο πλέγμα. Στη συνέχεια γίνεται η επίστρωση με πλακίδια. Το πάχος των δοκίδων στερέωσης δημιουργεί κενό αερισμού.

25 Επένδυση με εμφανή τούβλα
Υπάρχει ποικιλία διαστάσεων και χρωματισμών στα τούβλα. Η τεχνολογία παραγωγής τα καθιστά ισχυρά στα καιρικά φαινόμενα και σε ρύπους ή οξέα. Η επένδυση γίνεται είτε σε επαφή είτε σε απόσταση. Εδράζονται ή σε δομικά στοιχεία που εξέχουν ή σε μεταλλικά εξαρτήματα. Η σύνδεση γίνεται με μεταλλικές αγκυρώσεις ανοξείδωτες, ανά 60 εκ. περίπου. Όταν υπάρχει θερμομόνωση , πρέπει να αποτελείται από υδατοαπωθητικές πλάκες. Μεταξύ της θερμομόνωσης και της πίσω πλευράς της επένδυσης πρέπει να αφήνεται κενό 4 εκ. Πρέπει να είναι καθαρό σε όλη του την έκταση. Στη βάση και στην κορυφή του αφήνονται ανοίγματα αερισμού για διαφυγή των υδρατμών.

26 Η αρμολόγηση γίνεται με αρμοκονίαμα, που πρέπει να φτάνει στην έξω επιφάνεια. Η όψη μπορεί να είναι επίπεδη, καμπύλη ή τεθλασμένη και να αποτρέπει την είσοδο υγρασίας. Στο αρμοκονίαμα προσθέτουμε χρωστικές και στεγανωτικά. Για την αρμολόγηση χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία. Ο αρμός μεγαλώνει σε βάθος 10 – 15 χλστ., εξομαλύνεται, διαβρέχεται, τοποθετείται κονίαμα και συμπιέζεται, με μεταλλικό εργαλείο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρμόστοκοι για αρμολόγηση. Οι αρμοί αλείφονται με στεγανωτικά υλικά, με εξασφάλιση της δυνατότητας διαπνοής.

27 Σημεία που απαιτούν προσοχή στην επένδυση με τούβλα
Εμβάπτιση σε νερό των τούβλων Προστασία αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής για λίγο χρονικό διάστημα Καλά στερεωμένη και επίπεδη θερμομόνωση Στο σημείο της στέγης και στην βάση κατασκευή τέτοια ώστε να αποτρέπεται η δίοδος υγρασίας Σενάζ κατασκευάζεται σε αντίστοιχη θέση με αυτήν του τοίχου που επενδύεται Αρμοί διαστολής σε αντίστοιχη θέση με αυτήν του τοίχου που επενδύεται Σε κυκλικά ανοίγματα κλπ χρησιμοποιούνται ειδικά τούβλα

28 ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕ ΚΕΡΑΜΙΚΕΣ ΨΗΦΙΔΕΣ
Κεραμικές πλάκες με κολλημένες ψηφίδες. Τοποθετούνται όπως τα πλακάκια. Ελαστικά υλικά πάνω στα οποία κολλιούνται οι ψηφίδες. Συγκρατούνται με ειδική κόλλα. Σύνολα από ψηφίδες με έτοιμες συνθέσεις. Συγκρατούνται με φύλλο χαρτιού στην πάνω τους επιφάνεια. Στην επιφάνεια που θα τοποθετηθούν, επικαλύπτεται με κόλλα. Πιέζονται με ξύλινο σφυρί. Το χαρτί αφαιρείται με ζεστό νερό , μετά από 24 ώρες, και γίνεται αρμολόγημα. Μεμονωμένα τεμάχια για τη δημιουργία πρωτότυπης σύνθεσης. Η σύνθεση έχει μέγεθος μέχρι 60 εκ. διαφορετικά χωρίζεται. Συναρμολογείται πάνω σε χαρτόνι ψεκασμένο με ειδική κόλλα που επιτρέπει την κίνηση ή την αφαίρεση. Οι ψηφίδες αρχίζουν να τοποθετούνται από τη δεξιά γωνία και διαγώνια. Όταν ολοκληρωθεί η σύνθεση καλύπτεται με λεπτό χαρτί και επαλείφεται με παχύρρευστη υδατοδιαλυτή κόλλα. Όταν στεγνώσει με προσοχή αφαιρείται το χαρτόνι της βάσης, και μεταφέρεται στην επιφάνεια επικόλλησης, όπου σταθεροποιείται με κόλλα πλακιδίων ή κονίαμα. Όταν στεγνώσει, αφαιρείται το χαρτί με ζεστό νερό. Γίνεται αρμολόγημα με τσιμέντο ή στόκο και χρώμα.

29

30

31 Επένδυση με πέτρα Κυρίως σε εξωτερικούς χώρους. Ποικιλία χρωματισμών , σχεδίων, εύκολη επεξεργασία, μεγάλη διάρκεια ζωής. Η κτιστή επένδυση γίνεται με λαξευτά ή ημιλαξευτά κομμάτια, με επί τόπου λάξευση. Κτίζεται και αρμολογείται όπως τα τούβλα. Επειδή έχει μεγάλο βάρος χρησιμοποιούνται μεταλλικά εξαρτήματα σύνδεσης για να δεχθούν το βάρος. Οι επιφάνειες που θα τις δεχθούν πρέπει να είναι καθαρές , γερές , χωρίς ρωγμές και σαθρότητα. Η κατώτερη πέτρα τοποθετείται σε ειδική προεξοχή της πλάκας. Οι επόμενες σειρές αγκυρώνονται στον τοίχο με άγκιστρα. Πλάτος πέτρας 3 – 6 εκ.

32

33 ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Το ξύλο είναι υλικό ζεστό για ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Ξύλινες επενδύσεις γίνονται σε κάθε χώρο σπιτιού. Η υπερβολική χρήση σε μικρούς χώρους τους κάνει να φαίνονται μικρότεροι. Η επένδυση τοίχου μπορεί να είναι πλήρης ή μέχρι κάποιο ύψος. Η οριζόντια τοποθέτηση των σανίδων δείχνει τους χώρους χαμηλότερους και πλατύτερους. Με την κατακόρυφη τοποθέτηση ο χώρος φαίνεται ψηλότερος και μικρότερος. Η τοποθέτηση μέχρι κάποιο ύψος στον τοίχο μειώνει την εντύπωση του ελεύθερου ύψους από την οροφή. Οι σανίδες έχουν ορθογωνικές διατομές ή φέρουν εγκοπές (ραμποτέ). Μπορούν να τοποθετηθούν με κλίση.

34 Κατασκευή Οι σανίδες τοποθετούνται σε ξύλινο σκελετό που στερεώνεται στα δομικά στοιχεία. Στο διάκενο μεταξύ σκελετού και επιφάνειας τοποθετείται θερμομόνωση. Ο σκελετός καλύπτει ατέλειες και φθορές του τοίχου. Αν οι τοίχοι είναι απόλυτα επίπεδοι και σταθεροί , οι επενδύσεις καρφώνονται στον τοίχο χωρίς σκελετό. Οι δοκίδες του σκελετού τοποθετούνται οριζόντια ή κατακόρυφα. Διατομή Χ εκ. Απόσταση μεταξύ των δοκίδων 50 – 70 εκ. Διάκενο αερισμού1,5 εκ για υγρούς χώρους. Αν έχουμε οριζόντιες δοκίδες , πρέπει να διακόπτεται η συνέχειά τους για την κίνηση του αέρα (κατακόρυφα). Συνήθης μορφή το ραμποτέ. Η ξυλεία πρέπει να είναι υγιής, ανθεκτική , στεγνή, χωρίς ρωγμές. Πλάτος από 7 – 15 εκ. και πάχος 10 – 12 χλστ. Μετά την κοπή φυλάσσονται σε στεγνό χώρο. Για να μην πετσικάρει η επένδυση αποφεύγονται οι σανίδες μεγάλου μήκους. Τα βερνίκια προστατεύουν από ρύπους και υγρασία.

35 Συνθετικές επενδύσεις
Υλικά με βάση συνθετικές πρώτες ύλες. Παράγονται σε φύλλα σκληρά και άκαμπτα. Ομογενοποιημένο μείγμα συνθετικών θερμοπλαστικών ρητινών και ινών μαλακού ξύλου σε υψηλή θερμοκρασία και πίεση, δίνει πλάκες ή σανίδες επένδυσης. Διατίθενται σε ποικιλία αποχρώσεων της μίας ή και των δύο όψεων. Τα πανό προκύπτουν σε συγκεκριμένες διαστάσεις. Η διαμόρφωση γίνεται στο εργοστάσιο ή στο εργοτάξιο και τοποθετείται με τη βοήθεια μεταλλικού ή ξύλινου σκελετού.

36 Πλεονεκτήματα ξύλινων επενδύσεων : υλικό ζεστό, όμορφη ατμόσφαιρα, βελτιώνει σημαντικά την αισθητική και την άνεση. Μειονεκτήματα ξύλινων επενδύσεων : Αν ο χώρος είναι περιορισμένος με την ξύλινη επένδυση φαίνεται ακόμη πιο μικρός, αν υπάρχει υγρασία σαπίζουν τα ξύλα.

37 Πλεονεκτήματα επενδύσεων : Πολλές δυνατότητες για αισθητικό αποτέλεσμα , αποτελεσματική προστασία , θερμομόνωση και ηχομόνωση του κτιρίου , κάλυψη ανώμαλων επιφανειών , δεν απαιτούν συντήρηση. Μειονεκτήματα επενδύσεων : Υψηλό κόστος κατασκευής, εξειδικευμένο προσωπικό εργασίας , σε περίπτωση φθοράς δύσκολη επέμβαση , λόγω βαριάς κατασκευής ισχυρό υπόβαθρο.


Κατέβασμα ppt "Επενδύσεις."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google