Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ
ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ ΣΠ. ΕΠΠΑΙΚ Α4 ΔΟΥΡΗ ΜΟΣΧΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΟΥΤΑΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

2 Ερώτηση

3

4 Απόδειξη

5

6 Ανάλυση

7 ΑΡΑ: Η τιμή ενός προϊόντος μεταβάλλεται ανάλογα με την ζήτηση που έχει και την ποσότητα που προσφέρεται. Αν η ζήτηση ήταν ίση με την προσφορά τότε όλες οι ξαπλώστρες θα ήταν γεμάτες και όλοι θα είχαν να κάτσουν

8

9

10 Εξήγηση

11 Προσφερόμενη Ποσότητα
Ο παρακάτω πινάκας παρουσιάζει την μεταβολή στην τιμή της ενοικίασης μηχανών σε μια τουριστική περιοχή Τιμή Προσφερόμενη Ποσότητα Ζητούμενη Ποσότητα 1 20  ευρώ 200 100 2 10  ευρώ 150 3 18  ευρώ 120 4 12  ευρώ 190 5 30  ευρώ 20 6 15 ευρώ Με την βοήθεια του διπλανού σας, κατατάξτε τον παραπάνω πινάκα με την σειρά από την πιο συμφέρουσα στην λιγότερο ως προς: Τους καταναλωτές Τους μαγαζάτορες Την οικονομία και καταγράψτε τους λογούς για τους οποίους πιστεύεται ότι έγιναν αυτές οι αλλαγές.

12 Σύνδεση

13 Ισορροπία Είναι το σημείο που με την ίδια τιμή εξισώνονται τα παρακάτω: Ποσότητα προσφερομένων προϊόντων από παραγωγούς Ποσότητα ζητούμενων προϊόντων από καταναλωτές

14 Αλγεβρικός προσδιορισμός
ΖΗΤΗΣΗ QD = α + βP ΠΡΟΣΦΟΡΑ QS = γ + δP QD = QS α + βP = γ + δP βP + δP = α + γ (β + δ)P = α +γ P0 = (α + γ)/(β + δ)

15 Αλγεβρικός προσδιορισμός
Αυτό το P = (α + γ)/(β + δ) είναι στην ουσία η τιμή ισορροπίας και θα την συμβολίζουμε από εδώ και πέρα ως P0 Αν αντικαταστήσουμε το P0 είτε στην συνάρτηση προσφοράς είτε στην συνάρτηση της ζήτησης τότε θα βρούμε την ποσότητα ισορροπίας ( Q0)

16

17 Προσδιοριστικοί παράγοντες
Εκτός από την τιμή, η οποία επιφέρει μεταβολές πάνω στην καμπύλη ζήτησης, επιδρούν και άλλοι παράγοντες οι οποίοι επιφέρουν μετατόπιση της ίδιας της καμπύλης Προσδιοριστικοί παράγοντες ζήτησης Προσδιοριστικοί παράγοντες προσφοράς

18 Προσδιοριστικοί παράγοντες ζήτησης
Προτιμήσεις των καταναλωτών για το προϊόν (περιβάλλον, περιοχή, ιδιαίτερες ανάγκες κ.λπ.) Εισόδημα των καταναλωτών Τιμές των υποκατάστατων και συμπληρωματικών προϊόντων Προσδοκίες των καταναλωτών Αριθμός αγοραστών Άλλοι παράγοντες (π.χ. περιοχή, εποχή του χρόνου, η κυβερνητική πολιτική κ.λπ.)

19 Προσδιοριστικοί παράγοντες προσφοράς
Τεχνολογία και παραγωγικότητα Τιμές των παραγωγικών συντελεστών (κόστους παραγωγής) Τιμές των άλλων προϊόντων (ανταγωνισμός) Προσδοκίες και στόχοι των παραγωγών Φόροι και επιδοτήσεις Αριθμός των παραγωγικών μονάδων Τυχαίοι, φυσικοί ή άλλοι παράγοντες (παρατεταμένες απεργίες, ακραίες καιρικές συνθήκες)

20 Η μεταβολή μπορεί να είναι:
Ζήτησης Προσφοράς Ζήτησης και προσφοράς

21 Μεταβολή ζήτησης

22 Μεταβολή προσφοράς

23 Μεταβολή ζήτησης και προφοράς
Μεταβολή ζήτησης και προφοράς

24 Μεταβολή ζήτησης και προφοράς
Μεταβολή ζήτησης και προφοράς

25 Ας δούμε λίγο στην πράξη πως γίνεται:

26 Επικοινωνία

27

28

29 Αναστοχασμός

30 H καμπύλη ζήτησης για ροδάκινα δίνεται από την συνάρτηση QD = 90 – 100P, όπου P είναι η τιμή (σε €) και QD η ζητούμενη ποσότητα (σε χιλ. τόνους). H καμπύλη προσφοράς για το ίδιο προϊόν είναι QS = 50P, όπου QS η προσφερόμενη ποσότητα (σε χιλ. τόνους). Α. Να βρεθεί η τιμή και η ποσότητα  ισορροπίας. Β. Να φτιάξετε στο σύστημα αξόνων τις καμπύλες της ζήτησης και της προσφοράς. Προσδιορίστε το σημείο ισορροπίας.

31 Βιβλιογραφία Γρηγοριάδου Κων/να, (2000), «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», Ζήτη, Θεσσαλονίκη

32 Πηγές


Κατέβασμα ppt "ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η/Υ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google