Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Τα γράμματα. ΠΟΙΗΣΗ Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τα προβλήματά τους. Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Τα γράμματα. ΠΟΙΗΣΗ Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τα προβλήματά τους. Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Τα γράμματα

2 ΠΟΙΗΣΗ Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τα προβλήματά τους. Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τα προβλήματά τους. Αναπτύσσεται η διδακτική ποίηση. Αναπτύσσεται η διδακτική ποίηση. Ο Ησίοδος προσπαθεί με τα ποιήματά του να διδάξει τους ανθρώπους. Ο Ησίοδος προσπαθεί με τα ποιήματά του να διδάξει τους ανθρώπους. Στο έργο του «Έργα και ημέρες» μιλάει για τον αδελφό του Πέρση. Στο έργο του «Έργα και ημέρες» μιλάει για τον αδελφό του Πέρση. Ο Πέρσης ήταν τεμπέλης και διασκέδαζε συνέχεια. Ο Πέρσης ήταν τεμπέλης και διασκέδαζε συνέχεια. Προσπαθεί να τον διδάξει πως θα γίνει τίμιος και εργατικός. Προσπαθεί να τον διδάξει πως θα γίνει τίμιος και εργατικός. Άλλο σπουδαίο έργο του η «Θεογονία» Άλλο σπουδαίο έργο του η «Θεογονία»

3 ΠΟΙΗΣΗ Αναπτύχθηκε και η λυρική ποίηση. Αναπτύχθηκε και η λυρική ποίηση. Ονομάστηκε έτσι γιατί όταν απάγγελναν τα ποιήματα τα συνόδευαν παίζοντας λύρα. Ονομάστηκε έτσι γιατί όταν απάγγελναν τα ποιήματα τα συνόδευαν παίζοντας λύρα. Τα λυρικά ποιήματα μιλούσαν για τις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων. Τα λυρικά ποιήματα μιλούσαν για τις χαρές και τις λύπες των ανθρώπων. Ήταν μικρά σε έκταση. Ήταν μικρά σε έκταση. Μεγάλοι λυρικοί ποιητές ήταν η Σαπφώ και ο Πίνδαρος. Μεγάλοι λυρικοί ποιητές ήταν η Σαπφώ και ο Πίνδαρος.

4 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Αναπτύχθηκε η φιλοσοφία. Αναπτύχθηκε η φιλοσοφία. Οι άνθρωποι άρχισαν να ασχολούνται με θέματα που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν. Οι άνθρωποι άρχισαν να ασχολούνται με θέματα που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν. Προσπαθούσαν να καταλάβουν πως έγινε ο κόσμος με λογικά επιχειρήματα και όχι μύθους. Προσπαθούσαν να καταλάβουν πως έγινε ο κόσμος με λογικά επιχειρήματα και όχι μύθους.

5 ΙΣΤΟΡΙΑ Κάποιοι άρχισαν να γράφουν για γεγονότα που έχουν περάσει ώστε να μην ξεχαστούν. Κάποιοι άρχισαν να γράφουν για γεγονότα που έχουν περάσει ώστε να μην ξεχαστούν. Άρχισε να δημιουργείται η Ιστορία. Άρχισε να δημιουργείται η Ιστορία.


Κατέβασμα ppt "ΑΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Τα γράμματα. ΠΟΙΗΣΗ Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τα προβλήματά τους. Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google