Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

14Ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Ε΄ Τάξη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "14Ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Ε΄ Τάξη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 14Ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Ε΄ Τάξη
ΟΜΑΔΑ 1: 1 .Σοφία Μ. 2. Γιάννης Σ. 3. Όλγα Γ. 4. Παύλος Ντ.

2 Η κλιματική αλλαγή. Kλιματική αλλαγή ονομάζεται το κλίμα το οποίο αλλάζει από κρύο σε ζεστό ή από παγωμένο σε πολύ θερμό , που οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες. Αν δεν συνεργαστούμε δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε το πλανήτη όπου ζούμε! Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι μέχρι το 2100 η μέση παγκόσμια θερμοκρασία είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί κι άλλο κατά 1,8o C έως 4οC.

3 Ανθρώπινες δραστηριότητες οι οποίες συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΠΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ! Η καύση των καυσίμων παράγει μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα κι έτσι η ‘κουβέρτα’ του νέφους πάνω από τον πλανήτη μας μεγαλώνει με αποτέλεσμα το κλίμα να αυξάνεται όλο και περισσότερο.

4 Τα αποτελέσματα των ενεργειών αυτών.
Όλη αυτή η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα δημιουργεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση και την αλλαγή του κλίματος σε όλο τον πλανήτη μας…

5 Οι δράσεις μας για την επίλυση των προβλημάτων αυτών.
Στο σχολείο: Για να λύσουμε μερικά από τα προβλήματα αυτά είναι να κάνουμε όσο μπορούμε ανακύκλωση. Στο σπίτι: Για να μπορέσουμε να λύσουμε έστω και λίγα από τα προβλήματα του πλανήτη μας πρέπει το βράδυ να κλείνουμε όλα τα φώτα όταν δεν τα χρειαζόμαστε , στην ώρα της γης να κλείνουμε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και να σεβόμαστε τον πλανήτη μας.

6 Οι δράσεις … (συνέχεια)
Στις μετακινήσεις μου: Όταν θέλω να μετακινηθώ κάπου κοντά , αν θέλω να βοηθήσω τον πλανήτη μου πρέπει να χρησιμοποιήσω είτε ποδήλατο είτε με τα πόδια . Αλλά σε καμία περίπτωση , εκτός από έκτακτη ανάγκη δεν χρησιμοποιώ αμάξι ή το οποιοδήποτε άλλο μεταφορικό μέσο.

7 Οι συμβουλές μας σε μικρούς και μεγάλους.
Δίνοντας συμβουλές προς μικρούς και μεγάλους: Για να μπορέσουμε να συμβουλέψουμε, μικρούς και μεγάλους να προστατεύουν το περιβάλλον πρέπει να έχουμε ισχυρά επιχειρήματα που θα μπορέσουν να τους πείσουν ώστε να θελήσουν κι αυτοί να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος και όλου του πλανήτη μας.

8 Συμμετέχοντας σε συλλογικές δράσεις.
Με το να συμμετέχουμε σε συλλογικές δράσεις δηλαδή σε ομάδες οι οποίες βοηθούν να προστατευτεί ολόκληρος ο πλανήτης γη και πρέπει εμείς να τους διευκολύνουμε να ολοκληρώσουν το έργο τους.

9 Ενημερώνοντας τους άλλους
Ενημερώνουμε τους άλλους με διάφορους τρόπους. Μερικοί από αυτούς τους τρόπους είναι: Οι αφίσες, τα φυλλάδια, η συζήτηση με δικούς μας ανθρώπους για το συγκεκριμένο θέμα αλλά και η χρήση της τεχνολογίας .

10 Σας ενημερώνουμε ότι… ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ!!! ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "14Ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Ε΄ Τάξη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google