Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου

2 Άσκηση και Υγεία Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας έχει αναγνωριστεί τελευταία ως ο πλέον επικίνδυνος παράγοντας στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών. Είναι σήμερα ευρέως αποδεκτό ότι η υιοθέτηση κάποιου είδους φυσικής άσκησης που να γίνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα προσφέρει τόσο στην βελτίωση της ατομικής υγείας όσο και σε μακροζωία.

3 Άσκηση και Υγεία Η άσκηση βοηθάει στην πρόληψη: καρδιαγγειακών νοσημάτων του σακχαρώδη διαβήτη της υπέρτασης της οστεοπόρωσης της παχυσαρκίας των μυοσκελετικών προβλημάτων.

4 Άσκηση και Υγεία Επίσης, η τακτική φυσική άσκηση βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, χαρίζει δύναμη και ενέργεια, ανακουφίζει από το καθημερινό άγχος και παράλληλα ενισχύει την ενεργητικότητα και την αυτοπεποίθηση.

5 Άσκηση και Υγεία Οι ειδικοί συνιστούν άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά επί πέντε ημέρες την εβδομάδα. Αν κάποιος δεν έχει ασκηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα, καλό είναι αρχίσει ήπια (3 φορές την εβδομάδα 20-30 λεπτά) και σταδιακά να αυξήσει το ρυθμό.

6 Άσκηση και Υγεία Παρακάτω παραθέτονται μερικές απλές λύσεις και συμβουλές για "αρχάριους": Αν το κανονικό πρόγραμμα γυμναστικής σας φαίνεται εξουθενωτικό και χρονοβόρο υπάρχουν καθημερινές λύσεις αντικατάστασής του: α) Αφήστε το αυτοκίνητο ή κατεβείτε από το λεωφορείο λίγο πιο μακριά από το σπίτι σας. β) Όταν οι συνθήκες ευνοούν χρησιμοποιήστε το ποδήλατο. γ) Μην χρησιμοποιείτε το ασανσέρ, δοκιμάστε τις σκάλες. Η γυμναστική με βάρη δεν είναι η μόνη λύση. Υπάρχουν άπειρες δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να ασκήστε (ορειβασία, πεζοπορία, τένις, ιππασία, κολύμβηση, αθλοπαιδιές, κηπουρική, ποδηλασία, χορός, κ.ά.) Κάνετε πάντα προθέρμανση πριν ξεκινήσετε την άσκηση, θερμαίνει τους μύες σας και προετοιμάζει την καρδιά και το σώμα, κάτι που σημαίνει ότι έχετε πολύ λιγότερες πιθανότητες τραυματισμού. Μετά την προθέρμανση, κάντε διατάσεις. Αυτό αυξάνει την ελαστικότητα του σώματος και βελτιώνει τη κινητικότητα σας. Μετά το τέλος της άσκησης κάντε αποθεραπεία. Το απότομο σταμάτημα της άσκησης μπορεί να προκαλέσει κράμπες και πιασίματα.

7 ΤΕΛΟΣ!

8 Βιβλιογραφία http://www.helping.gr/F1AF09AE.el.aspx


Κατέβασμα ppt "Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google