Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 5 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ

2 Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να:
Στόχοι του μαθήματος Ο μαθητής να είναι σε θέση να: Να γνωρίζει την παρασκευή του Μπακλαβά Να γνωρίζει την παρασκευή του Γαλατομπούρεκου Να γνωρίζει την παρασκευή του Κατεϊφιού Να γνωρίζει την παρασκευή Πόμπες Να γνωρίζει την παρασκευή του Σιάμαλι

3 ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ Σιρόπι 500γρ Ζάχαρη 350μλ Νερό 1ξύλο Κανέλλα Γαρύφαλλα
500γρ Ζάχαρη 350μλ Νερό 1ξύλο Κανέλλα Γαρύφαλλα 100γρ Μέλι 1κ/λι Κονιάκ 1φλούδα Λεμονιού _______________________________________________ 1 πακ.φύλο Μπακλαβά 200γρ Αμύγδαλα 2κ/και Κανέλλα 150γρ Βούτυρο

4 ΜΕΘΟΔΟΣ Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε λιγότερο από τα μισά φύλλα μπακλαβά αλείφοντας κάθε δύο φύλλα με βούτυρο. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα μείγμα από αμύγδαλα. Προχωρούμε με την ίδια διαδικασία όπως πιο πάνω. Χαράζουμε με ευθείες γραμμές (μπακλαβωτά). Βουτυρώνουμε και στην συνέχεια το ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο( 170Κ) για περίπου 1 ώρα. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με κρύο σιρόπι.

5 ΓΑΛΑΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ 1Λ Γάλα 3 Αυγά 180γρ Ζάχαρη
1Λ Γάλα Αυγά 180γρ Ζάχαρη 120γρ Κορνφλάουαρ 2φακ Βανίλια ΜΕΘΟΔΟΣ Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την μισή ζάχαρη και την βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπούμε με φουετ τα αυγά , την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορνφλάουαρ. Με την μέθοδο ΤΕΜΠΕΡΙΝΚ βάζουμε γάλα στα αυγά και το μείγμα των αυγών το επιστρέφουμε πίσω στο γάλα. Όταν βγάλει φουσκαλίδες τη κατεβάζουμε από την φωτιά.

6 Σιρόπι 500γρ Ζάχαρη 350μλ Νερό 1ξύλο Κανέλλα Γαρύφαλλα 100γρ Μέλι
500γρ Ζάχαρη 350μλ Νερό 1ξύλο Κανέλλα Γαρύφαλλα 100γρ Μέλι 1κ/λι Κονιάκ 1φλούδα Λεμονιού

7 ΜΕΘΟΔΟΣ Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε λιγότερο από τα μισά φύλλα μπακλαβά αλείφοντας κάθε δύο φύλλα με βούτυρο. Στην συνέχεια κάνουμε ένα στρώμα με την κρέμα πατισερί. Προχωρούμε με την ίδια διαδικασία όπως πιο πάνω. Χαράζουμε με ευθείες γραμμές (μπακλαβωτά). Βουτυρώνουμε και στην συνέχεια το ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο( 170Κ) για περίπου 50 λεπτά. Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με κρύο σιρόπι.

8 ΚΑΝΤΑΪΦΙ 1/2 κιλό κανταΐφι 1/2 κιλό αμύγδαλα 60 γρ τριμμένη φρυγανιά
1/2 κιλό κανταΐφι 1/2 κιλό αμύγδαλα 60 γρ τριμμένη φρυγανιά 3 κ/κια κανέλλα 1 κ/κι γαρύφαλλο τριμμένο 1 κ/κι ξύσμα λεμονιού 60 γρ ζάχαρη 500 γρ βούτυρο φρέσκο λιωμένο Για το σιρόπι 600γρ νερό 900γρ ζάχαρη 2 ξύλα κανέλλας και φλούδα από ένα λεμόνι (όχι ξύσμα)

9 Μεθόδος Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μας.
Ξεδιπλώνουμε το κανταΐφι και το κόβουμε σε μήκος περίπου 14 πόντων. Παίρνουμε μια λωρίδα στο χέρι μας και με τα δάκτυλα μας όπου είναι κολλημένες οι ίνες τις ξεκολλάμε. Βάζουμε στην παλάμη μας την λωρίδα και στην άκρη της βάζουμε με κουταλάκι λίγο από το μίγμα των καρυδιών. Τυλίγουμε χάλαρα σε ρολό και το βάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας βάζοντας στριμωχτά τα κανταΐφια μας, γιατί στο ψήσιμο μαζεύουν. Με κουτάλι ρίχνουμε λίγο-λίγο το λυόμενο βούτυρο πάνω στα κανταΐφια για να βουτυρωθούν καλά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει. Όταν είναι έτοιμο ψημένο το κανταΐφι μας το σιροπιάζουμε ρίχνοντας με κουτάλι λίγο το σιρόπι μέχρι τη μέση. Καυτό το κανταΐφι, χλιαρό το σιρόπι μας. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και ξανασιροπιάζουμε.

10 ΣΙΑΜΑΛΙ ( ΔΙΟΛΑΣ) 1 ½ ΚΙΛΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ 405 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ 205 ΓΡ ΛΑΔΙ
1 ½ ΚΙΛΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ 405 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ 205 ΓΡ ΛΑΔΙ 50 ΓΡ Β.Ρ 815 ΓΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – ΧΥΜΟ ΒΑΝΙΛΙΑ- ΜΑΣΤΙΧΑ ΑΛΕΣΜΕΝΗ

11 ΜΕΘΟΔΟΣ- ΣΙΑΜΑΛΙ ( ΔΙΟΛΑΣ)
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Λαδιάζουμε ένα ταψί και βάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180 β κελσίου για 30 λεπτά Βγάζουμε από τον φούρνο και ψεκάζουμε με ροδόσταγμα. Βάζουμε 2 κουταλιές σιρόπι, τρυπούμε με ξυλάκι και ξαναβάζουμε το υπόλοιπο σιρόπι. Η αναλογία το σιροπιού είναι 2 λίτρα νερό 2 κιλά ζάχαρη.

12 Πόμπες Σιρόπι 1λίτρο νερό 1 κιλό ζάχαρη 500 γρ μέλι Λάδι για τηγάνισμα
Υλικά 1 κιλό σιμιγδάλι ½ ποτήρι φυστικέλαιο 2½ ποτήρια νερό 2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα 00 650 γρ πατάτες βρασμένες 20 γρ μαγιά αυτόματη Μαστίχα Σιρόπι 1λίτρο νερό 1 κιλό ζάχαρη 500 γρ μέλι Λάδι για τηγάνισμα

13 ΜΕΘΟΔΟΣ-Πόμπες Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις λιώνουμε ζεστές Κτυπάμε στο μίξερ με καρδιά το σιμιγδάλι με το λάδι Προσθέτουμε την μαστίχα και το νερό Όταν τα υλικά μας ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το αλεύρι και την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά μας μεταξύ τους Προσθέτουμε την ζεστή πατάτα και ανακατεύουμε καλά Αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για λεπτά(για να μπεί η μαγιά) Με ένα μεγάλο (ΑΣΤΕΡΙ) κορνέ No.13 και την βοήθεια του ψαλιδιού κόβουμε τις πόμπες, σε ζεστό λάδι Όταν ψηθούν τις σιροπιάζουμε


Κατέβασμα ppt "ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google