Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΤΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΤΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΤΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΙΑΚΟΣ ΛΕΛΗ ΝΤΕΜΟ ΕΝΤΖΗ ΝΤΕΜΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΡΑΓΟΥΛΙΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΑΡΜΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ ΠΛΟΥΤΑΡΧΙΑ ΚΛ.ΠΕ01

2 ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ Πάτησε ο άνθρωπος στο φεγγάρι;
Η Al Caida ευθύνεται για την πτώση των Δίδυμων πύργων; Τι συμβαίνει με το Τρίγωνο των Βερμούδων γνωστό και ως τρίγωνο του διαβόλου; Αυτά και άλλα πολλά ανεξήγητα φαινόμενα που καλύπτονται κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου είτε γιατί διακυβεύονται μεγάλα συμφέροντα, είτε γιατί υπάρχει συγκάλυψη από επίσημες αρχές, ονομάζονται θεωρίες συνομωσίας. Στα πλαίσια της ενασχόλησής μας με το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας και επειδή η ηλικία μας επιβάλλει τη συνεχή αναζήτηση, τη διαρκή αμφισβήτηση, την απάντηση ερωτήσεων, τη διεύρυνση γνώσεων, τη διάθεση ανακάλυψης και γιατί όχι και διασκέδασης, αποφασίσαμε να διαλύσουμε το σύννεφο που αποτελεί το αλατοπίπερο της ζωής και ονομάζεται θεωρίες συνομωσίας.

3 ΠΑΤΗΣΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ;
<< Ένα μικρό βήμα για μένα ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα>>. Είπε ο Νίλ Άρμστρονγκ όταν πάτησε στην επιφάνεια της σελήνης στις 20 Ιουλίου 1969. Αμφιβολίες για την κατάκτηση της σελήνης παρουσιάστηκαν από την αρχή πολλές. Οι διαστημικές επιτυχίες των Σοβιετικών επέβαλλαν την αναστήλωση του γοήτρου της NASA.

4 RED HOT CHILLY PEPPERS <Το διάστημα ίσως, είναι η τελική στρατιωτική βάση, αλλά αυτό είναι φτιαγμένο σε μία βάση του Χόλιγουντ>Τραγουδούν οι Red hot chilly peppers, αποτείνοντας φόρο τιμής, σε μία από τις διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας…

5 Ενδείξεις κ’ επιχειρήματα συνομωσιολόγων
Ο κυματισμός της σημαίας ενώ στη σελήνη δεν υπάρχει αέρας. Οι αστροναύτες και η επικίνδυνη ακτινοβολία της ζώνης Van Allen. Η υπερβολική θερμοκρασία -καταστροφή για τα φιλμ των κινηματογραφικών μηχανών. Τα αποτυπώματα στο έδαφος- προϋπόθεση ύπαρξης υγρασίας. Ο κίνδυνος της ζωής των αστροναυτών από μικρομετεωρίτες.

6 Ενδείξεις και επιχειρήματα συνομωσιολόγων
Απουσία τεχνητού κρατήρα στην επιφάνεια της σελήνης από την προσγείωση του διαστημόπλοιου . Τρόπος μεταφοράς οχήματος μετακίνησης αστροναυτών στη σελήνη. Η μη παρουσία αστεριών στο φωτογραφικό υλικό που παραδόθηκε. Οι σκιές των φωτογραφιών θεωρείται ότι προκαλούνται από προβολείς κινηματογραφικού studio. Η επιστήμη από την πλευρά της έχει αντικρούσει αυτά τα επιχειρήματα. Τι είναι πραγματικό και τι όχι ο χρόνος θα δείξει...

7 ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ Το τρίγωνο των Βερμούδων γνωστό και ως τρίγωνο του <<Διαβόλου>> βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού, όπου ένας αριθμός αεροσκαφών και πλοίων λέγεται ότι έχει εξαφανιστεί κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

8 ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
Στο παρελθόν έχουν αναφερθεί περιστατικά ανεξήγητων εξαφανίσεων όπως αυτή ενός ολόκληρου σμήνους μαχητικών αεροσκαφών

9 Η ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ
Τα αεροπλάνα που πετούν στην περιοχή, πέφτουν ξαφνικά σε απόλυτο κενό αέρος με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας των κινητήρων τους.

10 Από τις αμέτρητες θεωρίες που συνδέονται με τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις άπτονται της πραγματικότητας αυτές που συνδέονται με φυσικά φαινόμενα. Ένα χαρακτηριστικό φυσικό φαινόμενο της περιοχής είναι ότι ο πραγματικός βορράς συμπίπτει με τον μαγνητικό Βορρά. Επίσης το συγκεκριμένο μέρος φημίζεται για τις ισχυρές θαλάσσιες δίνες και τα κενά αέρος. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία οι εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χτυπήσουν φλέβα φυσικού αερίου που βρίσκεται κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας.

11 Επιστημονικές εξηγήσεις
Μεγάλες ποσότητες μεθανίου παγιδεύονται σε υπόγειες στοές κάτω από τον πυθμένα της θάλασσας. Λόγω πίεσης, μεγάλη ποσότητα αερίου απελευθερώνεται ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση. Τα πλοία που πλέουν στην περιοχή βρίσκονται σε κενό αέρος και κάνουν ελεύθερη πτώση στο βυθό σε δευτερόλεπτα. Επειδή το μεθάνιο είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, οι φυσαλίδες του συνεχίζουν πορεία προς τα πάνω. Έτσι τα αεροπλάνα που πετούν στην περιοχή βρίσκονται σε απόλυτο κενό αέρος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα είτε τη διακοπή της λειτουργίας των κινητήρων του αεροσκάφους λόγω έλλειψης οξυγόνου, είτε την έκρηξη του μεθανίου εξαιτίας υπερβολικής θερμότητας.

12 Witch Ground Οι ντόπιοι αποκαλούν την περιοχή Witch Ground (περιοχή των μαγισσών), διότι ανακάλυψαν ένα παράξενο εύρημα. Το ναυάγιο ενός μεγάλου σιδερένιου ψαράδικου σκάφους το οποίο μάλιστα έχει επικαθήσει στο βυθό με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Το πλοίο είχε βυθιστεί απότομα σαν να είχε πέσει σε ελεύθερη πτώση από μεγάλο ύψος.

13 ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Πείραμα του αμερικανικού ναυτικού να καταστήσει ένα πλοίο αόρατο. Το πλοίο Eldridge, έλαβε μέρος σε πείραμα που στόχευε στην αδρανοποίηση των μαγνητικών πεδίων που προκαλούταν από το μέταλλό του, ώστε να καταστεί αόρατο σε υποβρύχιες μαγνητικές νάρκες, σύμφωνα με την επίσημη θέση του αμερικανικού ναυτικού. Σε αντίθεση με την άποψη του ναυτικού, οι επιστήμονες κατέληξαν σε πορίσματα, σημαντικότερα από τα οποία είναι τα ακόλουθα:

14 Θεωρία τεχνητής αφάνειας
Το σκάφος, εξοπλισμένο με γεννήτριες υψηλών συχνοτήτων θα γινόταν αόρατο. Οι συγκεκριμένες γεννήτριες, θερμαίνοντας τον περιβάλλοντα αέρα και το νερό, θα προκαλούσαν οφθαλμαπάτη, εξαφανίζοντας το πλοίο από την όραση. Αυτές, μπορεί να προκαλέσουν σωματικές και ψυχικές βλάβες, αλλοιώσεις που υπέστησαν τα μέλη του πληρώματος αμέσως μετά το πείραμα. Το σκοτεινό σημείο αυτής της θεωρίας εδράζεται στο ότι αδυνατεί να εξηγήσει πως το πλοίο εθεάθη στη Virginia 15 λεπτά μετά την εξαφάνισή του από τη Φιλαδέλφεια.

15 Θεωρία μεταφοράς στο Χώρο- Χρόνο
Θεωρία μεταφοράς στο Χώρο- Χρόνο Σύμφωνα μ’ αυτή το πλοίο εξαφανίστηκε και τηλεμεταφέρθηκε στο χώρο και το χρόνο. Για να γίνει το πλοίο αόρατο, τύλιξαν γύρω από την επιφάνεια του σύρμα μέσω του οποίου πέρασε εναλλασσόμενο ρεύμα.

16 Επιστημονική εξήγηση Έτσι δημιουργήθηκε ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο, κάμπτοντας όχι μόνο το φως αλλά και τον ίδιο το χωροχρόνο. Αυτό παραπέμπει στη θεωρία του Αϊνστάιν περί ενοποιημένου πεδίου, όπου αν κάμψεις το φως κάμπτεις αναπόφευκτα το χώρο και το χρόνο.

17 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Ανεξάρτητα από τη θέση του Αμερικανικού ναυτικού, δεν υπήρξε δυνατότητα επικοινωνίας με τα μέλη του πληρώματος είτε γιατί βρέθηκαν ενσωματωμένα στο κήτος του πλοίου, είτε γιατί είχαν παραλογιστεί. Όταν το πλοίο μεταπωλήθηκε στο ελληνικό ναυτικό, η χωρητικότητά του αυξήθηκε κατά 300 τόνους γεγονός που αναφέρει ότι είχε αφαιρεθεί εξοπλισμός από το εσωτερικό του. Κάτι συνέβη με το Eldridge αλλά τι…

18 Το Νοέμβρη του 1872 το πλοίο Mary Celeste ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό την Ιταλία.
Ένα μήνα μετά, βρέθηκε να πλέει εγκαταλειμμένο στον Ατλαντικό Ωκεανό, μη επανδρωμένο. Το πλοίο ήταν σε καλή κατάσταση πλοϊμότητας και πάνω σ’ αυτό βρέθηκαν προμήθειες που επαρκούσαν για πέντε ανάλογα ταξίδια. Το φορτίο ήταν σχεδόν ανέγγιχτο και τα προσωπικά αντικείμενα του πληρώματος συμπεριλαμβανομένων και των τιμαλφών βρέθηκαν στην αρχική τους θέση.

19 Προσπάθειες εξήγησης Το γεγονός έχει προκαλέσει ποικίλα ερωτήματα και οι απαντήσεις που έχουν δοθεί εστιάζονται: είτε σε φυσικά αίτια (αναθυμιάσεις, αλκοόλ, υποβρύχια, σεισμοί) είτε σε ανθρώπινες ενέργειες (πειρατεία, ανταρσία, λάθος αποφάσεις) είτε σε μεταφυσικές εξηγήσεις (εξωγήινη ζωή, θαλάσσια τέρατα)

20 Η καταστροφή του Το Mary Celeste θεωρήθηκε «καταραμένο», ή αλλιώς «πλοίο φάντασμα». Το 1885 καταστράφηκε από την τελευταία ιδιοκτήτριά του η οποία το ναυάγησε εκ προθέσεως προκειμένου να διαπράξει απάτη ασφάλισης.

21 ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ-ΤΟ ΥΠΕΡΠΛΟΙΟ
Ο Τιτανικός ήταν στην εποχή του κυριολεκτικά ένα θαύμα της ναυπηγικής, αποτελώντας ένα πρωτοποριακό τύπο πλοίου. Στις 14 Απριλίου 1912, συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της Νέας Γης.

22 Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Το μοιραίο δεν άργησε να γίνει καθώς το πλοίο είχε αναπτύξει τη μέγιστη ταχύτητα, για να φτάσει στο λιμάνι της Ν.Υόρκης, πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Το παγόβουνο έσκισε το κύτος του πλοίου, ξεκινώντας από την πλώρη. Στη συνέχεια κατέστρεψε και τα 5 στεγανά μέρη του πλοίου επιτρέποντας την εισροή υδάτων στο σκάφος.

23 ΒΥΘΙΣΗ Η βύθισή του παρέσυρε στο θάνατο γύρω στους ανθρώπους με τους υπόλοιπους 700 να βρίσκονται στις σωσίβιες λέμβους και να παρακολουθούν το τραγικό γεγονός.

24 ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Κάθε μεγάλη τραγωδία συνοδεύεται από θεωρίες συνομωσίας. Το ναυάγιο του Τιτανικού δεν αποτελεί εξαίρεση.… Έτσι, Η κατάρα μούμιας και η Θεωρία του Λαμπρουγιέρ αποτελούν τις πιο διαδεδομένες.

25 ΠΕΡΙΟΧΗ 51 Η περιοχή 51 είναι μέρος μιας απαγορευμένης στρατιωτικής βάσης κοντά στην τοποθεσία Groom dry lake στη Νεβάδα. Οι ουφολόγοι είναι πεπεισμένοι ότι χρησιμοποιείται για να κρύβουν εξωγήινους. Την άποψη αυτή, ενστερνίστηκε η Αμερικάνικη κυβέρνηση, για δικούς της λόγους…

26 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Πρωταρχικός σκοπός της βάσης της περιοχής 51 σύμφωνα με τη CIA, ήταν η ανάπτυξη πειραματικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων. Η έντονη μυστικότητα που περιβάλλει τη βάση, η στρατοκρατούμενη επόπτευση με χρήση θανατηφόρων όπλων, αλλά, και οι εμφανίσεις στην περιοχή, αγνώστου προελεύσεως ιπτάμενων αντικειμένων - δίσκων και φωτεινών σφαιρών - έχει τροφοδοτήσει δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας.

27 ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ-ΕΞΩΤΙΚΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Θεωρείται, ότι εκεί υπάρχουν προγράμματα, που αφορούν στην έρευνα εξωατμοσφαιρικών επιχειρησιακών αεροσκαφών, με το κωδικό όνομα Blackstar. Η ώθηση για τα προγράμματα αυτά, λέγεται ότι δόθηκε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να διατηρήσει την κυριαρχία στο διάστημα. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στο μέρος αυτό, πραγματοποιούνται πειράματα πάνω στον έλεγχο της βαρύτητας, μέσω παραγόμενων μαγνητικών πεδίων. Σύμφωνα με άλλη θέση, στην περιοχή αυτή, βρίσκεται σε εξέλιξη, η ανάπτυξη εξωτικών όπλων ενέργειας.

28 ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ένας μύθος που αφορά σε εναέρια άγνωστα αντικείμενα, στηρίχτηκε σε αναφορές κατοίκων κοντινών χωριών. Αυτοί, έκαναν λόγο για πτήσεις μυστήριων φωτεινών αντικειμένων, που αψηφούσαν τη βαρύτητα και εκτελούσαν ελιγμούς με απίστευτη ευκολία. Οι διαρρέουσες πληροφορίες από τεχνικούς στην 51, ανέφεραν ότι, εκεί γινόταν κατασκευή και ανακατασκευή απόρρητων αεροσκαφών και πιθανές επισκέψεις διαστημικών σκαφών.

29 ROSWELL-ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Η περιοχή 51 απέκτησε ιδιαίτερη βαρύτητα, όταν σύμφωνα με το Roswell συντρίμμια ενός ΑΤΙΑ φυλάσσονταν εκεί. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι, το περίφημο σκάφος δεν ήταν εξωγήινης προέλευσης, αλλά δίσκος κατασκευασμένος από τους Σοβιετικούς. Το σκάφος ήταν επανδρωμένο με εφήβους, ιατρικώς τροποποιημένους, ώστε να μοιάζουν με εξωγήινους . Τόσο η Σοβιετική Ένωση όσο και οι ΗΠΑ, παραδέχτηκαν ότι πραγματοποίησαν πειράματα σε ανθρώπους προκειμένου να δημιουργήσουν έναν ακούραστο στρατιώτη.

30 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Τα μυστηριώδη φώτα στον ουρανό της Νεβάδα και οι ιπτάμενοι δίσκοι που πηγαινοερχόταν στην περιοχή 51, στην πραγματικότητα ήταν κατασκοπευτικά σκάφη U-2 που δοκιμάζονταν σ’ αυτή την απόρρητη βάση, σύμφωνα με έκθεση της CIA που δόθηκε στη δημοσιότητα από το πανεπιστήμιο Τζωρτζ Ουάσιγκτον. Με την έκθεση αυτή, η αμερικανική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την ύπαρξη της περιοχής 51. Μετά από δεκαετίες απόκρυψης και παραπληροφόρησης, με τις θεωρίες συνωμοσίας περί εξωγήινων και πειραμάτων να οργιάζουν, η CIA σήκωσε το πέπλο της σιωπής, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του πανεπιστημίου περί δημοσίευσης των δημοσίων εγγράφων.

31 ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Στην επίσημη έκθεση για την ιστορία του προγράμματος U-2 κατά την περίοδο , αποκαλύπτεται ότι η περιοχή 51, χρησιμοποιήθηκε για δοκιμές κατασκοπευτικών αεροσκαφών του ψυχρού πολέμου. Στην έκθεση αυτή δεν υπάρχει καμιά αναφορά για τον εξωγήινο του Roswell. Επειδή το πρόγραμμα U-2 ήταν άκρως απόρρητο, οι αξιωματικοί της αεροπορίας που ερευνούσαν τις αναφορές περί ΑΤΙΑ, δεν μπορούσαν να ομολογήσουν την αλήθεια σε όσους ρωτούσαν γι’ αυτά. Και η ιστορία συνεχίζεται…

32 TA ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
Τα τελευταία 30 χρόνια, έχουν προκύψει ζητήματα και διαμάχες γύρω από τη χρήση φαρμάκων πάντως είδους, καθώς και γύρω από τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών και τις συνωμοτικές στρατηγικές που ακολουθούν.

33 ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
Για παράδειγμα, μια από τις ασθένειες, η οποία τα τελευταία χρόνια πλήττει τους ανθρώπους είναι ο καρκίνος. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί δεν επιταχύνονται οι έρευνες, ώστε να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα το φάρμακο που προσφέρει την ίαση στην ασθένεια που μαστίζει την ανθρωπότητα; Και μια από τις απαντήσεις που δίνονται είναι, διότι το φάρμακο που είναι το αντίδοτο και η σωτηρία πολλών ανθρώπων, αποτελείται από μια ουσία, η οποία έχει ελάχιστο κόστος σε σχέση με τα φάρμακα που παράγουν στην σύγχρονη κοινωνία οι φαρμακοβιομηχανίες.

34 Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ Η πιο διαδεδομένη θεραπεία για τον καρκίνο, η χημειοθεραπεία, είναι μια απάτη, είναι απλά μια δηλητηρίαση. Οι γιατροί δεν τη θέλουν για τον εαυτό τους ή την οικογένεια τους. Η θνησιμότητα της χημειοθεραπείας, σύμφωνα με το κέντρο έρευνας καρκίνου της Χαιδελβέργης, ανέρχεται στο98%. Οι γιατροί, όπως και οι ασθενείς, είναι όμηροι δύο ισχυρών βιομηχανιών. Από τη μια πλευρά υπάρχει η φαρμακοβιομηχανία, που προσφέρει εύκολες φαρμακευτικές λύσεις και από την άλλη, η βιομηχανία των τροφίμων που προστατεύει ζηλότυπα τα συμφέροντά της, εμποδίζοντας τη διάδοση ρητών συστάσεων γύρω από τις συνδέσεις ανάμεσα στις τροφές και την αρρώστια. Βαθιά επιθυμία και των δύο είναι να μην αλλάξει τίποτα.

35 Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Στην αρχή η ανάπτυξη γίνεται Πολλές φορές γινόμαστε θεατές καταστάσεων απείρου κάλλους, ανάμεσα σε επιστήμονες- ερευνητές που κάνουν βήματα ίασης επάρατων όπως ονομάζονται ασθενειών και συμφερόντων-σκοπιμοτήτων βιομηχανιών που έχουν συν τοις άλλοις και την κρατική υποστήριξη. Δεν ξέρουμε αν τελικά πρόκειται να ανακαλυφθεί ένα τέτοιο φάρμακο, για τον πολύ απλό λόγω, ότι αυτό που λέμε "καρκίνος" δεν είναι μία νόσος, αλλά κυριολεκτικά αρκετές ΔΕΚΑΔΕΣ διαφορετικών νοσολογικών οντοτήτων. Απλά τις βάζουμε κάτω απ’ αυτόν τον όρο, γιατί έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά. Αυτά αφορούν στην ανεξέλεγκτη ανάπτυξη συγκεκριμένης ομάδας κυττάρων του ανθρώπινου οργανισμού. Στην αρχή η ανάπτυξη γίνεται τοπικά, (συνήθως) με αποτέλεσμα τη δημιουργία της πρωτοπαθούς εστίας, και κατόπιν μερικά από αυτά τα κύτταρα διαμέσου των λεμφαγγείων ή της κυκλοφορίας σχηματίζουν μεταστατικές εστίες στους λεμφαδένες ή σε απομακρυσμένα όργανα αντίστοιχα. Με τον τρόπο αυτό δηλητηριάζεται όλος ο οργανισμός.

36 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Η σωστή και πλήρης ενημέρωση, τόσο με την αρωγή και την υποστήριξη του κράτους, όσο και με την μελέτη, εξαγωγή συμπερασμάτων, διερεύνηση και έγκυρη πληροφόρηση από καταξιωμένους επιστήμονες, μπορεί να καταφέρει ένα πλήγμα στην προσπάθεια της απρόσκοπτης κερδοσκοπίας των Φαρμακοβιομηχανιών που βασίζεται στο ανθρώπινο σώμα. Οι επενδύσεις που εξαρτώνται από την δημιουργία, την επέκταση και την συνέχεια των ασθενειών, πρέπει να εκλείψουν. Ηθικό χρέος ‘όλων μας να αγωνιστούμε γι’ αυτό.

37 Tζον Φιτζέραλντ Κένεντι
Ο 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Απόφοιτος του Χάρβαρντ μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Γερουσιαστής της Μασαχουσέτης. Εξελέγη πρόεδρος της χώρας το Νοέμβρη του 1960.

38 Το έργο του Το προφίλ του ενδυναμώνεται μετά από την κρίση των πυραύλων της Κούβας, καθώς επίσης και ύστερα από την επίσκεψή του στο Τείχος του Βερολίνου. Μειώνεται ιστορικά από την αποστολή του πρώτου εκστρατευτικού σώματος στο Βιετνάμ.

39 ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ Αναφερόμαστε σε μία διεθνή διένεξη που διαδραματίστηκε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης, και των Ηνωμένων Πολιτειών.

40 ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ [1] Ήταν 15 οκτωβρίου του 1962, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζον Κένεντι πληροφορήθηκε από τις υπηρεσίες κατασκοπίας ότι 42 σοβιετικοί βαλλιστικοί πύραυλοι με πυρηνικές κεφαλές, βρίσκονταν εγκατεστημένοι στην Κούβα και μπορούσαν μέσα σε λίγα λεπτά να πλήξουν οποιαδήποτε πόλη των ΗΠΑ. Την τοποθέτησή τους είχε επιτρέψει ο Φιντέλ Κάστρο, φοβούμενος αμερικανική επέμβαση. Οι δεκατρείς μέρες που ακολούθησαν ήταν οι πιο επικίνδυνες που πέρασε η ανθρωπότητα. Στις 22 Οκτωβρίου ο πρόεδρος Κένεντι ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό Ναυτικό θα επέβαλλε αποκλεισμό της Κούβας και θα προχωρούσε στην «κατάσχεση επιθετικών όπλων και συναφούς υλικού» που σοβιετικά σκάφη θα επιχειρούσαν ενδεχομένως να τα παραδώσουν στην Κούβα. Τις επόμενες ημέρες σοβιετικά πλοία που κατευθύνονταν προς την Κούβα άλλαξαν πορεία και απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του αποκλεισμού.

41 ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ [2] H ένταση κλιμακωνόταν διαρκώς και ο κίνδυνος του πυρηνικού ολέθρου πλησίαζε ολοένα, καθώς ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις ανταλλάσσονταν πυρετώδη μηνύματα. Η κρίση κορυφώθηκε στις 27 Οκτωβρίου, όταν ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος U2 καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Κούβας, ενώ ένα άλλο αναχαιτίστηκε πάνω από τη Ρωσία. Η σύρραξη αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, στις 28 Οκτωβρίου, όταν ο σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ δέχτηκε να σταματήσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση των πυραύλων και να αποσυρθούν όσοι βρίσκονταν ήδη στο νησί. Σε αντάλλαγμα, ο Κένεντι δεσμεύθηκε ότι ουδέποτε οι ΗΠΑ θα εισέβαλλαν στην Κούβα, ενώ έδωσε και μυστική υπόσχεση για την απομάκρυνση των πυρηνικών πυραύλων που είχαν εγκατασταθεί κατά το παρελθόν στην Τουρκία. Τις εβδομάδες που ακολούθησαν οι δύο υπερδυνάμεις άρχισαν να πραγματοποιούν τα υπεσχημένα και ως το τέλος Νοεμβρίου η κρίση είχε ξεπεραστεί. Ο ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο αρνήθηκε να δεχθεί παρατηρητές του ΟΗΕ στη χώρα του, δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι είχε αποκλεισθεί από τις επαφές Κένεντι - Χρουστσόφ και όντας εξοργισμένος με τον σοβιετικό ηγέτη για τη στάση του.

42 ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Το Τείχος του Βερολίνου, ήταν το σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου και σύμφωνα με την ακραία αντικομουνιστική ορολογία «μνημείο του Σιδηρού Παραπετάσματος». Το τείχος του Βερολίνου δε χώρισε μόνο μια πόλη, αλλά μια ολόκληρη εποχή σε δύο κομμάτια με αγεφύρωτες αντιθέσεις, που σφράγισαν το τελευταίο μισό του 20ου αιώνα. Το Τείχος έγινε το σύμβολο χωρισμού. Του χωρισμού δηλαδή της Γερμανίας και του χωρισμού της Ευρώπης. Του χωρισμού των κομμουνιστών ανατολικών από τους δημοκράτες δυτικούς. Οι μεν ανατολικοί παρουσίαζαν το Τείχος σαν ένα προστατευτικό κέλυφος γύρω από το Ανατολικό Βερολίνο οι δε δυτικοί, το παρουσίαζαν σαν ένας τείχος της φυλακής.

43 ΕΚΣΤΡΑΤΕΥΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ
η αποστολή του πρώτου εκστρατευτικού σώματος στο Βιετνάμ για την περιφρούρηση της ασφάλειας του Νότιου Βιετνάμ και τη προστασία των Αμερικανικών συμφερόντων, συγκαταλέγονται στα κατά του προέδρου.

44 Και η δολοφονία του!!! Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Ντάλας του Τέξας δολοφονήθηκε από τον Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ, άποψη η οποία αμφισβητήθηκε καθώς πιστεύεται ότι ο δολοφόνος δεν ήταν ένας…! Τι να κρύβεται άραγε πίσω απ’ αυτή τη δολοφονία

45 Οι άνθρωποι σήμερα, τείνουν να υιοθετούν συνομωσιολογικές απόψεις για την ερμηνεία οτιδήποτε άγνωστου, παράδοξου, ακόμη και αναπόδεικτου, όχι βέβαια αδικαιολόγητα, αφού οι αρμόδιοι φορείς δε διαθέτουν επιχειρήματα ώστε να μας πείσουν περί του αντιθέτου. Απολύτως υπεύθυνοι για τη διάδοση τέτοιων θεωριών είναι είτε οι περί αυτών αναφερόμενοι πρωταγωνιστές, είτε οι εμπλεκόμενοι σ’ αυτές φορείς. Εμείς στα πλαίσια της Ε.Ε ,προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε κάποιες από τις θεωρίες αυτές και να δώσουμε τις όποιες εξηγήσεις τις συνοδεύουν. Θεωρούμε ότι προβληματιστήκατε. Το ίδιο συνέβη και σε μας. Και ποιος ξέρει; Ίσως κάποια μέρα πάρουμε ικανοποιητικές απαντήσεις… Ευχαριστούμε πολύ


Κατέβασμα ppt "ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΤΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google