Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

MHXANOΓPAΦIKO 2012. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΔΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "MHXANOΓPAΦIKO 2012. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΔΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 MHXANOΓPAΦIKO 2012

2 ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΔΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

3 Πώς να αρχίσω; Σιγά – σιγά Σιγά – σιγά άρχισε να καταστρώνεις το προσωπικό σου σχέδιο με ηρεμία και θετική σκέψη.

4 Με ποια κριτήρια επιλέγω τις Σχολές; Επιλέγεις μια Σχολή επειδή εκφράζει την πραγματική σου επιθυμίαΔηλαδή: α. ταιριάζει με την προσωπικότητά σου (χαρακτηριστικά, ενδιαφέροντα, ικανότητες). β. σε ενδιαφέρει το αντικείμενο σπουδών. γ. σε ενδιαφέρουν οι επαγγελματικές διέξοδοι της Σχολής.

5 Δευτερεύοντα κριτήρια Η βάση της Σχολής Η βάση της Σχολής Η πόλη όπου βρίσκεται η Σχολή Η πόλη όπου βρίσκεται η Σχολή Η φήμη της Σχολής Η φήμη της Σχολής Οι γνώμες που ακούμε Οι γνώμες που ακούμεΑπαραίτητο: Η συζήτηση με την οικογένεια

6 Είναι σημαντικό: Ο υποψήφιος να αποφύγει να επιλέξει τις σπουδές του με μοναδικό κριτήριο τις σημερινές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Ο υποψήφιος να αποφύγει να επιλέξει τις σπουδές του με μοναδικό κριτήριο τις σημερινές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Ο υποψήφιος να επιλέγει πρώτα τα τμήματα που πραγματικά τον ενδιαφέρουν, ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής τους. Ο υποψήφιος να επιλέγει πρώτα τα τμήματα που πραγματικά τον ενδιαφέρουν, ανεξάρτητα από τις εκτιμήσεις για τις βάσεις εισαγωγής τους.

7 Ο υποψήφιος να έχει υπόψη του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για μετεγγραφή, Ο υποψήφιος να έχει υπόψη του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για μετεγγραφή, παρά μόνο για διεκδίκηση θέσεων εισακτέων Ειδικών Περιπτώσεων: -Πολύτεκνοι-Τρίτεκνοι -Κοινωνικά κριτήρια (αδελφός/η που φοιτά, πολύδυμα αδέλφια, ορφανοί, συγγενείς με προβλήματα υγείας, τέκνα θυμάτων τρομοκρατίας)

8 Επιπλέον θέσεις πολυτέκνων με βεβαίωση πρόσβασης ημερ. ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Β' ετών 2010 και 2011 (Βα), 2012 (Βδ) και βεβαίωση εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Β' 2012 (Γ) Επιπλέον θέσεις τριτέκνων με βεβαίωση πρόσβασης ημερ. ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Β' ετών 2010 και 2011 (Βα2), 2012 (Βδ2) και βεβαίωση εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Β' 2012 (Γ2) Επιπλέον θέσεις υποψηφίων κοινωνικών κριτηρίων με βεβαίωση πρόσβασης ημερ. ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Β' ετών 2010 και 2011 (Βα3), 2012 (Βδ3) και βεβαίωση εσπερινών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ Β' 2012 (Γ3) Τμήμα 3% ΠΟΛ ΥΤΕ ΚΝ ΟΙ της παρ 3 αρ 44 ν.40 71/1 2 3% Τρίτ εκν οι της παρ 3 αρ 44 ν.40 71/1 2 3% Κοιν ωνικ ά Κριτ. της παρ 3 αρ 44 ν.40 71/1 2 ΒαΒδΓΒα2Βδ2Γ2Βα3Βδ3Γ3 Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού32221601110170 Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 1111110170170 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών 2211130190180 Ιατρική Σχολή2212140190190

9 Πώς συμπληρώνεται το μηχανογραφικό; Διαβάζεις προσεκτικά τις Οδηγίες που θα βρεις στο εγχειρίδιο χρήσης του ΥΠΔΒΜΘ Διαβάζεις προσεκτικά τις Οδηγίες που θα βρεις στο εγχειρίδιο χρήσης του ΥΠΔΒΜΘ Αποφασίζεις αν θα δηλώσεις ένα ή δυο Επ. Πεδία, και ποια. Αποφασίζεις αν θα δηλώσεις ένα ή δυο Επ. Πεδία, και ποια. Διαγράφεις τις Σχολές που σίγουρα δεν σε ενδιαφέρουν. Διαγράφεις τις Σχολές που σίγουρα δεν σε ενδιαφέρουν.

10 Φτιάχνεις μια ομάδα με τις Σχολές που σε ενδιαφέρουν, από το κάθε Επιστημονικό Πεδίο που επέλεξες. Φτιάχνεις μια ομάδα με τις Σχολές που σε ενδιαφέρουν, από το κάθε Επιστημονικό Πεδίο που επέλεξες. Στο κάθε Επιστημονικό Πεδίο, βάζεις τις Σχολές σε σειρά προτίμησης Στο κάθε Επιστημονικό Πεδίο, βάζεις τις Σχολές σε σειρά προτίμησης

11 Και αρχίζεις τη σύνθεση: Συγχωνεύεις τα δυο Επ. Πεδία Συγχωνεύεις τα δυο Επ. Πεδίακαι Φτιάχνεις μια KOINH λίστα με τις Σχολές και των δυο Επιστημονικών Πεδίων Φτιάχνεις μια KOINH λίστα με τις Σχολές και των δυο Επιστημονικών Πεδίων

12 2o ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ηράκλειο Π.ΚΡΗΤΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ Π.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Π.ΠΑΤΡΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Ηράκλειο Π.ΚΡΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ Π.ΑΘΗΝΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Ηράκλειο Π.ΚΡΗΤΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Π.ΑΘΗΝΑΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ Ρέθυμνο Π.ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ Βόλος Π.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ Π.ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣ. ΑΓ./ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Π.Δ.Π.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣ. ΑΓ./ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣ. ΑΓ. / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Π.Δ.Π.ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣ. ΑΓ. / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

13 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Αθήνα Ε.Μ.Π. ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤ. ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αθήνα ΓΕΩΠΟΝ. Π. ΕΠΙΣΤ. ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΠΙΣΤ. ΖΩΙΚ. ΠΑΡΑΓ. & ΥΔ Αθήνα ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ Π. ΕΠΙΣΤ. ΖΩΙΚ. ΠΑΡΑΓ. & ΥΔ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Αθήνα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Π. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Ηράκλειο ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ

14 1. ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Αθήνα Ε.Μ.Π. ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 2. ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Π.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Αθήνα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ Π. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 4. ΦΥΣΙΚΗΣ Π.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ 5. ΦΥΣΙΚΗΣ Π.ΠΑΤΡΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ 6. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓ. Αθήνα ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ Π. 7. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΙΚ. ΠΑΡΑΓ. & ΥΔΑΤ Αθήνα ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ Π. ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΙΚ. ΠΑΡΑΓ. & ΥΔΑΤ 8. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ Ρέθυμνο Π.ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ 9. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ Βόλος Π.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ 10. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ Π.ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ 11. ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣ. ΑΓ. / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Π.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣ. ΑΓ. / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 12. ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣ. ΑΓ. / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Π.ΑΘΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤ. ΦΥΣ. ΑΓ. / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

15 Και τώρα είναι η ώρα να δηλώσεις τις Σχολές Τι σημαίνει δηλώνω μια Σχολή; Σημαίνει ότι γράφεις στο Μηχανογραφικό Δελτίο δίπλα στη συγκεκριμένη Σχολή έναν αριθμό που δείχνει τη σειρά προτίμησής σου, π.χ. 1,2,3 κ.τ.λ. Σημαίνει ότι γράφεις στο Μηχανογραφικό Δελτίο δίπλα στη συγκεκριμένη Σχολή έναν αριθμό που δείχνει τη σειρά προτίμησής σου, π.χ. 1,2,3 κ.τ.λ.

16 1 2 3 4 5 6 7 8 9

17 Προσοχή! Εισάγεσαι στη Σχολή της οποίας τα μόρια πιάνεις και την οποία έχεις δηλώσει με προγενέστερη προτίμηση. Εισάγεσαι στη Σχολή της οποίας τα μόρια πιάνεις και την οποία έχεις δηλώσει με προγενέστερη προτίμηση. Δηλαδή, αν στη σειρά προτίμησης βάλεις πρώτα μια Σχολή με χαμηλά μόρια και μετά μια με υψηλά, τότε θα εισαχθείς στην πρώτη. Δηλαδή, αν στη σειρά προτίμησης βάλεις πρώτα μια Σχολή με χαμηλά μόρια και μετά μια με υψηλά, τότε θα εισαχθείς στην πρώτη.

18 Παράδειγμα: Μαθητής συγκεντρώνει 9000 μόρια στο 4ο Ε.Π. Ενδιαφέρεται για τα ΤΕΙ της Κρήτης. Αν βάλει τις σχολές με την παρακάτω σειρά, θα περάσει στην πρώτη Σχολή: 1. Ηλεκτρονικής (8.503)  2. Ηλεκτρολογίας (8.963) 3. Μηχανολογίας (8.790)

19 Πώς γίνεται η καταχώρηση του Μηχανογραφικού Δελτίου; Η καταχώρηση του μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει ηλεκτρονικά. Η καταχώρηση του μηχανογραφικού δελτίου θα γίνει ηλεκτρονικά. Ο υποψήφιος θα μπαίνει στην κεντρική ηλεκτρονική βάση (το σύστημα) του Υπουργείου Παιδείας με τον Κωδικό Εξετάσεων που έχει ήδη. Ο υποψήφιος θα μπαίνει στην κεντρική ηλεκτρονική βάση (το σύστημα) του Υπουργείου Παιδείας με τον Κωδικό Εξετάσεων που έχει ήδη. Θα μπορεί να βλέπει τις σχολές και να κάνει όσους συνδυασμούς επιθυμεί. Θα μπορεί να βλέπει τις σχολές και να κάνει όσους συνδυασμούς επιθυμεί.

20 Για πόσα Τμήματα μπορώ να δηλώσω προτίμηση; Μπορείς να δηλώσεις προτίμηση για όλα τα Τμήματα του ενός ή των δύο Επιστημονικών Πεδίων. Μπορείς να δηλώσεις προτίμηση για όλα τα Τμήματα του ενός ή των δύο Επιστημονικών Πεδίων.

21 Τι ρόλο παίζει η σειρά προτίμησης; Σε περίπτωση ισοβαθμίας: Προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο Βαθμό Πρόσβασης. Προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο Βαθμό Πρόσβασης. Αν υπάρχει και εδώ ισοβαθμία, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο άθροισμα στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του Επιστημονικού Πεδίου στο οποίο ανήκει η συγκεκριμένη Σχολή. Αν υπάρχει και εδώ ισοβαθμία, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο άθροισμα στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας του Επιστημονικού Πεδίου στο οποίο ανήκει η συγκεκριμένη Σχολή.

22 Α Αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία, μπαίνουν όλοι οι ισοβαθμούντες, ανεξάρτητα από τη σειρά που δήλωσε ο καθένας το συγκεκριμένο τμήμα. Η σειρά προτίμησης λαμβάνεται υπόψη ως τρίτο κατά σειράν κριτήριο μόνο στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.

23 Τα Α.Ε.Ι. είναι καλύτερα από τα Τ.Ε.Ι.; Δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιες γενικεύσεις. Εξαρτάται από τις συγκεκριμένες σχολές που συγκρίνουμε. Δεν πρέπει να κάνουμε τέτοιες γενικεύσεις. Εξαρτάται από τις συγκεκριμένες σχολές που συγκρίνουμε. Μπορεί ένα Α.Ε.Ι. να μην έχει καλές επαγγελματικές προοπτικές, ενώ ένα Τ.Ε.Ι μπορεί να έχει άριστες επαγγελματικές προοπτικές. Ερεύνησε τις επαγγελματικές προοπτικές της κάθε Σχολής. Μπορεί ένα Α.Ε.Ι. να μην έχει καλές επαγγελματικές προοπτικές, ενώ ένα Τ.Ε.Ι μπορεί να έχει άριστες επαγγελματικές προοπτικές. Ερεύνησε τις επαγγελματικές προοπτικές της κάθε Σχολής.

24 Για να μην κάνω κανένα λάθος, θα πρέπει να δηλώσω όλες τις Σχολές; Θα πρέπει να προσέξεις πολύ, γιατί έτσι κινδυνεύεις να μπεις σε μια Σχολή που δε σου αρέσει, αφού είναι δύσκολο να ελέγξεις ένα τόσο μακρύ κατάλογο σχολών. Θα πρέπει να προσέξεις πολύ, γιατί έτσι κινδυνεύεις να μπεις σε μια Σχολή που δε σου αρέσει, αφού είναι δύσκολο να ελέγξεις ένα τόσο μακρύ κατάλογο σχολών. Θα πρέπει όμως να δηλώσεις Σχολές από όλη την γκάμα των βάσεων, δηλαδή υψηλόβαθμες, μεσαίες και χαμηλές, μόνο όμως όσες από αυτές σου αρέσουν. Θα πρέπει όμως να δηλώσεις Σχολές από όλη την γκάμα των βάσεων, δηλαδή υψηλόβαθμες, μεσαίες και χαμηλές, μόνο όμως όσες από αυτές σου αρέσουν.

25 Έχω 14.000 μόρια, άρα, σύμφωνα με τις περσινές βάσεις, περνάω στην τάδε Σχολή που είχε 13.995 μόρια; Αυτές είναι οι περσινές βάσεις. Οι φετινές βάσεις μπορεί να έχουν πολύ μεγάλη διαφορά ακόμη και 2.000 μόρια πάνω ή κάτω. Αυτές είναι οι περσινές βάσεις. Οι φετινές βάσεις μπορεί να έχουν πολύ μεγάλη διαφορά ακόμη και 2.000 μόρια πάνω ή κάτω. Αυτό εξαρτάται από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, αλλά και από τις προτιμήσεις των Υποψηφίων, οι οποίες μεταβάλλονται από χρονιά σε χρονιά. Αυτό εξαρτάται από το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, αλλά και από τις προτιμήσεις των Υποψηφίων, οι οποίες μεταβάλλονται από χρονιά σε χρονιά.

26 ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ.

27 Αφού δεν μπορώ να "πιάσω" Α.Ε.Ι., θα δηλώσω μόνο Τ.Ε.Ι. Αν τα βάλω πρώτα -πρώτα, θα έχω περισσότερες πιθανότητες να πετύχω; Δεν έχει σημασία η σειρά προτίμησης της Σχολής, παρά μόνο στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές και αυτό μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Δεν έχει σημασία η σειρά προτίμησης της Σχολής, παρά μόνο στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές και αυτό μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δεν έχει σημασία αν έχουμε βάλει πρώτη ή δέκατη τη Σχολή, αλλά μόνο αν έχουμε τα μόρια για να "μπούμε" στη Σχολή και δεν έχουμε βάλει πριν από αυτήν άλλη Σχολή με λιγότερα μόρια. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δεν έχει σημασία αν έχουμε βάλει πρώτη ή δέκατη τη Σχολή, αλλά μόνο αν έχουμε τα μόρια για να "μπούμε" στη Σχολή και δεν έχουμε βάλει πριν από αυτήν άλλη Σχολή με λιγότερα μόρια.

28 Αφού τα πήγα καλά, δε χρειάζεται να δηλώσω καθόλου Τ.Ε.Ι.; Το σωστό είναι να δηλώσεις και Τ.Ε.Ι, (φυσικά της προτίμησής σου). Το σωστό είναι να δηλώσεις και Τ.Ε.Ι, (φυσικά της προτίμησής σου). Υπάρχουν Τ.Ε.Ι. που μπορεί να σε ενδιαφέρουν και να έχουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας Υπάρχουν Τ.Ε.Ι. που μπορεί να σε ενδιαφέρουν και να έχουν καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας

29 Οι καλές Σχολές έχουν υψηλή βάση, ενώ οι Σχολές με χαμηλή βάση δεν είναι καλές; Οι βάσεις εκφράζουν την προσφορά και τη ζήτηση των θέσεων κάθε Σχολής στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Οι βάσεις εκφράζουν την προσφορά και τη ζήτηση των θέσεων κάθε Σχολής στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αν μια Σχολή έχει λίγες σχετικά θέσεις, αλλά την δηλώνουν πολλοί υποψήφιοι, τότε έχει υψηλή βάση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει καλές επαγγελματικές προοπτικές ή ότι εσένα σου αρέσει. Αν μια Σχολή έχει λίγες σχετικά θέσεις, αλλά την δηλώνουν πολλοί υποψήφιοι, τότε έχει υψηλή βάση. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει καλές επαγγελματικές προοπτικές ή ότι εσένα σου αρέσει.

30 Είχα τα μόρια για να περάσω στο Μαθηματικό της Αθήνας, αλλά δεν πέρασα. Γιατί; Μπορεί να μην το είχες δηλώσει. Δεν γίνεται να περάσεις σε μια Σχολή που δεν έχεις δηλώσει. Μπορεί να μην το είχες δηλώσει. Δεν γίνεται να περάσεις σε μια Σχολή που δεν έχεις δηλώσει. Μπορεί να είχες δηλώσει πριν μια άλλη Σχολή που έπιανες τη βάση της και να πέρασες σ' αυτήν. Μπορεί να είχες δηλώσει πριν μια άλλη Σχολή που έπιανες τη βάση της και να πέρασες σ' αυτήν.

31 Δυστυχώς δεν πήγα καλά φέτος. Θα ξαναδώσω Πανελλήνιες Εξετάσεις του χρόνου. Έχει νόημα να δώσω προσοχή στο Μηχανογραφικό; Κάθε πράγμα στον καιρό του. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Τώρα θα φτιάξεις σωστά το Μηχανογραφικό σου, το Σεπτέμβριο θα δεις σε ποια Σχολή θα περάσεις κι αν δεν σου αρέσει, αφού πρώτα γραφτείς στην Σχολή που πέτυχες, αποφασίζεις αν θα ξαναδώσεις ή όχι. Τώρα θα φτιάξεις σωστά το Μηχανογραφικό σου, το Σεπτέμβριο θα δεις σε ποια Σχολή θα περάσεις κι αν δεν σου αρέσει, αφού πρώτα γραφτείς στην Σχολή που πέτυχες, αποφασίζεις αν θα ξαναδώσεις ή όχι.

32 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ


Κατέβασμα ppt "MHXANOΓPAΦIKO 2012. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΖΩΓΡΑΦΙΔΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google