Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κωνσταντίνος Κανάρης. Η συμμετοχή των νησιών μας, στην Επανάσταση του 1821, ήταν από την αρχή πολύ σημαντική. Από εμπορικός που ήταν ο Ελληνικός στόλος,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κωνσταντίνος Κανάρης. Η συμμετοχή των νησιών μας, στην Επανάσταση του 1821, ήταν από την αρχή πολύ σημαντική. Από εμπορικός που ήταν ο Ελληνικός στόλος,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κωνσταντίνος Κανάρης

2 Η συμμετοχή των νησιών μας, στην Επανάσταση του 1821, ήταν από την αρχή πολύ σημαντική. Από εμπορικός που ήταν ο Ελληνικός στόλος, μετατράπηκε, από τους καπεταναίους μας, σε πολεμικό. Μια από τις μεγαλύτερες ναυτικές μας δόξες - σ' αυτό τον αγώνα - είναι ο Κανάρης (1790 - 1877). Τα κατορθώματά του έγιναν θρύλος, γνωστός σε όλο τον κόσμο..

3 Στις 7 Ιούνη 1822, έκαψε τη ναυαρχίδα του Τουρκικού Στόλου - που 'χε καταστρέψει τη Χίο, μαζί με 2.000 Τούρκους και τον ναύαρχό τους Καρά Αλή.

4 Στις 28 Οκτώβρη 1822, έκαψε την αντιναυαρχίδα στην Τένεδο. Στις 5 Αυγούστου 1824, έκαψε μια φρεγάτα στη Σάμο, και μια κορβέτα στη Μυτιλήνη,... Πάντα σεμνός και απλός, ήταν ο ατρόμητος πυρπολητής του 1821.


Κατέβασμα ppt "Κωνσταντίνος Κανάρης. Η συμμετοχή των νησιών μας, στην Επανάσταση του 1821, ήταν από την αρχή πολύ σημαντική. Από εμπορικός που ήταν ο Ελληνικός στόλος,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google