Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Οι ιοί που προκαλούν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα μεταλλάσσονται διαρκώς. Και κάθε αλλαγή στο εξωτερικό περιβάλλον-υγρασία, ξηρότητα, θερμοκρασία,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Οι ιοί που προκαλούν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα μεταλλάσσονται διαρκώς. Και κάθε αλλαγή στο εξωτερικό περιβάλλον-υγρασία, ξηρότητα, θερμοκρασία,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3  Οι ιοί που προκαλούν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα μεταλλάσσονται διαρκώς. Και κάθε αλλαγή στο εξωτερικό περιβάλλον-υγρασία, ξηρότητα, θερμοκρασία, συχνότητα μολύνσεων- μεταβάλλει τις πιθανότητες μετάδοσης.

4  Με το να έχετε ένα ανοσοποιητικό σύστημα που «κινείται» τόσο γρήγορα και τόσο ικανά όσο οι ιοί του κρυολογήματος - με το να ανανεώνεται και να αναγεννάται διαρκώς για να καταπολεμά τις νέες προκλήσεις.

5  Με τον όρο «ιογενής λοίμωξη» ή όπως απλά λέμε «ίωση», εννοούμε τη λοίμωξη του οργανισμού από έναν ιό. Οι ιοί είναι μικροοργανισμοί, οι οποίοι εισβάλλουν στον ανθρώπινο οργανισμό και προκαλούν συμπτώματα ανάλογα με το σύστημα που προσβάλλουν. Έτσι π.χ. έχουμε τις ιογενείς λοιμώξεις του ανώτερου ή του κατώτερου αναπνευστικού, τις ιογενείς λοιμώξεις του πεπτικού, κτλ.  Τα συνήθη συμπτώματα που προκαλούνται από τις ιογενείς λοιμώξεις είναι ο πυρετός, το ρίγος,η ατονία, το αίσθημα κακουχίας, το αίσθημα καύσου ή υπερβολικού βάρους των βλεφάρων, ο πονοκέφαλος, κτλ. Επίσης ανάλογα με το σύστημα που προσβάλλει ο ιός εμφανίζονται και τα αντίστοιχα συμπτώματα όπως π.χ. δυσκαταποσία και αίσθημα πόνου στο λαιμό ( σε ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού), τάση για έμετο, έμετος ή/και διάρροια (σε ιογενείς γαστρεντερίτιδες), κτλ.

6  Οι πιο συνηθισμένες ιογενείς λοιμώξεις είναι αυτές του ανώτερου αναπνευστικού. Οι συγκεκριμένες ιώσεις παρουσιάζουν και αυτό που ονομάζουμε εποχικότητα, δηλ. εμφανίζονται περισσότερο σε συγκεκριμένες εποχές του έτους, κυρίως το φθινόπωρο και το χειμώνα. Οι ιώσεις αυτές παρουσιάζουν πυρετό και δυσκαταποσία (αίσθημα «αγκαθιών» στο λαιμό κατά την κατάποση).Επίσης μπορεί να παρουσιάσουν πονοκέφαλο, αίσθημα ατονίας, διάχυτα οστικά άλγη και μυϊκές κράμπες  Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη εποχή των ιώσεων, καθώς τόσο το κοινό κρυο¬λόγημα όσο και η γρίπη παρουσιάζονται με μεγάλη συχνότητα. Ο κρύος καιρός ευνοεί συνήθως λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος (μύτη, φάρυγγας, ιγμόρεια). Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι τα 75 μας χρόνια θα περάσουμε 200-250 κρυολογήματα κατά μέσο όρο. Γι’ αυτό, το Vita βάζει στο μικροσκόπιο το κρυολόγημα και σας δίνει πολύτιμες «οδηγίες επιβίωσης» από τους ιούς.

7  Οι ιοί που προκαλούν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα μεταλλάσσονται διαρκώς. Και κάθε αλλαγή στο εξωτερικό περιβάλλον-υγρασία, ξηρότητα, θερμοκρασία, συχνότητα μολύνσεων- μεταβάλλει τις πιθανότητες μετάδοσης.

8  Με το να έχετε ένα ανοσοποιητικό σύστημα που «κινείται» τόσο γρήγορα και τόσο ικανά όσο οι ιοί του κρυολογήματος - με το να ανανεώνεται και να αναγεννάται διαρκώς για να καταπολεμά τις νέες προκλήσεις.

9  Ευχαριστούμε για την προσοχή σας !!!  ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt " Οι ιοί που προκαλούν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα μεταλλάσσονται διαρκώς. Και κάθε αλλαγή στο εξωτερικό περιβάλλον-υγρασία, ξηρότητα, θερμοκρασία,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google