Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ 6 ΚΑΠΕΛΑ ΣΚΕΨΗΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΦΑΚΗ

2 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η δραστηριοποίηση στη διεύθυνση επιχειρήσεων
Η ικανότητα του ατόμου να αναλαμβάνει, να επιχειρεί, να τολμά, να οργανώνει, να αποφασίζει…

3 10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Step 1: Write a Business Plan Step 2: Get Business Assistance and Training Step 3: Choose a Business Location Step 4: Finance Your Business Step 5: Determine the Legal Structure of Your Business Step 6: Register a Business Name ("Doing Business As")

4 10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Step 7: Get a Tax Identification Number Step 8: Register for State and Local Taxes Step 9: Obtain Business Licenses and Permits Step 10: Understand Employer Responsibilities

5 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ/ΟΜΑΔΩΝ
Ανάληψη πρωτοβουλιών Μετατροπή οποιωνδήποτε πόρων έχουν σε πρακτικές εφαρμογές Κατανομή χρόνου Ανάληψη ρίσκου Συνεχής αξιολόγηση της πορείας και των μέσων Αποδοχή της αποτυχίας Επαναπροσδιορισμό της πορείας

6 ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ;
ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ; Βρείτε τρόπο να ενώσετε τις 9 κουκκίδες χρησιμοποιώντας μόνο 4 ευθείες. Καμιά από τις 4 ευθείες δεν πρέπει να περνά από την ίδια κουκκίδα.

7 ΠΩΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ?
Δεξιότητες και στάσεις Επικοινωνία Προσαρμοστικότητα Ανεκτικότητα /ευρύτητα πνεύματος Αποδοχή της διαφορετικότητας Συνεργασία Γρήγορη αντίδραση σε προκλήσεις Ευρηματικότητα Ανάληψη πρωτοβουλιών και Διαχείριση επιλογών και αποφάσεων Επίλυση συγκρούσεων

8 Τα 6 καπέλα σκέψης του de Bono

9 ΑΣΠΡΟ ΚΑΠΕΛΟ Ας αφήσουμε στην άκρη τα επιχειρήματα και τις προτάσεις και ας δούμε τι πληροφορίες διαθέτουμε. Περίγραψε τι πληροφορίες έχουμε… Ποιές πληροφορίες λείπουν… Τι πληροφορίες θα θέλαμε να είχαμε… Πώς θα πάρουμε αυτές τις πληροφορίες…..

10 ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΠΕΛΟ Το Κόκκινο Καπέλο συμβολίζει τη διαίσθηση, το ένστικτο και τα συναισθήματα. Επιτρέπει στο άτομο να εκφράσει μία διαίσθηση χωρίς να τη δικαιολογήσει. Τι σου άρεσε από αυτή την ιδέα… Πώς νοιώθεις γι΄αυτό…. Τι δεν σου αρέσει και θα ήθελες να αλλάξει…….

11 ΜΑΥΡΟ ΚΑΠΕΛΟ Το Μαύρο Καπέλο σκέψης: Αξιολόγηση κινδύνου. Πιθανά προβλήματα. Κίνδυνος. Δυσκολίες. Άσκηση κριτικής και επισήμανση στοιχείων που δεν μπορούν να υλοποιηθούν Είναι αλήθεια ότι… Ταιριάζει να γίνει…. Θα έχει επιτυχία/αποτυχία…. Ποιά προβλήματα ή κινδύνους θα δημιουργήσει….

12 ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΠΕΛΟ Το Κίτρινο Καπέλο συμβολίζει την αισιοδοξία και τη θετική λογική. Ποιά είναι τα θετικά στοιχεία…. Ποιές οι πιθανότητες να πετύχει ….

13 ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΠΕΛΟ Το Πράσινο Καπέλο αποτελεί το καπέλο της δημιουργικότητας, των εναλλακτικών προτάσεων, των στοιχείων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, των προκλήσεων και των αλλαγών... Διερευνάτε αν οι ιδέες που εκφράστηκαν μπορούν να εφαρμοστούν και πως…. Γράψετε τις δικές σας εισηγήσεις για την επίτευξη του στόχου… Υπάρχουν υπαλλακτικές λύσεις….. Έχει κανένας άλλος διαφορετικές ιδέες……. Βρέστε τρόπο να μας πείσετε….

14 ΜΠΛΕ ΚΑΠΕΛΟ Το Μπλε Καπέλο χρησιμοποιείται για να διευθύνει τη διαδικασία της σκέψης. Είναι το καπέλο της γενικής επισκόπησης ή του ελέγχου. Δεν προσεγγίζει το ίδιο το θέμα αλλά τις σκέψεις που κάνουμε πάνω στο θέμα. «Φοράω το μπλε καπέλο και πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμόσουμε περισσότερο το πράσινο ή το κόκκινο ή ... καπέλο σκέψης σε αυτό το σημείο». Πού βρισκόμαστε τώρα…… Ποιό είναι το επόμενο μας βήμα……. Πού έχουμε ψάξει……. Τι άλλο θα πρέπει να σκεφτούμε…..

15 Φορέστε ένα καπέλο και πείτε μας την γνώμη σας για.....
Guerilla Marketing

16 Guerilla Marketing ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ
ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΝ-LINE ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

17 Please Remember……….SOS…
16/11/2012 : Deadline to send hat opinion at 19/11/2012: Next e-class 30/11/2012: Deadline to submit our project to Hong Kong competition


Κατέβασμα ppt "ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google