Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ»

2 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕ11 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ: ΜΑΤΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ11

3 ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ:
ΒΑΛΜΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΘΕΟΛΟΓΗ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΑΠΑΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΝΙ ΡΕΙΝΑΛΝΤ ΦΟΥΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4 ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΗΨΗ

5 ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ
ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΠΟΞΑΙΜΙΑ, ΟΞΕΩΣΗ ΚΑΙ ΝΕΚΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ``ΑΝΑΚΟΠΗ΄΄.

6 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΝΗΣΗ (CPR)
ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΝΗΣΗ Ή ΑΝΑΝΗΨΗ ΕΙΝΑΙ: ΟΙ ΜΑΛΑΞΕΙΣ (ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΣΥΜΠΙΕΣΕΙΣ) ΚΑΙ OI EMΦΥΣΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΄΄ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ΄΄ (ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΑΠΝΟΗ).

7 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΗΨΗΣ
ΑΝΑΝΗΨΗ ΜΕΧΡΙ 4-5 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΠΗ: Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΝ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΔΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΑΝΑΝΗΨΗ ΑΠΟ 4 ΩΣ 10 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΠΗ: Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΝ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΣΥΧΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ.

8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΗ ΕΙΔΙΚΟ. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΛΗΣΗ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ (ΤΗΛ ΕΛΛΑΔΑ 166, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 112).

9 ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΣΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ:
Α)ΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ (ΣΕ ΠΝΙΓΜΟ, ΦΩΤΙΑ, ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ, ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ). Β)ΡΩΤΑΜΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΦΩΝΗ ``ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ΄΄; ΠΙΑΝΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΤΟΥ.

10 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΝΙΓΜΟΥ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ (Π.Χ. ΤΡΟΦΗ) ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΡΩΤΑ ΤΟ ΘΥΜΑ - ΄΄ΠΝΙΓΕΣΑΙ΄΄; ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΄΄ΝΑΙ΄΄ΚΑΙ ΜΙΛΑ, ΒΗΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ Ή ΚΛΑΙΕΙ (ΠΑΙΔΙ) ΤΟΤΕ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕ ΤΟ ΘΥΜΑ ΝΑ ΒΗΞΕΙ.

11 ΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ, ΔΕΝ ΜΙΛΑ, ΔΕΝ ΑΝΑΠΝΕΕΙ, ΕΧΕΙ ΣΥΡΙΓΜΟ (ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΑΝ ΣΦΥΡΙΓΜΑ), ΔΕΝ ΒΗΧΕΙ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ Ή ΕΧΕΙ ΚΥΝΩΣΗ (ΜΠΛΕ ΧΡΩΜΑ) ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΔΩΣΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ 1 ΧΕΡΙΟΥ 5 ΔΥΝΑΤΑ ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ (ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΩΜΟΠΛΑΤΩΝ) ΚΡΑΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΕΡΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΠΡΟΣ.

12 ΣΕ ΑΠΛΗ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΣΕ ΑΠΛΗ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ (Π.Χ. ΠΟΛΥΩΡΗ ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΠΟΤΑΣΗΣ) ΣΕ ΞΑΠΛΩΜΕΝΟ ΑΣΘΕΝΗ ΑΠΛΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ 45 ΜΟΙΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΙΣΤΟΣ ΤΟΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΕ ΣΚΥΦΤΗ ΘΕΣΗ.

13 ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ ΑΝ Ο ΛΙΠΟΘΥΜΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ, ΤΟΝ ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΑΝΑΝΗΨΗΣ (ΣΤΟ ΠΛΑΪ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΣΕ ΥΠΟΨΙΑ ΚΑΚΩΣΗΣ), ΑΦΟΥ ΠΡΙΝ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΥΧΟΝ ΚΩΛΥΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ (ΤΡΟΦΕΣ, ΜΑΣΕΛΑ).

14 ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΝΙΓΜΟΥ ΑΠΟ ΤΡΟΦΗ
ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΑΡΓΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΜΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΙΔΕΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 30 ΛΕΠΤΩΝ. ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΥΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΛΑΒΗ ΗΕΙΜLICH ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΝΙΓΜΟΥ ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΣΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑΓΩΓΟ ΣΤΑ ΒΡΕΦΗ. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ.

15 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑΣ:
Α)ΕΞΑΣΚΩ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΤΡΑΥΜΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΓΑΖΕΣ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΓΑΖΩΝ. ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΩ ΤΙΣ ΓΑΖΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΒΑΖΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΝΕΕΣ ΓΑΖΕΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΕΙ Ο ΘΡΟΜΒΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ.

16 Β)ΑΝΥΨΩΝΩ ΤΟ ΜΕΛΟΣ. Γ)ΣΕ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ (ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΩΣΕΙΣ ΣΑΝ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ) ΑΣΚΩ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ Π.Χ. ΣΤΗΝ ΒΡΑΧΙΟΝΙΟ ΑΡΤΗΡΙΑ ΠΙΕΖΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ, ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΜΗΡΙΑΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ.

17 ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΥΜΑ ΜΕ ΒΑΜΒΑΚΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ BETADINE. ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΥΜΑ (ΤΕΡΑΜΥΚΙΝΗ) ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΑΖΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ ΠΕΡΙΔΕΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΗ ΓΑΖΑ Ή ΛΕΥΚΟΠΛΑΣΤΗ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΖΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΒΑΖΕΛΙΝΟΥΧΟ ΓΑΖΑ (FUCIDINE) ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕΤΑ ΑΝΤΙΒΙΩΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ. ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ (ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ).

18 ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ

19 ΤΑ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΞΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΥΛΙΚΑ – ΟΠΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Ή ΣΑΝΙΔΑ – ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΑΡΘΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ. ΣΕ ΚΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΑΚΡΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑΡΘΗΚΑ Ή ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΔΙ ΩΣ ΝΑΡΘΗΚΑ ΔΕΝΟΝΤΑΣ ΤΑ 2 ΠΟΔΙΑ ΜΑΖΙ.ΣΕ ΚΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΝ ΒΡΑΧΙΟΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΑΝΙΔΑ Ή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟ ΕΠΙΔΕΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡΟΥ Ή ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΘΩΡΑΚΑ.

20 ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΩΝΟ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΦΗ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΟΦΗ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΦΑΚΟ (ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΑΞΙΑ) ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ. ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ. ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΜΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥΣ Ή ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ (ΣΕ ΚΑΤΑΓΜΑ ΑΥΧΕΝΑ).

21 ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΥΜΕΝΑ ΚΑΥΣΙΜΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΛΟΓΩ ΦΟΒΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΜΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥΣ Ή ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ (ΣΕ ΚΑΤΑΓΜΑ ΑΥΧΕΝΑ).

22 ΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΗΝ ΣΒΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ (Π. Χ
ΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΗΝ ΣΒΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ (Π.Χ. 6 ΚΙΛΩΝ ΣΚΟΝΗΣ) ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΜΩΣΕΙ. ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟ ΘΥΜΑ ΝΑ ΚΑΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΤΟΤΕ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΛΑΒΗ ΤΟΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΞΩ: ΚΟΛΛΑΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ (ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΝΑΡΘΗΚΑ) ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΡΝΟΥΜΕ ΕΞΩ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΘΥΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ ΩΣ ΝΑΡΘΗΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΧΕΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΑΡΘΗΚΑ (Π.Χ. ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ).

23 ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΙΔΙΩΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΝΗΠΙΑ/ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ. ΛΙΠΟΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ 41 – 42 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΘΕΡΜΟΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΩΧΡΟΤΗΤΑ, ΛΗΘΑΡΓΟΣ, ΚΩΜΑ, ΣΠΑΣΜΟΙ, ΕΝΔΕΧ. ΠΕΤΕΧΕΙΕΣ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ: ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΝΙΕΡΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ 38. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙ ΒΡΕΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ. ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

24 ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΕΙΔΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΝ: ΣΤΕΡΕΑ, ΥΓΡΑ, ΑΕΡΙΑ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ: ΑΠΟ ΠΕΠΤΙΚΟ/ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ/ ΔΕΡΜΑ (ΠΑΡΑΣΙΤΟΚΤΟΝΑ)/ ΔΗΓΜΑΤΑ (ΔΑΓΚΩΜΑ ΦΙΔΙΟΥ)

25 ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ

26 ΒΙΝΤΕΟ

27 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Το πρόγραμμα σε γενικές γραμμές εκτελέστηκε χωρίς προβλήματα. Οι μαθητές είχαν ενεργό συμμετοχή. Τα βήματα έγιναν σχεδόν όλα εκτός από τις επισκέψεις, που είχαν σχεδιαστεί, λόγω φόρτου εργασίας των μαθητών. Το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ έχει την ιδιαιτερότητα ότι οι μαθητές εργάζονται.


Κατέβασμα ppt "ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google