Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

2 Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
Στις μέρες μας, οι εικόνες των συνεχών πολέμων και το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί μας κάνουν να αναλογιστούμε την στάση μας απέναντι στις συνέπειες αυτών των επιχειρήσεων και στα οφέλη της ειρήνης. Σιγά-σιγά όλοι αντιλαμβανόμαστε πως αποτελεί αδήριτη ανάγκη να ξεφύγουμε από τους πολέμους και να στραφούμε προς τον διάλογο και την ειρήνη. Έτσι, η αξία της ειρήνης αναδεικνύεται μεγάλη και μας δημιουργεί το αίσθημα για μια οριστική απαλλαγή από τους πολέμους.

3 ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ Η ειρήνη δημιουργεί ένα πρόσφορο έδαφος για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο και εξέλιξη, η οποία οδηγεί στην καλυτέρευση των όρων διαβίωσης. Η ειρήνη σέβεται το δικαίωμα του ανθρώπου για ζωή. Η ασφάλεια , η αλληλοκατανόηση και η ελπίδα των πολιτών οδηγούν σε δημιουργικά έργα. Με την αύξηση των κοινωνικών παροχών βελτιώνεται η ποιότητα της ζωής του λαού και γίνονται έργα κοινής ωφέλειας. Οι κυβερνήσεις δαπανούν ποσά για τομείς, όπως είναι η παιδεία, η υγεία, η ασφάλιση συντελώντας μ’ αυτόν τρόπο, στην κοινωνική πρόοδο και στην εξέλιξη του κράτους. 

4

5 ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Ο πόλεμος εμποδίζει κάθε οικονομική ανάπτυξη και δραστηριότητα. Οι πολίτες ζουν σε ένα περιβάλλον ανασφάλειας και αγωνίας. Οι πόλεις όχι μόνο δεν αναπτύσσονται αλλά καταστρέφονται ολοκληρωτικά. Πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι. Η ευτυχισμένη και ήρεμη ζωή αντικαθίστασται από κάθε είδους ταλαιπωρίες και προβλήματα επιβίωσης.

6

7 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: η ειρήνη αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για την αρμονική και φιλική συμβίωση όλων των χωρών και οφείλουν οι κυβερνήσεις των κρατών να δημιουργήσουν κατάλληλο έδαφος για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων επικράτησής της.

8 ΠΕΤΣΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Τελοσ εργασιασ ΠΕΤΣΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google