Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συμπεριφορά και όρεξη. Stress Κατά τη διάρκεια του stress: Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συμπεριφορά και όρεξη. Stress Κατά τη διάρκεια του stress: Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συμπεριφορά και όρεξη

2 Stress Κατά τη διάρκεια του stress: Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα Η γλυκαγόνη μεταβάλλεται απότομα. Η γλυκαγόνη μεταβάλλεται απότομα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υπογλυκαιμία και την έντονη αναζήτηση τροφής. Σε μακροχρόνιο stress η υπερέκκριση αδρεναλίνης και ντοπαμίνης φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα και η όρεξη εξαφανίζεται.

3 Πως η σοκολάτα επηρεάζει τη διάθεση μας αλλά και τι προκαλεί εθισμό! Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΧΕΙ: 1. Υψηλή περιεκτικότητα σε βιοενεργά υποκατάστατα 2. Βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης, αλλά έχει την ιδιότητα να τη μεταβάλλει απότομα 3. Οδηγεί σε απότομη μεταβολή της φαινυλεθιλαμίνης που σχετίζεται με την παραγωγή ενδορφινών. 4. Απότομη μεταβολή των ενδορφινών, αλλά κίνδυνος όταν μειώνονται. 5. Υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο που οδηγεί σε χαλάρωση του νευρικού συστήματος. 6. Υψηλή περιεκτικότητα σε καναβιδοειδή λιπαρά οξέα και θεοβρομίνη, ουσίες που έχουν ίδια συνέπεια στον εγκέφαλο όπως η μαριχουάνα (εθισμός).

4 ΠΩΣ Η ΑΣΚΗΣΗ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΗ Κατά τη διάρκεια της άσκησης Αυξάνεται το νευροπεπτίδιο Υ μακροπρόθεσμα Αυξάνεται το νευροπεπτίδιο Υ μακροπρόθεσμα Αυξάνονται οι ενδορφίνες βραχυπρόθεσμα. Αυξάνονται οι ενδορφίνες βραχυπρόθεσμα. Αυξάνονται οι παράγοντες έκκρισης κορτικοστεροειδών βραχυπρόθεσμα, με αποτέλεσμα τη μείωση της όρεξης. Αυξάνονται οι παράγοντες έκκρισης κορτικοστεροειδών βραχυπρόθεσμα, με αποτέλεσμα τη μείωση της όρεξης. Καθαρό αποτέλεσμα άυξηση της όρεξης για υγιεινή τροφή. Καθαρό αποτέλεσμα άυξηση της όρεξης για υγιεινή τροφή.


Κατέβασμα ppt "Συμπεριφορά και όρεξη. Stress Κατά τη διάρκεια του stress: Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα Η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη αυξάνονται απότομα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google