Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Μαθηματικά Επίκαιρα Τεύκρος Μιχαηλίδης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Μαθηματικά Επίκαιρα Τεύκρος Μιχαηλίδης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Μαθηματικά Επίκαιρα Τεύκρος Μιχαηλίδης

2 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Αυτή η ημέρα είναι μία ευκαιρία για όλους μας να δείξουμε ανθρωπιά, κατανόηση για την διαφορετικότητα αυτών των ανθρώπων και να κινητοποιηθούμε για τα δικαιώματα τους.

3 Είναι,λοιπόν θεμιτό να υπάρχει αυτή η ημερομηνία σημαδεμένη στο ημερολόγιο μας. Όμως, είναι αναγκαίο αυτή την ημέρα να την κοιτάμε και από μία άλλη απτική γωνία.

4 Γιατί υπάρχουν άνθρωποί με ειδικές ανάγκες που έχουν ξεχωρίσει σε τομείς όπως η πολιτική ή η επιστήμη πηγαίνοντας αντίθετα με την κοινή γνώμη που θέλει τα άτομα με αναπηρία να είναι μόνο άξια λύπησης και οίκτου.

5 Μερικά παραδείγματά τέτοιων ανθρώπων είναι:
Ο πρόεδρος Ρούσβελτ: Είναι σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω πολιομελύτιδας. Κέρδισε 3 συνεχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Πέτυχε την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Οδήγησε την χώρα στην νίκη στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο.

6 Λεονάρντ Όιλερ: Υπήρξε ο παραγωγικότερος μαθηματικός συγγραφέας όλων των εποχών Το μεγαλύτερο τμήμα του έργου του έκανε ενώ ήταν ολοκληρωτικά τυφλός. Είχε μεγάλη στήριξη από την οικογένεια του.

7 Όταν άρχισε να χάνει την όραση του μέλετησε όλες της εργασίες που θεωρούσε χρήσιμες και έμαθε να γράφει με κλειστά τα μάτια. Του οφείλουμε μεταξύ άλλων:α)τα σύμβολα π,e,I β)την βάση αλγορίθμων γ) την την τετραγωνική ρίζα –1.

8 Στήβεν Χόκινγκ Θεωρείται ο εφιέστερος άνθρωπος στον κόσμο. Κατέχει από το 1977 την Λουκασιανή έδρα των μαθηματικών στο Cambridge. ( κατά τον 17ο αι. την είχε ο Νεύτων.) Σε ηλικία 32 ετών εξελέγη μέλος της Βασιλικής εταιρείας.

9 Ασχολήθηκε με τις μαύρες τρύπες.
Το βιβλίο του «Το χρονικό του χρόνου» έγινε ιθνώς μπεστ σελλερ. Από τα 20 του προσβλήθηκε από ανίατη ασθένεια που του προκάλεσε γενική παράλυση και αδυναμία ομιλίας. Ολόκληρο το έργο του το δημιούργησε ακινητοποιημένος στο αναπηρικό καροτσάκι με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και του μικρού του δακτύλου που μπορεί να κουνά.

10 Από αυτά τα παραδείγματα ανθρώπων καταλαβαίνουμε πως τα άτομα με αναπηρία μπορούν να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία των αρτιμελών. Γιατί είναι άτομα όχι μόνο με ειδικές ανάγκες αλλά και με ειδικές δεξιότητες που αναπτύσσουν με το πάθος τους για ζωή.

11 Γιατί τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον άνθρωπό από το να μεγαλουργήσει παρά μόνο ο ίδιος του ο εαυτός. ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Μαθηματικά Επίκαιρα Τεύκρος Μιχαηλίδης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google