Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γιατί και πως μετακινούνται οι άνθρωποι της Εποχής του Χαλκού; Παλαιολιθική Εποχή (Παλιά εποχή της πέτρας) Νεολιθική Εποχή (Νέα εποχή της πέτρας) Εποχή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γιατί και πως μετακινούνται οι άνθρωποι της Εποχής του Χαλκού; Παλαιολιθική Εποχή (Παλιά εποχή της πέτρας) Νεολιθική Εποχή (Νέα εποχή της πέτρας) Εποχή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γιατί και πως μετακινούνται οι άνθρωποι της Εποχής του Χαλκού; Παλαιολιθική Εποχή (Παλιά εποχή της πέτρας) Νεολιθική Εποχή (Νέα εποχή της πέτρας) Εποχή του Χαλκού Σήμερα (Παρόν- Τώρα)

2 Νεολιθική Εποχή Γιατί μετακινούνται οι άνθρωποι; Πολύ καλό αυτό το μέρος που ήρθαμε να κτίσουμε το χωριό μας Ναι, έχει όλα όσα χρειαζόμαστε. Πατέρα, γιατί έπρεπε να φύγουμε από το παλιό μας χωριό; Γιατί μας είχε επιτεθεί μια άλλη ομάδα και έπρεπε να φύγουμε για να σωθούμε

3 Νεολιθική Εποχή Πώς μετακινούνται οι άνθρωποι;

4 Γιατί μετακινούνται οι άνθρωποι; Πώς μετακινούνται οι άνθρωποι; Παλαιολιθική Εποχή (Παλιά εποχή της πέτρας) Νεολιθική Εποχή (Νέα εποχή της πέτρας) Εποχή του Χαλκού Σήμερα (Παρόν- Τώρα)

5 Εποχή του Χαλκού Γιατί μετακινούνται οι άνθρωποι; Ναι είναι κοντά στη θάλασσα και έχει ό,τι χρειαζόμαστε. Καλά κάναμε και ήρθαμε να φτιάξουμε εδώ την πόλη μας. Αναγκάστηκα με την οικογένεια μου να έρθουμε σε αυτή την πόλη γιατί το χωριό που ζούσαμε καταστράφηκε από κάποιους που μας επιτέθηκαν. Αύριο ξεκινούμε μεγάλο ταξίδι. Θα πρέπει να πάμε στην Αίγυπτο να πουλήσουμε χαλκό.

6 Εποχή του χαλκού Πώς μετακινούνται οι άνθρωποι;

7 Υπάρχουν τεκμήρια που υποστηρίζουν τις απαντήσεις μας;

8 Από πού γνωρίζουμε γιατί και πώς μετακινούνταν οι άνθρωποι στην Εποχή του Χαλκού;

9 ΓΙΑΤΙ μετακινούνταν; Τεκμήρια;

10

11

12 Πρωτογενής πηγή Πηγή 1: ναυάγιο πλοίου

13 Πρωτογενείς πηγές

14 Πηγή 6: Φωτογραφίες από τα ερείπια της Τροίας στη Μικρά Ασία (σημερινή Τουρκία). Πρωτογενείς πηγές

15 Πηγή 7: Από το βιβλίο «Η άφιξη των Ελλήνων: Τεκμήρια από τους οικισμούς» που έγραψε ιστορικός Οι αρχαιολόγοι συμφωνούν ότι κατά την εποχή του Χαλκού έφτασε στην Ελλάδα ένας νέος λαός ο οποίος ήρθε είτε από το Βορρά είτε την Ανατολή. Μιλούσαν μια γλώσσα που μοιάζει με τα σημερινά Ελληνικά. Σε μερικές περιοχές εγκαταστάθηκαν ειρηνικά και έκτισαν νέες πόλεις και σε κάποιες άλλες κατέκτησαν τις πόλεις με πόλεμο. Δευτερογενής πηγή

16 ΠΩΣ μετακινούνταν; Τεκμήρια;

17

18 Τεκμήρια

19

20


Κατέβασμα ppt "Γιατί και πως μετακινούνται οι άνθρωποι της Εποχής του Χαλκού; Παλαιολιθική Εποχή (Παλιά εποχή της πέτρας) Νεολιθική Εποχή (Νέα εποχή της πέτρας) Εποχή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google