Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασια στο μαθημα τησ οδοντιατρικησ πληροφορικησ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασια στο μαθημα τησ οδοντιατρικησ πληροφορικησ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασια στο μαθημα τησ οδοντιατρικησ πληροφορικησ
Βασιλάκη Δήμητρα Ζιούτη Άννα Κάββουρα Μαρία

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το παρακάτω video δημιουργήθηκε από μια ομάδα μαθητών, που κατάφεραν με τη χρήση απλών υλικών να τονίσουν τη σημασία της στοματικής υγιεινής. Η πηγή μας ήταν η ιστοσελίδα και η επισκεψιμότητά του ανέρχεται στις 4573 προβολές.

3 ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ature=related Δύο ομάδες από δόντια συζητούν. Η μια ομάδα καθαρίζεται συστηματικά και παραμένει υγιής, ενώ η άλλη ομάδα που παραμελεί την καθαριότητα της αντιμετωπίζει προβλήματα…

4 Θeματα που πραγμateyetai to video
Από το διάλογο των δοντιών προβάλλονται τα εξής: Στοματική υγιεινή- Βούρτσισμα των δοντιών. Επιπτώσεις της αμέλειας της καθαριότητας των δοντιών- Τερηδόνα.

5 Στοματικη Υγιεινη Εξαρτάται από: Σωστό βούρτσισμα δοντιών
Χρήση νήματος Σωστή διατροφή

6 Βουρτσισμα δοντιων Μέσα από το video διαφαίνεται η σημασία του βουρτσίσματος των δοντιών. Πιο συγκεκριμένα, τα δόντια που καθαρίζονται καθημερινά είναι λευκότερα, λαμπρότερα και πιο υγιή, όπως προκύπτει από το video. Αντίθετα, τα δόντια που παραμελούν το βούρτσισμά τους εμφανίζουν τερηδόνα και είναι πιο ευάλωτα. Για να αποφευχθούν, όμως, τα παραπάνω αρνητικά αποτελέσματα επιβάλλεται το βούρτσισμα εκτός από καθημερινό να είναι και σωστό.

7 Κανονεσ βουρτσισματοσ
Πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα και ειδικά πριν το βραδινό ύπνο γιατί τα δόντια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Η οδοντόβουρτσα πρέπει να έχει κλίση προς τα ούλα και οι κινήσεις της να είναι περιστροφικές. Αν δεν τηρούνται οι παραπάνω κανόνες μία πολύ πιθανή συνέπεια είναι η τερηδονική βλάβη, δηλαδή η νόσος που οφείλεται σε μικροοργανισμούς που υπάρχουν φυσιολογικά στην στοματική κοιλότητα και έχουν την ικανότητα να διαβρώνουν την επιφάνεια του δοντιού.

8 Εκπαιδευτικοσ Ρολοσ του video
Επίσης, τονίζει ότι το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται συνειδητά και ουσιαστικά και να μη θεωρείται αγγαρεία, γιατί μόνο έτσι θα αποφευχθούν οι βλάβες των δοντιών, όπως η τερηδόνα. Τέλος, περνά το μήνυμα ότι το καθαρό στόμα αποτελεί τον καθρέφτη της υγείας.

9 Εκπαιδευτικοσ Ρολοσ του video
Παράλληλα το μήνυμα που περνάει στα παιδιά που θα το παρακολουθήσουν γίνεται πιο κατανοητό λόγω των οπτικοακουστικών μέσων απ’ ότι αν γινόταν με τον παραδοσιακό τρόπο( κείμενο).

10 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Εργασια στο μαθημα τησ οδοντιατρικησ πληροφορικησ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google