Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ε ΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Βασιλάκη Δήμητρα Ζιούτη Άννα Κάββουρα Μαρία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ε ΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Βασιλάκη Δήμητρα Ζιούτη Άννα Κάββουρα Μαρία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ε ΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Βασιλάκη Δήμητρα Ζιούτη Άννα Κάββουρα Μαρία

2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το παρακάτω video δημιουργήθηκε από μια ομάδα μαθητών, που κατάφεραν με τη χρήση απλών υλικών να τονίσουν τη σημασία της στοματικής υγιεινής. Η πηγή μας ήταν η ιστοσελίδα www.youtube.com και η επισκεψιμότητά του ανέρχεται στις 4573 προβολές.www.youtube.com

3 ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ http://www.youtube.com/watch?v=LF0xzh5xajg&fe ature=related Δύο ομάδες από δόντια συζητούν. Η μια ομάδα καθαρίζεται συστηματικά και παραμένει υγιής, ενώ η άλλη ομάδα που παραμελεί την καθαριότητα της αντιμετωπίζει προβλήματα…

4 Θ EΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜATEYETAI TO VIDEO Από το διάλογο των δοντιών προβάλλονται τα εξής:  Στοματική υγιεινή- Βούρτσισμα των δοντιών.  Επιπτώσεις της αμέλειας της καθαριότητας των δοντιών- Τερηδόνα.

5 Σ ΤΟΜΑΤΙΚΗ Υ ΓΙΕΙΝΗ Εξαρτάται από: Σωστό βούρτσισμα δοντιών Χρήση νήματος Σωστή διατροφή

6 Β ΟΥΡΤΣΙΣΜΑ ΔΟΝΤΙΩΝ Μέσα από το video διαφαίνεται η σημασία του βουρτσίσματος των δοντιών. Πιο συγκεκριμένα, τα δόντια που καθαρίζονται καθημερινά είναι λευκότερα, λαμπρότερα και πιο υγιή, όπως προκύπτει από το video. Αντίθετα, τα δόντια που παραμελούν το βούρτσισμά τους εμφανίζουν τερηδόνα και είναι πιο ευάλωτα. Για να αποφευχθούν, όμως, τα παραπάνω αρνητικά αποτελέσματα επιβάλλεται το βούρτσισμα εκτός από καθημερινό να είναι και σωστό.

7 Κ ΑΝΟΝΕΣ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑΤΟΣ Πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα και ειδικά πριν το βραδινό ύπνο γιατί τα δόντια είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Η οδοντόβουρτσα πρέπει να έχει κλίση προς τα ούλα και οι κινήσεις της να είναι περιστροφικές. Αν δεν τηρούνται οι παραπάνω κανόνες μία πολύ πιθανή συνέπεια είναι η τερηδονική βλάβη, δηλαδή η νόσος που οφείλεται σε μικροοργανισμούς που υπάρχουν φυσιολογικά στην στοματική κοιλότητα και έχουν την ικανότητα να διαβρώνουν την επιφάνεια του δοντιού.

8 Ε ΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Ρ ΟΛΟΣ ΤΟΥ VIDEO Το video προτρέπει τα παιδιά να βουρτσίζουν συστηματικά τα δόντια τους. Επίσης, τονίζει ότι το βούρτσισμα πρέπει να γίνεται συνειδητά και ουσιαστικά και να μη θεωρείται αγγαρεία, γιατί μόνο έτσι θα αποφευχθούν οι βλάβες των δοντιών, όπως η τερηδόνα. Τέλος, περνά το μήνυμα ότι το καθαρό στόμα αποτελεί τον καθρέφτη της υγείας.

9 Ε ΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ Ρ ΟΛΟΣ ΤΟΥ VIDEO O ήχος και η εικόνα του το καθιστούν περισσότερο ελκυστικό, ιδίως στα άτομα μικρότερης ηλικίας και τα βοηθάει να αποκτήσουν αγωγή στοματικής υγείας. Παράλληλα το μήνυμα που περνάει στα παιδιά που θα το παρακολουθήσουν γίνεται πιο κατανοητό λόγω των οπτικοακουστικών μέσων απ’ ότι αν γινόταν με τον παραδοσιακό τρόπο( κείμενο).

10


Κατέβασμα ppt "Ε ΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Βασιλάκη Δήμητρα Ζιούτη Άννα Κάββουρα Μαρία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google