Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

109Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Ευαγγελία Γεράκη-Ουρανία Μανέ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "109Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Ευαγγελία Γεράκη-Ουρανία Μανέ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 109Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Ευαγγελία Γεράκη-Ουρανία Μανέ
ΤΟΥΡΚΙΑ 109Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Ευαγγελία Γεράκη-Ουρανία Μανέ

2 ΤΟΥΡΚΙΑ Η Δημοκρατία της Τουρκίας ή Τουρκική Δημοκρατία (τουρκικά: Türkiye Cumhuriyeti, προφέρεται Τιούρκιγιε Τζουμχουριετί) είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ασία, με ένα μικρό (3%) τμήμα της επικράτειάς της (Ανατολική Θράκη) στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέχρι το 1922, η χώρα ήταν το κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η χερσόνησος της Μικράς Ασίας, που βρίσκεται ανάμεσα στον Εύξεινο Πόντο και τη Μεσόγειο Θάλασσα, συγκροτεί το βασικό τμήμα της χώρας. Η Τουρκία συνορεύει με οκτώ χώρες : δυτικά με την Ελλάδα, βορειοδυτικά με τη Βουλγαρία, ανατολικά με τη Γεωργία, την Αρμενία, το Ιράν και το θύλακα Ναχιτσεβάντου Αζερμπαϊτζάν και νοτιοανατολικά με το Ιράκ και τη Συρία. Νότια είναι η Μεσόγειος Θάλασσα, δυτικά το Αιγαίο Πέλαγος και βόρεια ο Εύξεινος Πόντος. Η Θάλασσα του Μαρμαρά, ο Βόσπορος και ο Ελλήσποντος (που συναποτελούν τα Τουρκικά Στενά) οριοθετούν το σύνορο μεταξύ Θράκης και Μικράς Ασίας, ενώ επίσης χωρίζουν την Ευρώπη από την Ασία. Η θέση της Τουρκίας στο σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας την καθιστούν χώρα σημαντικής γεωστρατηγικής σημασίας. Η έκταση της Τουρκίας είναι km2 ενώ ο πληθυσμός της το 2009 έφτανε τους κατοίκους.

3 ΤΟΥΡΚΙΑ Πρωτεύουσα της Τουρκίας, αλλά δεύτερη σε πληθυσμό, είναι η Άγκυρα με κατοίκους. Είναι κτισμένη στο κέντρο του οροπεδίου της Ανατολίας σε μικρή απόσταση από τη θέση της αρχαίας Χετταϊκής Ακρόπολης, όπου ήταν σταυροδρόμι περάσματος καραβανιών. Η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας είναι η Κωνσταντινούπολη. Επίσημη γλώσσα της χώρας είναι η τουρκική, που μιλιέται ως μητρική γλώσσα από το 85% του πληθυσμού περίπου. Νόμισμα της είναι η Τουρκική λίρα. Η πιο σημαντική κοινότητα της Τουρκίας είναι η ελληνορθόδοξη με κεφαλή της το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Η έδρα του βρίσκεται στο Φανάρι και με νομικά κριτήρια θεωρείται τουρκικό ίδρυμα. Στη χώρα διατηρούνται επίσης τρεις μητροπόλεις του Πατριαρχείου Αντιόχειας.

4 Θρησκεία Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Τουρκίας ασπάζονται τη μουσουλμανική θρησκεία (99%), όμως δεν ακολουθούν το ίδιο δόγμα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μουσουλμάνων είναι σουνίτες (69%) και το υπόλοιπο 30% είναι σιίτες και αλεβίτες. Το υπόλοιπο 1% είναι χριστιανοί ( Ανατολικοί Ορθόδοξοι, Ρωμαιοκαθολικοί, Ελληνορθόδοξοι, Μάρτυρες του Ιεχωβά και μικρότερος αριθμός Προτεσταντών)και Εβραίοι.

5 ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ

6 Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ Η σημαία της Τουρκίας αποτελείται από μία λευκή ημισέληνο και ένα αστέρι σε κόκκινο φόντο. Το όνομα της σημαίας στα τουρκικά είναι Ay Yıldız (κυριολεκτικά, άστρο της σελήνης) ή al sancak (ερυθρό πανό). Το σχέδιο της σημαίας είναι αρχαίο και πανομοιότυπο με την τελευταία σημαία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία καθιερώθηκε το 1844, ως μέρος των μεταρρυθμίσεων του Τανζιμάτ. Η ημισέληνος και το αστέρι, ενώ θεωρούνται γενικά ως ισλαμικά σύμβολα, χρησιμοποιούνταν ευρέως στη Μικρά Ασία νωρίτερα από την έλευση του Ισλάμ. Σύμφωνα με μία θεωρία, η εικόνα της ημισελήνου έχει τις ρίζες της στα τάμγκα (tamgha), δηλ. τα σημάδια που χρησιμοποιούνταν για να σημαδεύουν τα ζώα τους οι κτηνοτρόφοι και τις σφραγίδες που χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι της Κεντρικής Ασίας.

7 ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ Ποτέ μη φοβάσαι! Γιατί η κόκκινη σημαία που περήφανα κυματίζει κάθε χάραμα δε θα ξεθωριάσει ποτέ, προτού καεί η τελευταία φλόγα που φουντώνει μες στο έθνος μου. Γιατί είναι το αστέρι του έθνους μου και θα λάμπει για πάντα. Είναι δικό μου κι ανήκει μονάχα στο γενναίο μου έθνος. Μη σκυθρωπιάζεις, ω σεμνή ημισέληνε, αλλά χαμογέλα απέναντι στην ηρωική γενιά μου! Προς τι ο θυμός κι η οργή; Αλλιώς το αίμα μας, που χύσαμε για σένα, δε θα αξίζει. Γιατί η ελευθερία είναι το απόλυτο δικαίωμα του θεοσεβούμενου έθνους μου. Ήμουν ελεύθερος από την αρχή κι έτσι θα είμαι για πάντα. Ποιος θα τολμήσει να με δέσει με αλυσίδες! Αψηφώ και μόνο την ιδέα. Είμαι σαν μια ορμητική πλημμύρα, δυνατή κι ανεξάρτητη, θα χωρίσω βουνά, θα προσπεράσω τα ουράνια κι ακόμα θα ξεχύνομαι! Οι χώρες της Δύσης μπορεί να είναι οπλισμένες με ατσάλινα τείχη, αλλά εγώ έχω σύνορα που φυλάσσονται από τα γενναία στήθη των πιστών. Αναγνώρισε το εσωτερικό σου σθενος, φίλε μου! Και σκέψου πώς μπορεί να αφανιστεί αυτή η φλογερή πίστη από αυτό το ρημαγμένο και ξεδοντιασμένο τέρας που λέγεται "πολιτισμός"; Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül! ne bu şiddet bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal, Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklal! Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım; Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar. "Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar?

8 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Η Οθωμανική Αυτοκρατορία (τουρκ. Osmanlı İmparatorluğu) ήταν ένα αχανές κράτος που ιδρύθηκε τον ύστερο 13ο αιώνα από τουρκικά φύλα στη Μικρά Ασία και κυβερνήθηκε από τους απογόνους του Οσμάν Α' μέχρι την κατάλυσή της το 1918. Διείσδυσε στην ευρωπαϊκή ήπειρο μετά από μια μακρά περίοδο απουσίας του Ισλάμ από την Ευρώπη (8ος αιώνας - εισβολή των Μαυριτανών στην Ισπανία). Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις οι Οθωμανοί κατόρθωσαν να εγκατασταθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος και να μεταδώσουν τμήμα του ισλάμ που επιβιώνουν ακόμη και σήμερα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Η ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας ξεκινά με την ίδρυση της δημοκρατίας στις 29 Οκτωβρίου 1923 (η Δημοκρατία ανακηρύχθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1921 ), από τα κατάλοιπα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Μουσταφά Κεμάλ "Ατατούρκ" ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση δημιουργήθηκε από τα μέλη της επαναστατικής ομάδας της Άγκυρας που είχε αρχηγό τον Ατατούρκ και είχε νικήσει τους Έλληνες στη δυτική Τουρκία (Ελληνοτουρκικός Πόλεμος ). Η Συνθήκη της Λωζάνης, που υπογράφτηκε στις 24 Ιουλίου 1923, και την οποία διαπραγματεύτηκε ο Ισμέτ Ινονού εκ μέρους της κυβέρνησης της Άγκυρας, εδραίωσε την πλειοψηφία των σύγχρονων συνόρων της χώρας (εκτός από την επαρχία Χατάι που παραχωρήθηκε στην Τουρκία από τη Γαλλία το 1939). Ο Κεμάλ εισήγαγε πολλούς νεωτερισμούς στην Τουρκία, ένας από τους οποίους ήταν η αντικατάσταση στην τουρκική γλώσσα του αραβικού αλφαβήτου με το λατινικό. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η Τουρκία έμεινε ουδέτερη. Το 1974 με αφορμή ένα πραξικόπημα στην Κύπρο με αποτέλεσμα την ανατροπή του πρόεδρου Μακαρίου Γ', και με δικαιολογία την προστασία των Τουρκοκυπρίων, εισέβαλε στο νησί και απέκτησε την κατοχή του 38% του εδάφους. Παρά το ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητούσε την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων, η Τουρκία εγκατέστησε ένα κράτος στη Βόρεια Κύπρο, το οποίο είναι αναγνωρισμένο μόνο από την ίδια, διαιωνίζοντας το Κυπριακό πρόβλημα.

9 ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ Το πολίτευμα της Τουρκίας είναι κοινοβουλευτική δημοκρατία και λειτουργεί με βάση το σύνταγμα του 1982, που τροποποιήθηκε το 1987. Ανώτατος άρχοντας του κράτους είναι ο πρόεδρος της δημοκρατίας που εκλέγεται από την Εθνική Συνέλευση για επταετή θητεία χωρίς δικαίωμα ανανέωσής της. Οι εξουσίες του προέδρου έχουν διευρυνθεί και του επιτρέπουν το δικαίωμα της αρνησικυρίας (το δικαίωμα του βέτο) για την προκήρυξη νέων εκλογών και δημοψηφίσματος, για την τροποποίηση διατάξεων του συντάγματος και τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης. Επίσης ο πρόεδρος κάνει την επιλογή των δικαστών των ανώτατων δικαστηρίων πολιτικών και στρατιωτικών. Το υπουργικό συμβούλιο και ο πρωθυπουργός που ηγείται των υπουργών είναι επιφορτισμένο με το έργο της εκτελεστικής εξουσίας. Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση ασκεί το νομοθετικό έργο· αποτελείται από 450, άμεσα εκλεγμένους από το λαό αντιπροσώπους και ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια με γενικές εκλογές από το εκλογικό σώμα στο οποίο ανήκουν όλοι οι Τούρκοι πολίτες άνω των 21 ετών. Ένα κόμμα αποκτά αντιπροσώπους στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση, όταν συγκεντρώνει το 10% τουλάχιστον των ψήφων στο σύνολο της επικράτειας.

10 ΤΟ ΚΛΙΜΑ Στο κεντρικό οροπέδιο το κλίμα είναι πολύ ξηρό και υπάρχουν στέπες. Οι χειμώνες αντιθέτως είναι δριμείς και μακροί, από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι και τον Μάρτιο, με πολύ χιόνι και θερμοκρασίες που κυμαίνονται μεταξύ -10 °C (Άγκυρα, Δορύλαιο, Ικόνιο) και -35 °C (Καρς, Θεοδοσιούπολη, Αρνταχάν). Η πιο βροχερή εποχή του χρόνου είναι η άνοιξη. Στις στέπες οι κάτοικοι τρέφουν κοπάδια από πρόβατα και καλλιεργούν κυρίως δημητριακά. Τα βουνά δέχονται πολλές βροχές και είναι σκεπασμένα με δάση, ιδίως η οροσειρά του Πόντου. Οι ακτές, κυρίως προς τον Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο θάλασσα, έχουν ήπιο κλίμα, μεσογειακό με πολλές βροχές. Εδώ υπάρχουν εύφορες πεδιάδες, που τις διαρρέουν μικροί ποταμοί. Καλλιεργούνται οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, βαμβάκι, καπνός, ακόμα και ζαχαροκάλαμο.

11 ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ -ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ
Πρωτεύουσα της Τουρκίας, αλλά δεύτερη σε πληθυσμό, είναι η Άγκυρα με κατοίκους. Είναι κτισμένη στο κέντρο του οροπεδίου της Ανατολίας σε μικρή απόσταση από τη θέση της αρχαίας Χετταϊκής Ακρόπολης, όπου ήταν σταυροδρόμι περάσματος καραβανιών. Η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας είναι η Κωνσταντινούπολη. Η τελευταία επίσημη απογραφή ήταν το 2000 και κατέγραψε συνολικό πληθυσμό της χώρας κατοίκων, ενώ σύμφωνα με κρατικές εκτιμήσεις ο πληθυσμός της χώρας ήταν 74,7 εκατομμύρια κάτοικοι το 2011, σχεδόν τα τρία τέταρτα των οποίων ζούσαν σε αστικές περιοχές. Σύμφωνα με την εκτίμηση του 2011 ο πληθυσμός αυξάνεται κατά 1,35% ετησίως.

12                                                                                                                                                                       ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ Άγκυρα Κωνσταντινούπολη Προύσα Σμύρνη

13 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ Αγία Σοφία Παμούκκαλε Τοπ Καπί

14 Όμορφα τοπία της Τουρκίας

15 Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ πάω στο σχολείο okula gitmek
Η Τουρκική γλώσσα ανήκει στην τουρκική ομάδα των αλταϊκών γλώσσων και έχει ομιλητές στην Τουρκία, τηΒουλγαρία, την Ελλάδα, την Κύπρο, την ΠΓΔΜ και σε άλλες χώρες της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καθώς και σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου ζουν αρκετά εκατομμύρια μετανάστες τουρκικής καταγωγής. Ο αριθμός των φυσικών ομιλητών της είναι αβέβαιος, κυρίως λόγω της έλλειψης επαρκών δεδομένων για τις μειονοτικές γλώσσες στην Τουρκία. Η τουρκική γλώσσα είναι η επίσημη γλώσσα της Τουρκίας, καθώς και, μαζί με την ελληνική, επίσημη γλώσσα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Έχουμε πρώτα γραπτά κείμενα από τον 8ο αιώνα. Η εμφάνιση της τουρκικής φιλολογίας με την στενή έννοια συμπίπτει με την ίδρυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας (14ος αιώνας). ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ πάω στο σχολείο okula gitmek Πηγαίνω στο σπίτι Eve gitmek χρόνια πολλά çok mutlu döner

16 ΔΗΑΣΙΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
Ο Ορχάν Παμούκ, ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Τούρκους μυθιστοριογράφους και τιμημένος με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίαςτου 2006

17 ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Εκτός από τις διαφορετικές εκδοχές των κεμπάπ και την πλούσια κουλτούρα του μεζέ, οι φρέσκες τσιπούρες με ραδίκια, το παραδοσιακό keskek (κοτόπουλο με σιτάρι ), ο μπακλαβάς και το katayef είναι πολύ διαδεδομένα στην Τουρκία. Στην περιοχή της Σμύρνης είναι διάσημα επίσης το σμυρναίικο kοfte με πατάτες σε σάλτσα ντομάτας, τα boyoz (μπουρέκια σκέτα, με τυρί ή σπανάκι) και οι lokma ( λουκουμάδες ).

18 ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Γιουβαρλάκια
Τα γιουβαρλάκια επίσης γουρβαλάκια ή γουβαρλάκια (τουρκικά yuvarlak, ή yuvarlak köfte), είναι φαγητό της ελληνικής, και τουρκικής κουζίνας. Το όνομα σημαίνει στρογγυλός στα τουρκικά, περιγράφοντας μια πηχτή σούπα με αυγολέμονο. Γίνεται με μίγμα κιμά, συνήθως με ρύζι ή πληγούρι, κρεμμύδι, μαϊντανό, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Το μίγμα χωρίζεται σε σφαιρίδια σαν κεφτέδες, τα οποία τοποθετούνται προσεκτικά στο νερό που βράζει και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για να μη διαλυθούν. Τέλος, περιχύνονται με αυγολέμονο το οποίο προκαλεί πήξη των ζωμών του κρέατος και δίνει χαρακτηριστική όξινη γεύση. Για να μη κόψει το αυγολέμονο πρέπει να αραιώνεται σταδιακά με ζωμό μέτριας θερμοκρασίας, και ανακινείται μαζί με το φαγητό στην κατσαρόλα. Σερβίρεται καυτό με μαϊντανό, ή ξαναζεσταμένο και τρώγεται χειμώνα και καλοκαίρι. Συνοδεύεται από ψωμί, το οποίο βουτάμε στο πιάτο. Λόγω του σφαιρικού σχήματος χρησιμοποιείται περισσότερο κρέας.

19 ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ Τζατζίκι
Το Τζατζίκι είναι ένα ορεκτικό της ελληνικής κουζίνας. Έχει τουρκική προέλευση και το όνομά του προέρχεται από τη λέξη cacık γι' αυτό παλιότερα το έλεγαν καμια φορά "σατζίκι". Το κύριο συστατικό του είναι το στραγγιστό γιαούρτι, "σακούλας" όπως συνήθως λέγεται, στο οποίο προστίθενται τριμμένο αγγούρι, λιωμένο σκόρδο, άνηθος και λίγο ελαιόλαδο. Πέρα από την Ελλάδα και την Τουρκία το τζατζίκι είναι γνωστό στο Ιράκ, ενώ είναι συγκρίσιμο και με το αϋράνή το ραϊτά της Ινδίας. Βιομηχανικά παράγεται με την μίξη βακτηριακής καλλιέργειας γάλακτος, αγγουριού (Cucumis sativus) και σκόρδου (Allium vineale) σε προκαθορισμένη αναλογία των συστατικών. Υλικά 0,5 kg γιαούρτι σακούλας 0,125 g αγγούρι 3 σκελίδες σκόρδο 3/4 φλυτζάνια τσαγιού λάδι 2 κουταλιές σούπας ξύδι Αλάτι, πιπέρι Άνηθο 2-3 ελιές Αφού ξύσουμε το αγγούρι απ΄ το χοντρό μέρος του τρίφτη, τ΄ αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Εάν θέλουμε αλατίζουμε πρώτα το αγγούρι και μετά το στραγγίζουμε και με τα χέρια. Είναι πολύ σημαντικό να στραγγίσουν τα κομματάκια του αγγουριού πριν τα ανακατέψουμε με το γιαούρτι και τα άλλα συστατικά. Με τον τρόπο αυτό, το μίγμα παραμένει πηχτό. Αν δεν προηγηθεί στράγγισμα, το τζατζίκι γίνεται νερουλό. Στη συνέχεια περνάμε από το χοντρό επίσης μέρος του τρίφτη το σκόρδο ή το ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε χρησιμοποιώντας γουδί και γουδοχέρι για να λιώσουμε το σκόρδο μαζί με λίγο αλάτι και επιμένοντας μέχρι το στουμπηγμένο σκόρδο να γίνει λεία κρέμα. Τέλος βάζουμε σ΄ ένα μπολ το γιαούρτι προσθέτουμε το ξυσμένο και στραγγισμένο αγγούρι, το σκόρδο, αλατοπίπερο (όχι πολύ), λάδι, ξίδι και τ΄ ανακατεύουμε ελαφρά. Για διακόσμηση προσθέτουμε: μια 2-3 ελιές στη μέση, ή ένα κλαδάκι άνηθο. Σερβίρεται ως επιτραπέζιο ορεκτικό, κυρίως συνοδεύοντας ψητά κρέατα. Ταιριάζει πολύ και με τηγανητές πατάτες ή κολοκυθάκια. Μπορεί να σερβιριστεί, αλειμμένο πάνω σε ψωμί, και ως μεζές για το ούζο ή το τσίπουρο. Το τζατζίκι είναι συνηθισμένο συστατικό και στο σουβλάκι με πίτα.

20 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΘΙΜΑ Το έθιμο της βραδιάς χένας (kına gecesi):  Την παραμονή ενός γάμου στην Τουρκία, μαζεύονται οι γυναίκες στο σπίτι της νύφης. Εκεί διασκεδάζουν τραγουδώντας χαρούμενα τραγούδια στην αρχή και στη συνέχεια θλιμμένα προσπαθώντας να συγκινήσουν τη νύφη. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, βάζουν χένα σε ένα πιάτο και την ανακατεύουν με νερό. Γύρω από το πιάτο υπάρχουν κεριά αναμμένα. Στη συνέχεια βάζουν χένα στα χέρια της νύφης μαζί με ένα νόμισμα για καλή τύχη και στέριωμα στο γάμο " başı bütün" .

21 ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ


Κατέβασμα ppt "109Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Ευαγγελία Γεράκη-Ουρανία Μανέ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google