Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Impasse Finesse Sorpasso Snit Εμπάς Κατάλαβα ξέρεις ξένες γλώσσες! Να παίζεις όμως bridge μπορείς; Η εμπάς (η αλλιώς τυλιχτή) είναι κόλπο του εκτελεστή!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Impasse Finesse Sorpasso Snit Εμπάς Κατάλαβα ξέρεις ξένες γλώσσες! Να παίζεις όμως bridge μπορείς; Η εμπάς (η αλλιώς τυλιχτή) είναι κόλπο του εκτελεστή!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Impasse Finesse Sorpasso Snit Εμπάς Κατάλαβα ξέρεις ξένες γλώσσες! Να παίζεις όμως bridge μπορείς; Η εμπάς (η αλλιώς τυλιχτή) είναι κόλπο του εκτελεστή! Βελτιώνοντας την τεχνική μας, κάθε φορά θα κερδίζουμε με τα ίδια φύλλα περισσότερες λεβέ!

2 Έχουμε όλα τα ονέρ στις κούπες, αλλά μόνο 3 φύλλα σε κάθε χέρι! Θα κερδίσουμε σίγουρα 3 λεβέ! Το συμβόλαιο είναι πάντα ΧΑ ΜΟΡ (Dummy) ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ (Declarer) Εμείς! Αν αποκτήσουμε ένα ακόμη «λιμό» φύλλο στις κούπες, θα κερδίσουμε λόγω αυτού 4 λεβέ!!

3 Τώρα μας λείπει η ντάμα κούπα… Το συμβόλαιο είναι πάντα ΧΑ ΜΟΡ (Dummy) ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ (Declarer) Εμείς! Η ντάμα κούπα είναι στην Δύση ή στην Ανατολή… δεν ξέρουμε που είναι… Ξέρουμε όμως, ότι ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ να είναι στη Δύση!!! Γιατί;…. Στις μας υπάρχει ένα «κενό» στη συνέχεια! Άρα λέμε ότι έχουμε μια «φουρκέτα»!

4 Τι θα παίξει η Δύση; Παίζουμε μικρό από το χέρι μας, ξεκινώντας έτσι να παίζουμε «προς τη φουρκέτα»! ΜΟΡ (Dummy) ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ (Declarer) Εμείς! Η Δύση φυσικά θα βάλει μικρό, αφού βλέπει τα θηρία στον μορ! Το ονέρ της Δύσης βρίσκεται «τυλιγμένο» ανάμεσα σε εχθρικά ονέρ… Η Δύση το ξέρει αυτό! Εμείς δεν μπορούμε να το δούμε, απλά ελπίζουμε να είναι η τυχερή μας μέρα και βάζουμε το 10! Η εμπάς περνάει και το 10 κερδίζει τη λεβέ!

5 Η Δύση ακολουθεί ψύχραιμα με το 4 όπως και πριν! Παίζουμε μικρό από το χέρι μας, ξεκινώντας έτσι να παίζουμε «προς τη φουρκέτα»! ΜΟΡ (Dummy) ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ (Declarer) Εμείς! Η Ανατολή ξέρει ότι το ονέρ της είναι ΜΕΤΑ τη φουρκέτα και περιμένει υπομονετικά να κερδίσει! Εμείς (εκτελεστής) δοκιμάζουμε και πάλι την εμπάς βάζοντας το 10. Η εμπάς χάνει αυτή τη φορά… Αυτή τη φορά δεν θα κάνουμε παραπάνω λεβέ! Θα κερδίσει μόνο ο Α, Κ

6 Το εχθρικό ονέρ είναι πριν τη φουρκέτα μας! Άρα παίζοντας μικρό προς το 10, θα κερδίσουμε 3 λεβέ! Η εμπάς περνάει! Η Q τώρα ανήκει δικαιωματικά στην Ανατολή. Θα την πάρει γιατί την έχει ΜΕΤΑ τη φουρκέτα μας! Εμείς θα δοκιμάσουμε την εμπάς… αλλά θα χάσουμε αυτή τη φορά!

7 Δεν χάνεις… μόνο να κερδίσεις μπορείς! Απλά ΑΝ κερδίσει η εμπάς έχεις τη χαρά να κερδίσεις έξτρα λεβέ με τα χαμηλότερα φύλλα μιας φουρκέτας! Τελικά τι χάνω άμα δοκιμάζω πάντα την εμπάς; Άρα δε ρισκάρω να χάσω τα σίγουρα! Απλά μια στις 2 φορές κερδίζω κάτι παραπάνω! Σωστά! Ο παίκτης που δεν δοκιμάζει την εμπάς είναι μονίμως χαμένος, αφού χάνει την ευκαιρία 50% των φορών να κερδίσει παραπάνω λεβε! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Θα εντοπίζουμε τις φουρκέτες και θα παίζουμε από την αδύνατη πλευρά ΠΡΟΣ τη φουρκέτα, δοκιμάζοντας να κερδίσουμε με το χαμηλότερο φύλλο! Τα μεγάλα θα τα πάρουμε και μετά! Δεν εξαφανίζονται !

8 Μας λείπει ο Κ! Αν τον έχει η Δύση, θα κερδίσουμε 3 στις 3 λεβέ! Αν τον έχει η Α, τότε θα κερδίσουμε 2 στις 3! Αν εμφανιστεί ο Κ, θα κερδίσουμε τις 2 επόμενες! Αν εμφανιστεί μικρό … η εμπάς κέρδισε και θα την κάνουμε ξανά, κερδίζοντας 3 στα 3! Όμοια και εδώ!

9 Τώρα ο Άσος είναι στο χέρι μας και η «αδύνατη πλευρά» είναι στον μορ. Θα παίξουμε από τον ΜΟΡ ΠΡΟΣ το ΧΕΡΙ μας! 50% των φορών θα κερδίσουμε 3 λεβέ! Τις υπόλοιπες 50% θα κερδίσουμε 2 λεβέ!

10 Στην πρώτη προπόνηση ξεκίναγα από το χέρι μου και έκανα σουτ προς τον μορ! Για να κάνω την εμπάς θα πρέπει να δώσω πάσα στην σωστή «πλευρά»! Στη δεύτερη προπόνηση ξεκινούσα από τον μορ και έκανα σουτ προς το χέρι μου! Πάντως για να βάλω καλάθι σίγουρα θα πρέπει να σουτάρω! Ο παίκτης που δεν δοκιμάζει την εμπάς, είναι στατιστικά ΠΑΝΤΑ χαμένος, αφού πάντα όταν περνάει η εμπάς, εκείνος θα κάνει μια λιγότερη λεβέ από τους υπόλοιπους… Η εμπάς που δοκίμασα τώρα, ήταν «η εμπάς του Ρήγα»! Νωρίτερα, είχαμε κάνει την «εμπάς της ντάμας»!

11 Για να κάνουμε την εμπάς, εντοπίζουμε τη φουρκέτα και παίζουμε μικρό προς τη φουρκέτα βάζοντας το χαμηλό φύλλο! Έχουμε 2 σίγουρες λεβέ και μια πιθανή! Στόχος να κάνουμε λοιπόν 3λεβέ! Η φουρκέτα είναι εδώ! Λείπει η ντάμα!

12 Και.. Επιστροφή σε 10 λεπτά για παιχνίδι! © Χριστίνα Συρακοπούλου Αν είμαι αμυνόμενη και έχω το ονέρ μου στην εμπάς, θα παίζω ανέμελα μικρό, χωρίς να αλλάζω έκφραση! Μπορεί ο εκτελεστής να κάνει λάθος…χεχε!


Κατέβασμα ppt "Impasse Finesse Sorpasso Snit Εμπάς Κατάλαβα ξέρεις ξένες γλώσσες! Να παίζεις όμως bridge μπορείς; Η εμπάς (η αλλιώς τυλιχτή) είναι κόλπο του εκτελεστή!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google