Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΞΙΦΑΣΚΙΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΞΙΦΑΣΚΙΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΞΙΦΑΣΚΙΑ

2 Η ξιφασκία έχει τις ρίζες της, στην αρχαιότητα, στις μάχες με τα σπαθιά. Ως άθλημα ξεκίνησε να έχει δραστηριότητα τον 17ο αιώνα, όταν ανακαλύφθηκε ένα ξίφος με πεπλατυσμένη άκρη ως μέσο εξάσκησης πριν από τις μάχες. Σύντομα έγιναν και οι πρώτοι κανονισμοί, ενώ δημιουργήθηκαν και οι μάσκες, προκειμένου το άθλημα να είναι ασφαλές για τους συμμετέχοντες.

3 Το ξίφος ασκήσεως έχει συνολικό μήκος 110 εκατοστά και μήκος λάμας 90 εκατοστά. Το συνολικό βάρος του ξίφους ασκήσεως πρέπει να είναι μικρότερο από 500 γραμμάρια.

4  Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Ξιφασκίας, οι παίκτες προσπαθούν να σημειώσουν τον απαραίτητο αριθμό κτυπημάτων για να νικήσουν, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγουν τα κτυπήματα των αντιπάλων με επιδέξιες κινήσεις.

5 Ο εξοπλισμός στην σύγχρονη ξιφασκία είναι φτιαγμένος από βαμβάκι και νάιλον.Τα τελευταία χρόνια άλλα βαλλιστικά υφάσματα, όπως το υψηλής ποιότητας πολυαιθυλένιο,μελετήθηκε. Επίσης η βέστα (το πάνω μέρος της στολής), το παντελόνι, το επιστήθιο πρέπει να αντέχουν δύναμη έως 800 Newton (1600 Newton για την μάσκα).

6 ΣΟΦΙΑ ΠΑΓΚΡΑΤΗ ΠΗΓΕΣ WWW.HOC.GR WIKIPEDIA.ORG


Κατέβασμα ppt "ΞΙΦΑΣΚΙΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google