Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θρεπτική αξία αλιευμάτων Κατάταξη αλιευμάτων Κίνδυνοι υποβάθμισης της ποιότητας Μέθοδοι συντήρησης των ψαριών Εκτίμηση φρεσκότητας των αλιευμάτων Τρόποι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θρεπτική αξία αλιευμάτων Κατάταξη αλιευμάτων Κίνδυνοι υποβάθμισης της ποιότητας Μέθοδοι συντήρησης των ψαριών Εκτίμηση φρεσκότητας των αλιευμάτων Τρόποι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Θρεπτική αξία αλιευμάτων Κατάταξη αλιευμάτων Κίνδυνοι υποβάθμισης της ποιότητας Μέθοδοι συντήρησης των ψαριών Εκτίμηση φρεσκότητας των αλιευμάτων Τρόποι συγκάλυψης μπαγιάτικων ψαριών

3 ΣυστατικάΠοσοστό % Πρωτεΐνες15 – 20 Νερό65 – 80 Λίπη1 – 20 ΥδατάνθρακεςΊχνη Βιταμίνες (Α,D και του Συμπλέγματος Β) Ανόργανα άλατα (Fe, I, P, Zn, Ca)

4 Άπαχα: κάτω από 3% π.χ γλώσσα, μπακαλιάρος, τσιπούρα κ.λ.π Ημίπαχα: από 3% έως 10% όπως, κουτσομούρα, γαύρος κ.λ.π Παχιά: πάνω από 10% όπως σαρδέλα, τόνος, παλαμίδα

5 Αλιεύματα Ψάρια Μαλάκια (χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές) Μαλακόστρακα (αστακός, γαρίδες, καραβίδες) Οστρακοειδή (στρείδια, μύδια, κυδώνια)

6

7 Με συχνές πλύσεις Χρήση ειδικού έντονου φωτισμού Χρωματίζουν τα βράγχια και τα μάτια με χρωστικές ουσίες Ανάμιξη μπαγιάτικων ψαριών με φρέσκων Τα περιβάλλουν με φύκια ή αρωματικά φυτά (μαϊντανό, φέτες λεμονιού κτλ)

8 Η ποιότητα των ψαριών μπορεί να επηρεαστεί από: Τη ρύπανση του νερού → συσσωρεύονται τοξικά μέταλλα (Pb, Hg, καδμιο) Μικροοργανισμούς → προκαλούν αλλοίωση σε χαμηλές θερμοκρασίες Χημικές αλλοιώσεις → οξείδωση του λίπους → ανάπτυξη δυσάρεστων οσμών

9  Ψύξη  Κατάψυξη  Αλάτισμα  Κάπνισμα  Κονσερβοποίηση  Ξήρανση

10

11 Τα ιχθυήρα διακρίνονται σε νωπά και διατηρημένα. Για τα νωπά ψάρια, η Ε.Ε. έχει θεσμοθετήσει κριτήρια φρεσκότητας με βάση το δέρμα, μάτια, βράγχια κτλ. Για να συντηρηθούν τα νωπά ψάρια. Υπόκειται σε επεξεργασία με σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές τεχνικές.


Κατέβασμα ppt "Θρεπτική αξία αλιευμάτων Κατάταξη αλιευμάτων Κίνδυνοι υποβάθμισης της ποιότητας Μέθοδοι συντήρησης των ψαριών Εκτίμηση φρεσκότητας των αλιευμάτων Τρόποι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google