Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΛΑΒΔΑΝΙΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΛΑΒΔΑΝΙΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΛΑΒΔΑΝΙΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

2 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Για πολλούς : η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη είναι μια γιγαντιαία βιβλιοθήκη των σε απευθείας σύνδεση πληροφοριών Για πολλούς : η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη είναι μια γιγαντιαία βιβλιοθήκη των σε απευθείας σύνδεση πληροφοριών Ειδικότερα : η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη πρότεινε ένα όραμα με τέσσερις πτυχές στόχων των χρηστών. Υποστήριξαν τους χρήστες σε φάσεις εργασίας τους ως εξής : Ειδικότερα : η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη πρότεινε ένα όραμα με τέσσερις πτυχές στόχων των χρηστών. Υποστήριξαν τους χρήστες σε φάσεις εργασίας τους ως εξής :  λειτούργησαν ως κέντρα υποστήριξης πελατών  ως τμήμα που λειτουργεί, σχεδιάζει, πληροφορεί, προμηθεύει σε απευθείας σύνδεση  Ευνόησαν την ανακάλυψη και επιλογή πόρων για την ολοένα και περισσότερο διεύρυνσή της προς όφελος των χρηστών της.

3 PROJECT SANDBOX PROJECT SANDBOX Το project αυτό χαρίζει ασφάλεια, εξασφαλίζει το περιβάλλον εργασίας μας, αποτρέποντας την εμφάνιση επιβλαβών ιών. Το project αυτό χαρίζει ασφάλεια, εξασφαλίζει το περιβάλλον εργασίας μας, αποτρέποντας την εμφάνιση επιβλαβών ιών. Δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστείς με την τεχνολογία. Δουλειά απαιτητική σε περιβάλλον εργασίας, όταν καραδοκούν ιοί. Δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστείς με την τεχνολογία. Δουλειά απαιτητική σε περιβάλλον εργασίας, όταν καραδοκούν ιοί. Πέρα από την ασφάλεια, εξασφαλίζει διασκέδαση, αλλά και αναζήτηση σύνθετων πληροφοριών, προσφέρει την ευκαιρία για down loading χρήσιμων εργαλείων και μηχανών για χρήση στις ψηφιακές βιβλιοθήκες, έτσι ώστε να αποφεύγεται η εμπλοκή ιών σε προγράμματα και να αυξάνεται η ταχύτητα αναζήτησης πληροφοριών.

4 ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ SANDBOX Το project sandbox και η δομή του γενικότερα είναι τέτοια, που με το παιχνίδι μέσα σ’ αυτό δοκιμάζεις νέα πράγματα, εξετάζεις άγνωστες μέχρι εκείνη τη στιγμή πηγές, ανανεώνοντας έτσι τον ενθουσιασμό για δουλειά και αυξάνοντας τη δημιουργικότητα. Δουλεύοντας πάνω σε ένα project που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί 8 ώρες, εξετάζοντας το sandbox απαιτούνται λιγότερο από 6 ώρες για την αντίστοιχη δουλειά. Το παιχνίδι είναι υπέροχος τρόπος για να διεγείρεις τη δημιουργικότητα. Το περιβάλλον εργασίας του sandbox και οι παρεχόμενες υπηρεσίες του (εργαλεία αναζήτησης πληροφοριών) δίνουν παραγωγικά αποτελέσματα.

5 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ SANDBOX ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ SANDBOX Mε τον κατάλληλο server για ένα πακέτο υπηρεσιών sandbox (ένας server που δίνει ασφαλές περιβάλλον εργασίας) επιτυγχάνεται ο διαχωρισμός διευθύνσεων που θα παίξεις με ασφάλεια ή μπορείς να στήσεις εξελιγμένα αρχεία για δικό σου πειραματισμό και μια ξεχωριστή διεύθυνση για τα παραγόμενα αρχεία. Επιτυγχάνεται, λοιπόν, η ασφάλεια και όλα τα αρχεία μπορούν να είναι όλα αποκαταστημένα, ακόμη και αν προκύψουν προβλήματα.

6 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΙΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΙΩΝ Οι ιοί “I LOVE YOU”, “Joke” επιτίθενται στα windows. Οτιδήποτε μπορεί να «κατέβει» από τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Internet ή να ταχυδρομηθεί ηλεκτρονικά, αυξάνει τον κίνδυνο να διαδώσει τους ιούς στις επιφάνειες εργασίας, σε Unix ή Linux συστήματα βλάπτοντας τα αρχεία των χρηστών. Με τον ιό Μελίσσα διαπιστώθηκε πως διοχετεύθηκαν πάνω από 50 νέα «μολυσμένα» μηνύματα για κάθε ένα που διαβάστηκε. Παράλληλα, ο κοριός “LOVE” στόχευε το πλήρες βιβλίο διευθύνσεων.

7 Η ΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ Βασικό μονοπάτι επίθεσης που ακολούθησαν οι ιοί Μελίσσα και “I LOVE YOU” ήταν η εκμετάλλευση των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της Visual Basic, που έχτισε η Microsoft στις εφαρμογές γραφείων (π.χ. Word). Το σύστημα Linux δεν υποστηρίζει το Visual Basic.Έτσι το Linux και άλλα χειρόγραφα υποστήριξης, όπως το perl, το TCL και ένα πλήθος scripting γλωσσών είναι ισχυρότερα από το βασικό οπτικό χειρόγραφο. Θα μπορούσε λοιπόν να αφεθεί ένας ιός Μελίσσα ή “I LOVE YOU” στο Linux.

8 Η ΑΜΥΝΑ Η ΑΜΥΝΑ Το πρόγραμμα Java και οι φανατικοί του project sun βρήκαν μια άμυνα ενάντια στους ιούς, ένα νέο project, το Sandbox. Κάθε Java πρόγραμμα που τρέχει, έχει τοποθετήσει αυστηρά όρια σ’ αυτό από την Java Virtual Machine (Java byte code διερμηνέας). Αυτό δεν μπορεί να γράψει τοπικά αρχεία ούτε μπορεί να τα διαβάσει χωρίς προγενέστερη ρύθμιση. Είναι παρόμοιο με τρεχούμενα προγράμματα σε ένα περιορισμένο shell πρόγραμμα. Έτσι περιορίζει κατά κάποιο τρόπο τις ενέργειες του χρήστη.

9 ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ι ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ι Εφαρμόζοντας τους περιορισμούς στις δημοφιλείς Linux γλώσσες και στους διερμηνείς perl, TCL, ο διερμηνέας θα μπορούσε να περιορίσει το χειρόγραφο να έχει πρόσβαση στα αρχεία. Περιορισμούς που επιβάλλει και η filesystem ασφάλεια, δηλαδή θα απέτρεπε έναν χρήστη να αγγίξει κάποιο αρχείο, για το οποίο δεν είχε άδεια για πρόσβαση. Προασπίζεται, λοιπόν, η ασφάλεια των συστημάτων, των διευθύνσεων και των αρχείων.

10 ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΙΙ Είναι εφικτό να δημιουργηθεί ένα εργαλείο παιχνιδιού ή μια sandbox κατεύθυνση στον προσωπικό κατάλογο του χρήστη με το να υπάρχει κάποιο αναξιόπιστο χειρόγραφο να τρέχει σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Επιβάλλοντας αυτόν τον περιορισμό, κανένα αρχείο δεν τίθεται προς χρήση. Το sandbox γίνεται εικονικός κατάλογος ρίζας (root) σε εκείνο το χειρόγραφο. Τα πιο επιμελημένα σχέδια προστασίας, όπως το sandbox, μπορούν αναμφισβήτητα να θεωρηθούν και ως εφαρμοσμένα έτσι σε ένα τόσο περίπλοκο project μπορεί να βρίσκεται ο τρόπος να καλύπτει τα σχέδια ασφαλείας.

11 ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Εν κατακλείδι, τα συστήματα Linux και Unix είναι σχετικά ασφαλή από τέτοια είδη επιθέσεων ιών. Μέρος από αυτά οφείλεται στη μικρή ακτινοβολία του Linux έναντι των windows. Ειδικά, στην επιφάνεια εργασίας που εν μέρει οφείλεται στο ασφαλέστερο του Unix από τα windows (γνωστό ως εύκολος στόχος). Επέκταση των εφαρμογών υπολογιστών γραφείου, οι πελάτες e-mail για να απλοποιήσουν το τρέξιμο του εκτελέσιμου περιεχομένου, θα μειώσουν την έμφυτη ασφάλεια, για τον ενδιαφερόμενο χρήστη.


Κατέβασμα ppt "ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΛΑΒΔΑΝΙΤΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google