Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Περιεχόμενα Μακάριος ΄Γ Μακάριος ΄Γ Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου Δημήτρης Δημητριάδης, Χρύσανθος Κύρου, Αντρέας Θεοφάνους Δημήτρης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Περιεχόμενα Μακάριος ΄Γ Μακάριος ΄Γ Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου Δημήτρης Δημητριάδης, Χρύσανθος Κύρου, Αντρέας Θεοφάνους Δημήτρης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Περιεχόμενα Μακάριος ΄Γ Μακάριος ΄Γ Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου Δημήτρης Δημητριάδης, Χρύσανθος Κύρου, Αντρέας Θεοφάνους Δημήτρης Δημητριάδης, Χρύσανθος Κύρου, Αντρέας Θεοφάνους Δημοτικό σχολείο Μεσόγης Δημοτικό σχολείο Μεσόγης Τάξη: Στ΄ Τάξη: Στ΄

2 Παιδικά χρόνια: Γεννήθηκε στην Παναγιά της Πάφου, στις 13 Αυγούστου το 1913. Το όνομα του ήταν Μιχαήλ Μούσκος. Μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν βοσκός. Το σχολείο το πέρασε με εύκολο τρόπο γιατί ήταν άριστος μαθητής. Όμως πριν καν τελειώσει το σχολείο έχασε για πάντα τη μητέρα του. Ο πατέρας του δεν είχε χρήματα και για αυτό τον έστειλε σε ένα μοναστήρι.

3 Σπουδές: Φοίτησε επίσης στην Λευκωσία. Το 1942 αποφοίτησε με πτυχίο στην Θεολογία από την Αθήνα. Στην συνέχεια διορίστηκε ιερέας από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου αλλά συνέχισε να έχει ενδιαφέρον για περισσότερες σπουδές στην θεολογία. Το 1948 του προσφέρθηκε υποτροφία από την Παγκόσμιο συμβούλιο Εκκλησιών και ξεκίνησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, στην Μασσαχουσέτη των Ηνωμένων πολιτειών Αμερικής

4 Αξιώματα: Στις 8 Απριλίου 1948 εκλέγηκε Μητροπολίτης Κιτίου και στις 13 Ιουνίου χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο. Στις 20 Οκτωβρίου 1950 εκλέγηκε Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης, σε διαδοχή του Μακαρίου Β΄. Αμέσως μετά την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου, ίδρυσε την Παγκύπρια Εθνική Οργάνωση Νεολαίας Τον Οκτώβριο του 1952 πήγε στη Νέα Υόρκη, όπου συγκροτείτο η Ζ΄ Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για να προωθήσει το Κυπριακό ζήτημα στο διεθνές πεδίο.

5 Ο θάνατος του προήλθε από έμφραγμα το 1977


Κατέβασμα ppt "Περιεχόμενα Μακάριος ΄Γ Μακάριος ΄Γ Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου Δασκάλα: Μαρία Χατζηιωάννου Δημήτρης Δημητριάδης, Χρύσανθος Κύρου, Αντρέας Θεοφάνους Δημήτρης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google