Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3 rd grade activities. CULTURAL AWARENESS Στην Γ ’ και Δ ’ Δημοτικού στα πλαίσια εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας δίνεται έμφαση τόσο στην ανταλλαγή όσο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3 rd grade activities. CULTURAL AWARENESS Στην Γ ’ και Δ ’ Δημοτικού στα πλαίσια εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας δίνεται έμφαση τόσο στην ανταλλαγή όσο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3 rd grade activities

2 CULTURAL AWARENESS Στην Γ ’ και Δ ’ Δημοτικού στα πλαίσια εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας δίνεται έμφαση τόσο στην ανταλλαγή όσο και στην διερεύνηση πολιτιστικών στοιχείων

3 Πραγματοποιείται με ποικίλους τρόπους όπως Πρόγραμμα e-twinning συνεργασίας μεταξύ των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Γ ’ και Δ ’ Δημοτικού με αντίστοιχα σχολεία από την Πολωνία, Τουρκία και Κροατία με δραστηριότητες ανταλλαγής και πολιτιστικών παραδοσιακών στοιχείων π. χ The First Day of Spring

4 21 st March the first day of Spring Πιο συγκεκριμένα έγινε έρευνα από τους μαθητές για τα έθιμα της Άνοιξης στην Ελλάδα ( τα χελιδονίσματα, η κυρά Σαρακοστή, τα μαρτάκια )

5 E-twinning Έπεισα μέσω slideshare και της πλατφόρμας του e-twinning στάλθηκαν οι εργασίες μας από την Ελλάδα και εμείς λάβαμε τα έργα από τις άλλες χώρες. Οι μαθητές μας αντάλλαξαν πολιτιστικά στοιχεία με μέσο την Αγγλική γλώσσα και με έναν δημιουργικό, ευχάριστο τρόπο.

6 The tradition of Marzanna for the First Day of Spring in Poland

7 Greece Greece

8 Επιπλέον δραστηριότητες μέσα στην τάξη Στους μικρούς μας μαθητές ( young learners) ζητάμε να σημειώνουν τον καιρό για όλο τον Μάρτιο δημιουργώντας την παρακάτω κατασκευή βασιζόμενοι στην Αγγλική έκφραση. Πάλι η δραστηριότητα προσφέρει την δυνατότητα για ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων π. χ Υπάρχουν αντίστοιχες εκφράσεις στην χώρα σας ?

9 In like a lion or out like a Lamb?

10 Πολιτιστική ανίχνευση μέσω παιχνιδιού και παιδικών τραγουδιών Οι μαθητές σαν warm –up activity μπορούν να παίξουν το τραγούδι και παιχνίδι London Bridge is falling down, ένα από τα πιο δημοφιλή παραδοσιακά σε Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική.

11 Παραδοσιακά παιχνίδια και τραγούδια Δίνοντας πάλι το έναυσμα για την γνωριμία και εξοικείωση με παραδοσιακά πολιτιστικά στοιχεία άλλων χωρών.

12 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Γίνεται αντιληπτό ότι έχουμε καταφέρει με τους μαθητές μας από μικρή ηλικία ( με σκοπό και να είναι πιο εξοικειωμένοι και στο μέλλον για παρόμοιες μαθησιακές δραστηριότητες ) μέσω της ξένης γλώσσας να πλησιάσουμε και να εξερευνήσουμε, να βρούμε ομοιότητες και διαφορές με άλλους κατοίκους χωρών που έχουν ή δεν έχουν σαν μητρική γλώσσα (mother tongue) την Αγγλική, αλλά χρησιμοποιείται ως μέσο επικοινωνίας για την προσέγγιση διαφορετικών και εξίσου ενδιαφερόντων πολιτισμών.

13 evi panagaki english teacher


Κατέβασμα ppt "3 rd grade activities. CULTURAL AWARENESS Στην Γ ’ και Δ ’ Δημοτικού στα πλαίσια εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας δίνεται έμφαση τόσο στην ανταλλαγή όσο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google