Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Ορίζεται η έννοια της αμβλυωπίας,  Αναλύεται η φυσιολογία του φαινομένου,  Γίνεται μια εκτενή περιγραφή των ειδών και των αιτιών της αμβλυωπίας, 

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Ορίζεται η έννοια της αμβλυωπίας,  Αναλύεται η φυσιολογία του φαινομένου,  Γίνεται μια εκτενή περιγραφή των ειδών και των αιτιών της αμβλυωπίας, "— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Ορίζεται η έννοια της αμβλυωπίας,  Αναλύεται η φυσιολογία του φαινομένου,  Γίνεται μια εκτενή περιγραφή των ειδών και των αιτιών της αμβλυωπίας,  Αναφέρονται τρόποι διάγνωσης και θεραπείας και τέλος  Παρουσιάζονται κάποιες κλινικές δοκιμές και πειράματα για τη βελτίωση του αμβλυωπικού οφθαλμού.

3  Η κατάρτιση των αναγνωστών σχετικά με το ιατρικό, παθολογικό φαινόμενο της αμβλυωπίας, το οποίο εκτιμάται ότι επηρεάζει το 1-5% του πληθυσμού.

4  Στραβισμική  Ανισομετρωπική (διαθλαστική)  Αμβλυωπία από ανοψία  Οργανική  Μεσημβρινή αμβλυωπία

5  Οπτική οξύτητα  Φίλτρο ουδέτερης πυκνότητας  Δοκιμασία της κατά προτίμηση προσήλωσης

6  Κάλυψη του υγιούς οφθαλμού  Penilization  Χρήση θολού γυαλιού  ΠΡΟΣΟΧΗ! Η αμβλυωπία είναι θεραπεύσιμη έως την ηλικία των 9 ετών στη στραβισμική αμβλυωπία & έως τα 11- 12 έτη στην ανισομετρωπική αμβλυωπία.

7  Ενημέρωση για την παθολογική φυσιολογία και τα είδη του αμβλυωπικού ματιού  Κατανόηση των αιτιών που οδηγούν σε αμβλυωπία  Πληροφόρηση για τους τρόπους διάγνωσης και θεραπείας, ανάλογα με το κάθε είδος αμβλυωπίας που παρουσιάζεται στον ασθενή

8  Λόγω των κλινικών πειραμάτων και δοκιμασιών που παρατίθενται στο τέλος του άρθρου, δίνεται το έναυσμα για περεταίρω έρευνα από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.

9  Φοιτητές Ιατρικής και όχι μόνο!  Εκπαιδευτικούς, καθηγητές  Γιατρούς, ερευνητές  Οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί για το θέμα το οποίο αυτό πραγματεύεται.

10  Τίτλος άρθρου: Αμβλυωπία  Κατηγορία: Οφθαλμολογικές παθήσεις  Τελευταία τροποποίηση: 29/11/ 2011  Διατίθεται από: βικιπαίδεια  Στο link:  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE %BC%CE%B2%CE%BB%CF%85%CF%89%C F%80%CE%AF%CE%B1 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE %BC%CE%B2%CE%BB%CF%85%CF%89%C F%80%CE%AF%CE%B1

11  συντάκτριες του άρθρου: › Αναστασιάδη Ανατολή › Βαλαβάνη Ευδοξία › Γκόγκα Κωνσταντίνα › Κριαρά Σταυρούλα › Πριτσίνη Φιλίππα  (καθώς το άρθρο διατίθεται από τη βικιπαίδεια υπάρχει η δυνατότητα επιπλέον επεξεργασίας και τροποποίησής του).


Κατέβασμα ppt " Ορίζεται η έννοια της αμβλυωπίας,  Αναλύεται η φυσιολογία του φαινομένου,  Γίνεται μια εκτενή περιγραφή των ειδών και των αιτιών της αμβλυωπίας, "

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google