Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΤΟΧΟΣ : ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ Ο μαθητής να μπορεί να αναφέρει ότι ο τρόπος σύνδεσης των ισοζυγισμένων καταναλωτών είναι ανεξάρτητος από τον τρόπο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΤΟΧΟΣ : ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ Ο μαθητής να μπορεί να αναφέρει ότι ο τρόπος σύνδεσης των ισοζυγισμένων καταναλωτών είναι ανεξάρτητος από τον τρόπο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΤΟΧΟΣ : ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ Ο μαθητής να μπορεί να αναφέρει ότι ο τρόπος σύνδεσης των ισοζυγισμένων καταναλωτών είναι ανεξάρτητος από τον τρόπο σύνδεσης στην παροχή.

2 ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΣΟΖΥΓΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Η σύνδεση στη παροχή, δηλαδή στον εναλλακτήρα, μπορεί να είναι τύπου ΤΡΙΓΩΝΟΥ ( MESH ή DELTA) όπως δείχνει το σχήμα (α), ή τύπου ΑΣΤΕΡΑ (STAR) όπως δείχνει το σχήμα (β). Και στις δύο περιπτώσεις οι τάσεις στους ακροδέκτες των τριών φάσεων (V RY, V YB, V RΒ ) έχουν την ιδίαν τιμή, αφού οι εναλλακτήρες είναι κατασκευασμένοι να παράγουν τις ίδιες πολικές τάσεις.

3 Οι συνδεσμολογίες των ισοζυγισμένων καταναλωτών (φορτίων) είναι ανεξάρτητες του τρόπου που είναι συνδεδεμένος ο εναλλακτήρας αφής στιγμής οι τάσεις στο τριφασικό δίκτυο (V RY, V YB, V RΒ ) είναι αυτές που χρειάζονται οι καταναλωτές για να εργαστούν.

4 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 1. Να αναφέρετε κατά πόσον ο τρόπος σύνδεσης των ισοζυγισμένων καταναλωτών εξαρτάτε ή όχι από τον τρόπο σύνδεσης στην παροχή.


Κατέβασμα ppt "ΣΤΟΧΟΣ : ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ Ο μαθητής να μπορεί να αναφέρει ότι ο τρόπος σύνδεσης των ισοζυγισμένων καταναλωτών είναι ανεξάρτητος από τον τρόπο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google