Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 To θύμα και ο θύτης του ΗΣ Τι έγινε : ο θύτης έστειλε μήνυμα στο θύμα 1ο λάθος του θύματος: έπεσε στην παγίδα και απάντησε Ο θύτης κανόνισε συνάντηση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " To θύμα και ο θύτης του ΗΣ Τι έγινε : ο θύτης έστειλε μήνυμα στο θύμα 1ο λάθος του θύματος: έπεσε στην παγίδα και απάντησε Ο θύτης κανόνισε συνάντηση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  To θύμα και ο θύτης του ΗΣ Τι έγινε : ο θύτης έστειλε μήνυμα στο θύμα 1ο λάθος του θύματος: έπεσε στην παγίδα και απάντησε Ο θύτης κανόνισε συνάντηση μεταξύ τους 2ο λάθος του θύματος: δέχτηκε την συνάντηση Το θύμα βρέθηκε θύμα σεξουαλικού βιασμού.

3  Μετά : Το θύμα κλείστηκε στον εαυτό του με αποτέλεσμα να γίνει μοναχικός Οι γονείς του θύματος έστειλαν το θύμα σε ψυχίατρο Το θύμα πήγε σε γυναικολόγο

4  Τα αποτελέσματα : Το θύμα κόλλησε aids O γυναικολόγος ανέφερε τα δυσάρεστα νέα στους γονείς του θύματος και όχι στο θύμα Ο ψυχολόγος ανέλαβε το θέμα πολύ σοβαρά και ακλούθησαν τα εξής

5 Εμείς οι ψυχολόγοι επιθυμήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους γονείς του κοριτσιού … έτσι και έγινε. Τους είπαμε τα παρακάτω Όταν σου λένε κάτι που δε σου είναι αρεστό, σου δημιουργείται ένα αίσθημα άρνησης. Δε θέλει να το αποδεχθεί και θα το αρνείται. Έπειτα από τη διάγνωση, είναι πολύ πιθανό να της δημιουργηθεί ένα αίσθημα άρνησης. Φυσιολογικό. Το θέμα είναι όμως με τον καιρό να υπάρχει αποδοχή, όμως για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να την βοηθήσετε εσείς. Να της υπενθυμίζετε να παλεύει κάθε μέρα και ότι πρέπει να της πιάσετε το χέρι και να την βοηθήσετε να πατήσει στο έδαφος. Να της λέτε όλα τα γλυκά λόγια που θα χρειαζόταν να ακούσει ένας άνθρωπος στην κατάσταση της. Μην αφήσετε κανέναν να την ρίξει συναισθηματικά.

6 Τέλος οι γονείς της ακολούθησαν τις οδηγίες μας και το προστάτεψαν όσο πιο πολύ μπορούσαν ώσπου ήρθε το τέλος της. Αλλά πρέπει να αναφέρουμε πως πριν φύγει είχε μια κανονική ζωή και βλέπουμε ότι δεν την επηρέασε τον γεγονός αυτό.

7  Φωτεινή Κουμπιάδη  Ηλέκτρα Παπαδοκωσταντάκη  Ιζαμπέλα Μαρματάκη  Εβελίνα Δραμηλαράκη


Κατέβασμα ppt " To θύμα και ο θύτης του ΗΣ Τι έγινε : ο θύτης έστειλε μήνυμα στο θύμα 1ο λάθος του θύματος: έπεσε στην παγίδα και απάντησε Ο θύτης κανόνισε συνάντηση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google