Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σχολικό Έτος Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σχολικό Έτος Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σχολικό Έτος 2014-2015 Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Σχολικό Έτος Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων Τετάρτη

2 ΘΕΜΑΤΑ Ωράριο λειτουργίας του σχολείου Φοίτηση των μαθητών
(όρια απουσιών – διαδικασία δικαιολόγησης) Αξιολόγηση των μαθητών Ενημέρωση των γονέων

3 ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Δευτέρα-Παρασκευή 08:15-14:10
Διδακτικές ώρες 1η 08:15΄- 09:00΄ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 5 ΛΕΠΤΩΝ 2η 09:05΄- 09:50΄ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 10 ΛΕΠΤΩΝ 3η 10:00΄- 10:45΄ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 10 ΛΕΠΤΩΝ 4η 10:55΄- 11:40΄ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 10 ΛΕΠΤΩΝ 5η 11:50΄- 12:35΄ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 5 ΛΕΠΤΩΝ 6η 12:40΄- 13:25΄ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 5 ΛΕΠΤΩΝ 7η 13:30΄- 14:10΄ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

4 ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Είναι απαραίτητο για τους μαθητές να παρακολουθούν ανελλιπώς το πρόγραμμα διδασκαλίας. Μπορούν να πραγματοποιήσουν μέχρι απουσίες (από αυτές τουλάχιστον οι 50 να είναι δικαιολογημένες). Κάθε διδακτική ώρα υπολογίζεται ως απουσία. Η δικαιολόγηση γίνεται με αίτηση-δήλωση του κηδεμόνα για μία ή δύο συνεχόμενες ημέρες και μέχρι δέκα ημέρες το χρόνο.

5 ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Απουσία τριών ή περισσότερων συνεχό- μενων ημερών χρειάζεται δικαιολογητικό από γιατρό. Η δικαιολόγηση γίνεται μετά την επιστρο- φή του μαθητή στο σχολείο και μέσα σε 10 εργάσιμες ημέρες. Απουσία στη διάρκεια του ωραρίου διδα- σκαλίας ΔΕΝ επιτρέπεται παρά μόνο με άδεια της Διευθύντριας. Ωριαίες απουσίες χωρίς άδεια ή απουσίες λόγω ποινών ΔΕΝ δικαιολογούνται.

6 ΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Όταν ο μαθητής συμπληρώσει τον αριθμό των 30 απουσιών, ο γονέας-κηδεμόνας ενημερώνεται από το σχολείο με επιστολή και στη συνέχεια η ενημέρωση γίνεται κάθε μήνα, επίσης με επιστολή. Υπεύθυνοι για την παρακολούθηση των απουσιών των μαθητών είναι οι υπεύθυ- νοι καθηγητές των τμημάτων. Α1: Β1: Γ1:Φουντά Α2: Β2: Γ2: Α3: Β3: Γ3:

7 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Η αξιολόγηση του μαθητή κατά τη φοίτησή του στο Γυμνάσιο προκύπτει από τα παρακάτω: την καθημερινή προφορική συμμετοχή και εξέταση του μαθητή στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία, τις ολιγόλεπτες απροειδοποίητες γραπτές δοκιμασίες των μαθητών στο μάθημα της ημέρας, τις ωριαίες υποχρεωτικές γραπτές δοκιμασίες, ανά μία κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων τριμήνων, οι οποίες καλύπτουν την ύλη μιας ευρύτερης διδακτικής ενότητας και πραγματοποιούνται αφού έχει προηγη- θεί σχετική ανακεφαλαίωση, τις καθημερινές εργασίες – ασκήσεις που εκτελούν οι μαθητές στο σχολείο ή στο σπίτι στα πλαίσια κάθε μαθήματος, τις γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις του Ιουνίου.

8 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Γενικός βαθμός προαγωγής (βάση) στο Γυμνάσιο είναι το Δέκα (10) ενώ το Άριστα είναι το Είκοσι (20). Ειδικότερα για τους Μουσουλμάνους μαθητές ως βαθμός προαγωγής στα γλωσσικά μαθήματα (Νεοελληνική Γλώσσα, Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Αρχαία Ελληνικά από το πρωτότυπο και Αρχαία Ελληνικά από μετάφραση) προβλέπεται το Οκτώ (08).

9 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Θεωρούμε απαραίτητο να επισκέπτεστε τακτικά το σχολείο για να ενημερώνεστε για την πρόοδο των παιδιών σας αλλά και να μας ενημερώνετε για τα ιδιαίτερα θέματα και προβλήματα που τα αφορούν και σας απασχολούν. Η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές απαγορεύεται σύμφωνα με σχετική Υπουργική απόφαση. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να προτρέψετε τα παιδιά σας να μην φέρνουν το κινητό τηλέφωνο τους στο σχολείο. Σύμφωνα με το νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος, το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους των εκπαιδευτηρίων οποιασδήποτε βαθμίδας.

10 Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Ο ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Ευχόμαστε καλή δύναμη και πρόοδο στα παιδιά σας Με εκτίμηση Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Ο ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Φωτεινή Νεστορίδου Παναγιώτης Μπύρος Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ του 6ου Γυμνασίου

11 Σχολικό Έτος 2014-2015 Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων
6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Σχολικό Έτος Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων Τετάρτη


Κατέβασμα ppt "Σχολικό Έτος Ενημέρωση Γονέων-Κηδεμόνων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google