Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ Β’1 2013-2014.  Ενέργεια ονομάζεται η ικανότητα παραγωγής έργου ή ακόμη η ικανότητα οργάνωσης ή αλλαγής της ύλης.  Ενέργεια: εν.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ Β’1 2013-2014.  Ενέργεια ονομάζεται η ικανότητα παραγωγής έργου ή ακόμη η ικανότητα οργάνωσης ή αλλαγής της ύλης.  Ενέργεια: εν."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ Β’1 2013-2014

2  Ενέργεια ονομάζεται η ικανότητα παραγωγής έργου ή ακόμη η ικανότητα οργάνωσης ή αλλαγής της ύλης.  Ενέργεια: εν + έργο, δηλαδή έργο μέσα σε κάποιο σώμα.  Το έργο σχετίζεται με την αλλαγή, την κίνηση ή τη στήριξη και ισοδυναμεί με την ενέργεια που δόθηκε στο αντικείμενο. Η ενέργεια είναι φυσική ποσότητα που μπορεί να μετρηθεί και καθορίζει ποιες αλλαγές, γεγονότα ή φυσικά φαινόμενα είναι δυνατόν να συμβούν.  Η ενέργεια περικλείεται ή εμπεριέχεται, αποθηκεύεται, εκπέμπεται, μεταβιβάζεται, απορροφάται, μετατρέπεται, διατηρείται, υποβαθμίζεται, ρέει.

3 Κινητική ενέργεια, είναι η ενέργεια που έχει ένα σώμα όταν κινείται και αναφέρεται στην ικανότητά του να παράγει έργο.

4 Δυναμική ενέργεια, είναι η ενέργεια που έχει ένα σώμα όταν βρίσκεται σε κάποια θέση (πχ. ένα σώμα σε κάποιο ύψος), ή σε κάποια κατάσταση (πχ. το τεντωμένο τόξο).

5  Η Κινητική και η Δυναμική ενέργεια είναι πρωταρχικές μορφές ενέργειας και αποτελούν τη Μηχανική ενέργεια.  Εκτός από την κινητική και την δυναμική, εμφανίζονται και άλλες εκφράσεις ειδικών περιπτώσεων ή συνδυασμών των πρωταρχικών μορφών ενέργειας.  Άλλες από αυτές γίνονται εύκολα αισθητές, όπως το φως, η θερμότητα, η πυρηνική ενέργεια και άλλες όχι. ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

6 Η θερμική ενέργεια, είναι το σύνολο της κινητικής ενέργειας των σωματιδίων που συγκροτούν τα υλικά σώματα, καθώς αυτά κινούνται στο εσωτερικό τους. Με τον όρο θερμότητα εννοούμε ειδικά την ενέργεια που μεταφέρεται από ένα σώμα υψηλής θερμοκρασίας σε άλλο με χαμηλότερη θερμοκρασία.

7 Ηλεκτρική ονομάζεται η ενέργεια που μεταφέρεται από το ηλεκτρικό ρεύμα και οφείλεται στην κίνηση των ηλεκτρονίων.

8  Χημική ονομάζεται η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στα μόρια των χημικών ουσιών και αποδίδεται συνήθως ως θερμική ή ηλεκτρική, όταν τα μόρια διασπώνται και πάλι σε άτομα.  Ειδικότερα είναι η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στα καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο), ή στα τρόφιμα. Ελευθερώνεται με την καύση, που είναι μια χημική αντίδραση.

9  Η πυρηνική ενέργεια, είναι η δυναμική ενέργεια που είναι εγκλεισμένη στους πυρήνες των ατόμων λόγω της αλληλεπίδρασης των σωματιδίων που τα συνιστούν και απελευθερώνεται κατά τη σχάση ή τη σύντηξη των πυρήνων.

10  Ηλιακή ενέργεια, είναι η πυρηνική ενέργεια που προέρχεται από τη σύντηξη πυρήνων υδρογόνου στον ήλιο, ενώ φωτεινή ενέργεια χαρακτηρίζεται η ενέργεια που μεταφέρεται ως ορατό ηλεκτρομαγνητικό κύμα, δηλαδή φως και αποτελεί μέρος της ηλιακής ενέργειας.

11

12


Κατέβασμα ppt "ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ Β’1 2013-2014.  Ενέργεια ονομάζεται η ικανότητα παραγωγής έργου ή ακόμη η ικανότητα οργάνωσης ή αλλαγής της ύλης.  Ενέργεια: εν."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google