Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ορισμός Ο δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο κρύβεται μέσα σε άλλα προγράμματα. Εισέρχεται σε έναν υπολογιστή κρυμμένο.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ορισμός Ο δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο κρύβεται μέσα σε άλλα προγράμματα. Εισέρχεται σε έναν υπολογιστή κρυμμένο."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Ορισμός Ο δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο κρύβεται μέσα σε άλλα προγράμματα. Εισέρχεται σε έναν υπολογιστή κρυμμένο μέσα σε ένα νόμιμο πρόγραμμα, όπως μια προφύλαξη οθόνης. Στη συνέχεια, εισάγει κώδικα στο λειτουργικό σύστημα, επιτρέποντας έτσι σε έναν εισβολέα να αποκτήσει πρόσβαση στο μολυσμένο υπολογιστή. Οι δούρειοι ίπποι συνήθως δεν εξαπλώνονται από μόνοι τους. Εξαπλώνονται μέσω ιών, ιών τύπου worm ή ληφθέντος λογισμικού.

3 Ιστορία Ο όρος "δούρειος ίππος" χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον Κεν Τόμσον στην ομιλία του το 1983 κατά την τελετή απονομής των βραβείων Turing. Ο Τόμσον παρατήρησε ότι είναι δυνατόν να προστεθεί κακόβουλος κώδικας στην εντολή login του Unix για την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης. Αυτήν του την ανακάλυψη την ονόμασε "δούρειο ίππο".

4 Επιπροσθέτως υποστήριξε ότι οποιοσδήποτε μεταγλωττιστής C μπορεί να μετατραπεί κατάλληλα ούτως ώστε να προσθέτει αυτόματα κακόβουλο κώδικα στα προγράμματα που δημιουργεί. Με τον τρόπο αυτό ο εντοπισμός του κακόβουλου κώδικα γίνεται ακόμη πιο δύσκολος.

5 Διάδοση Οι δούρειοι ίπποι μπορούν να προσβάλουν έναν υπολογιστή με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς δεδομένων: μέσω E-Mail, USB stick, Διαδικτύου, ομότιμων δικτύων (peer to peer), διαδικτυακών πλατφορμών ανταλλαγής κ.ο.κ.

6 Αυτό που καθιστά τους δούρειους ίππους τόσο ύπουλους είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι οι χρήστες μεταδίδουν ανυποψίαστοι τα μολυσμένα αρχεία. Επίσης, τα αδύναμα σημεία των προγραμμάτων περιήγησης διαδικτύου δέχονται επιθέσεις από τους προγραμματιστές δούρειων ίππων αμέσως μόλις γίνουν γνωστά.

7 Προστασία και πρόληψη Η καλύτερη λύση για την προστασία από δούρειους ίππους είναι η χρήση ενός προγράμματος προστασίας από ιούς, το οποίο πρέπει να αναβαθμίζεται τακτικά με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις.

8

9


Κατέβασμα ppt "Ορισμός Ο δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο κρύβεται μέσα σε άλλα προγράμματα. Εισέρχεται σε έναν υπολογιστή κρυμμένο."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google