Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ανάπτυξη και η καλή διατήρηση του ανθρώπινου οργανισμού εξαρτάται από την ποιότητα, την ποικιλία και την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών που παίρνει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ανάπτυξη και η καλή διατήρηση του ανθρώπινου οργανισμού εξαρτάται από την ποιότητα, την ποικιλία και την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών που παίρνει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η ανάπτυξη και η καλή διατήρηση του ανθρώπινου οργανισμού εξαρτάται από την ποιότητα, την ποικιλία και την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών που παίρνει. Όταν η διατροφή δεν είναι η κατάλληλη έχουμε την εμφάνιση δυσάρεστων για την υγεία του ανθρώπου φαινομένων. Σήμερα η διατροφή μας έχει αλλάξει ριζικά. Ειδικότερα τρώμε πολλές ανθυγιεινές τροφές. Μερικές από αυτές είναι: 1. Επεξεργασμένα Κρέατα 2. Κατεψυγμένα Γεύματα 3. Ζάχαρη 4. Ντόνατς 5.Πατατάκια 6.Τρόφιμα Χαμηλής Περιεκτικότητας σε Λιπαρά 7. Μαργαρίνη 8. Μαγιονέζα 9. Αναψυκτικά 10. Frappuccino 11. Οινοπνευματώδη Ποτά

3 Τα αλλαντικά και τα λουκάνικα είναι γεμάτα από νάτριο και άλλες συντηρητικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο του παχέος εντέρου. Χοτ-ντογκ, μπέικον και λουκάνικα έχουν επίσης πολύ αλάτι, λιπαρά, χοληστερόλη και πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά που δεν κάνουν στο σώμα μας κανένα καλό.

4 Πολλά κατεψυγμένα γεύματα περιέχουν λιπαρά και αλάτι. Πιθανότατα δεν έχουν τόσο λίπος, αλλά έχουν τόνους νατρίου και άλλων χημικών ουσιών.

5 Η υπερβολική κατανάλωση άσπρης ζάχαρης έχει συνδεθεί με καρδιαγγειακά νοσήματα, αλλά και καρκίνο. Μπορεί να προκαλέσει αύξηση της LDL-κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων και μείωση της HDL-καλής χοληστερόλης. Αυξάνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και αντενδείκνυται σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη.

6 Κάθε ντόνατ είναι γεμάτο από τρανς λιπαρά, ζάχαρη και ραφιναρισμένο άσπρο αλεύρι με κάθε θρεπτικό συστατικό να έχει αφαιρεθεί.

7 Τα πατατάκια περιέχουν λίπος, αλάτι, θερμίδες και ακρυλαμίδιο, το οποίο είναι καρκινογόνο. Για αυτό το λόγο πρέπει να τα αποφεύγουμε.

8 Αυτά τα φαγητά με χαμηλά λιπαρά συχνά είναι γεμάτα με αλάτι, ζάχαρη και άλλα δυσάρεστα πράγματα για να αντικαταστήσουν τη γεύση που χάνεται όταν το λίπος αφαιρείται. Ακριβώς επειδή ένα τρόφιμο δεν έχει κανένα λίπος, αυτό δεν το καθιστά υγιεινό.

9 Περιέχει πολλά τρανς λιπαρά και προκαλεί την χοληστερόλη και αυτό μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες.

10 Ιδιαίτερα γευστικό προϊόν, γεμάτο θερμίδες και κορεσμένα λίπη. Αποτελεί συνοδευτικό στα περισσότερα τυποποιημένα σάντουιτς και προσφέρει άφθονη χοληστερίνη.

11 Κάθε αναψυκτικό περιέχει 10 κουταλιές ζάχαρης και έχει περίπου 175 θερμίδες. Ακόμη χειρότερα, πίνοντας δυο αναψυκτικά την εβδομάδα μπορεί να ενισχύσει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του παγκρέατος και πίνοντας 2-3 την ημέρα αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.

12 Ένα frappuccino έχει συνήθως γύρω στις 500 θερμίδες, 20 γραμμάρια λίπους και 60 γραμμάρια ζάχαρης. Είναι νόστιμα, αλλά καλό είναι να τα αποφεύγετε!.

13 Το οινόπνευμα σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί σοβαρές ασθένειες στον οργανισμό μας. Οι τρεις βασικότερες αιτίες θανάτου που σχετίζονται με τα οινοπνευματώδη ποτά είναι τα κακοήθη νεοπλάσματα, τα εγκεφαλικά επεισόδια και η κίρρωση του ήπατος.

14 Η παχυσαρκία οφείλεται στη μεγάλη συσσώρευση λίπους στο σώμα. Σήμερα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα διατροφικά προβλήματα για τις προηγμένες κοινωνίες. Πολλοί παράγοντες φαίνεται ότι συμβάλλουν στην αύξηση της συχνότητας με την οποία εμφανίζεται και πολλοί τύποι θεραπείας έχουν δοκιμασθεί, οι οποίες έχουν πιθανότητες επιτυχίας στο βαθμό που το άτομο αλλάζει τελικά τις διατροφικές του συνήθειες.

15 Η παχυσαρκία είναι μία επιδημία και δεν μπορεί να λυθεί αποσπασματικά, μόνο με την δίαιτα. Η πρόληψη φαίνεται να είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος και ο πλέον μακροχρόνιος. Έχει αποδειχθεί ότι η παχυσαρκία, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, εγκεφαλικών επεισοδίων και σακχαρώδους διαβήτη, ενώ η απώλεια σωματικού βάρους έστω και 5-10% μπορεί να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου και την αρτηριακή πίεση.

16 http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=793 http://dailyarticle.gr/2012/08/01/ta-10-pio-antygieina- trofima-pou-mporeite-na-fate/ http://www.oneman.gr/keimena/men_s_only/body/articl e1494296.ece http://www.tlife.gr/Article/HEALTHANDFITNESS- %CE%94%CE%99%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE% 9F%CE%A6%CE%97/0-105-28587.html http://www.incardiology.gr/odigies/paxisarkia.htm ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

17 ΤΕΛΟΣ!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ! ΜΑΘΗΤΡΙΑ: ΜΑΤΟΥΛΑ ΣΑΡΡΗ


Κατέβασμα ppt "Η ανάπτυξη και η καλή διατήρηση του ανθρώπινου οργανισμού εξαρτάται από την ποιότητα, την ποικιλία και την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών που παίρνει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google