Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Στόχος της παρουσίασης είναι να πληροφορήσει το σεξουαλικώς ενεργό κοινό για την πρόληψη των αφροδίσιων νοσημάτων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Στόχος της παρουσίασης είναι να πληροφορήσει το σεξουαλικώς ενεργό κοινό για την πρόληψη των αφροδίσιων νοσημάτων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Στόχος της παρουσίασης είναι να πληροφορήσει το σεξουαλικώς ενεργό κοινό για την πρόληψη των αφροδίσιων νοσημάτων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : XΑΝΤΑΒΑΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

2  Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της σεξουαλικής μετάδοσης των ΣΜΝ είναι να αποφεύγεται η επαφή με μέλη του σώματος ή υγρά που μπορεί να οδηγήσουν σε μεταφορά με ένα μολυσμένο σύντροφο. Δεν αφορούν όλες οι σεξουαλικές δραστηριότητες την επαφή: το cybersex, το phonesex ή ο αυνανισμός από απόσταση είναι οι μέθοδοι για την αποφυγή επαφής.

3  Οι δύο σύντροφοι θα πρέπει να εξετάζονται για ΣΜΝ πριν την έναρξη της σεξουαλικής επαφής, ή πριν ξαναρχίσουν και πάλι μαζί, όταν ο ένας από τους δύο είχε επαφή με κάποιον άλλο  Ο εμβολιασμός πριν από την έναρξη της σεξουαλικής επαφής, συνιστάται να διασφαλίσει τη μέγιστη προστασία.

4  Η σωστή χρήση των προφυλακτικών μειώνει την επαφή και τους κινδύνους.  Τα γυναικεία προφυλακτικά παρέχουν προστασία μόνο όταν χρησιμοποιούνται σωστά ως φραγμός, και μόνο από και προς την περιοχή που καλύπτουν.  Αποφεύγοντας την αναστροφή του προφυλακτικό, φορώντας το προφυλακτικό μία φορά με ή χωρίς εκσπερμάτιση.

5

6  Αποφυγή προφυλακτικών κατασκευασμένα από ουσίες διαφορετικές από λατέξ, πολυισοπρένιο ή από πολυουρεθάνη διότι δεν προστατεύουν από τον ιό HIV.  Αποφεύγοντας τη χρήση λιπαντικών που έχουν ως βάση το πετρέλαιο (ή οτιδήποτε λάδι ) με προφυλακτικά λατέξ, μιας και το πετρέλαιο μπορεί να δημιουργήσει τρύπες σε αυτά.

7  Χρησιμοποιώντας προφυλακτικά με γεύση για στοματικό σεξ και μόνο, καθώς η ζάχαρη στην αρωματική ύλη μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις ζύμης αν χρησιμοποιείται για την διείσδυση.  Η χρήση του nonoxynol-9 μπορεί να βάλει τις γυναίκες σε μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από τον HIV, γι αυτό απαγορεύεται.

8


Κατέβασμα ppt "ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Στόχος της παρουσίασης είναι να πληροφορήσει το σεξουαλικώς ενεργό κοινό για την πρόληψη των αφροδίσιων νοσημάτων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google