Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εξωγενείς παράγοντες Γήρας Βιολογικοί παράγοντες 60ο έτος -Τι προκαλεί τη γήρανση; Το οξυγόνο,παρά το ότι είναι απαραίτητο για τις μεταβολικές διεργασίες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εξωγενείς παράγοντες Γήρας Βιολογικοί παράγοντες 60ο έτος -Τι προκαλεί τη γήρανση; Το οξυγόνο,παρά το ότι είναι απαραίτητο για τις μεταβολικές διεργασίες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Εξωγενείς παράγοντες Γήρας Βιολογικοί παράγοντες 60ο έτος -Τι προκαλεί τη γήρανση; Το οξυγόνο,παρά το ότι είναι απαραίτητο για τις μεταβολικές διεργασίες και την παραγωγή ενέργειας,είναι ταυτόχρονα τοξικός παράγοντας διότι προκαλεί την παραγωγή ελεύθερων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες για την διαδικασία της γήρανσης.

4 Το άγχος Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ Η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών Η πρόσληψη ζάχαρης Το ότι… δεν κινούμαστε Η έλλειψη ικανοποιητικού χρόνου ύπνου Η εισπνοή ρύπων

5 -Πώς επηρεάζει η γήρανση τον οργανισμό μας; Ακοή Ανοσοποιητικό σύστημα Αρτηρίες Μύες Νεφρά Οστά Πνεύμονες

6

7

8 Η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία Φωτοανάπλαση Πλαστική χειρουργική Απολεπιστικοί παράγοντες (peelings) Αντιηλιακοί παράγοντες Αντιοξειδωτικά προϊόντα

9

10 Σημαντικά αντιοξειδωτικά Βιταμίνη Ε Βιταμίνη C (Ασκορβικό οξύ) β Καροτένιο Πολυφαινόλες

11 Κορυφαία αντιοξειδωτικά φρούτα και λαχανικά GOJI BERRY ΞΗΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΣΤΑΦΙΔΑ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΦΡΑΜΠΟΥΑΖ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΡΟΔΙ

12 Γήρανση και ψυχολογία  Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να συμβιβαστούν με το πέρασμα του χρόνου και να αποδεχτούν τις αλλοιώσεις που αυτός προκαλεί.  Βρίσκονται σε ψυχολογική σύγχυση. Αρνητικές συνέπειες

13 Μάλιστα η αυτοαπόρριψη κατά την τρίτη ηλικία μπορεί να επιφέρει και σοβαρά προβλήματα στην υγεία όπως η κατάθλιψη!

14 Πάνω από όλα θετική στάση!!! Σύμφωνα με έρευνες αυξάνει το υπόλοιπο διάστημα ζωής

15 Η έρευνα  Ιδιαίτερα κατά την τρίτη ηλικία δυσάρεστες μεταβολές στην ζωή μειώνουν την αυτοεκτίμηση. Τα άτομα με μειωμένη αυτοεκτίμηση τελικά παρουσιάζουν τα σημάδια της γήρανσης ταχυτέρα από αυτά με ανεβασμένη.

16 ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΝΕΟΤΗΤΑ

17

18 Έρευνα MIT  Το γονιδίωμα μας δίνει τα όπλα να κατανοήσουμε τι πάει στραβά στον οργανισμό μας και να μπορέσουμε να βρούμε την μοριακή βάση του DNA που έχει κάποιο πρόβλημα και να καταπολεμήσουμε την λάθος λειτουργία.  Η χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος μας δίνει την δυνατότητα να εντοπίσουμε τα ελαττωματικά γονίδια και να τα διορθώσουμε (γονιδιακή θεραπεία).

19 ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙΑ Στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στο Χάρβαρντ κατάφεραν να δώσουν το φιλί της ζωής στα τελοµερή, ενεργοποιώντας το «μαγικό» ένζυµο τελοµεράση µε τη χηµική ουσία 4-OHT. Το ένζυμο αυτό μπορεί να καθορίσει το μήκος των χρωμοσωμάτων των κυττάρων και συγκεκριμένα των άκρων τμημάτων, των τελομερών.

20 Τι είναι τα τελομερή; Τελομερή ονομάζονται τα μικρά κομμάτια του DNA που βρίσκονται στην άκρη κάθε χρωμoσώματος. Τα τελομερή παίζουν καθοριστικό ρόλο στη γήρανση των ανθρώπων αλλά και των ζώων. Συνιστούν τμήμα της ουσίας του DNA, κυρίως των άκρων τους.

21

22 Θανάσης Γκαρδιακός Ελευθερία Μανωλοπούλου Γεωργία Περγάμαλη Ελευθερία Φραντζεσκάκη


Κατέβασμα ppt "Εξωγενείς παράγοντες Γήρας Βιολογικοί παράγοντες 60ο έτος -Τι προκαλεί τη γήρανση; Το οξυγόνο,παρά το ότι είναι απαραίτητο για τις μεταβολικές διεργασίες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google