Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία στην Γεωγραφία ΘΕΜΑ: Πληροφορίες για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας...την Λισαβόνα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία στην Γεωγραφία ΘΕΜΑ: Πληροφορίες για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας...την Λισαβόνα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία στην Γεωγραφία ΘΕΜΑ: Πληροφορίες για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας...την Λισαβόνα.

2 Μια πρώτη γνωριμία με την Λισαβόνα.... Η Λισαβόνα, είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας και βρίσκεται στην ακτή στις εκβολές του στον ποταμό Τάγο.Κύρια γλώσσα είναι η πορτογαλική όμως στις τουριστικές υπηρεσίες μιλούν σε ικανοποιητικό επίπεδο την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα. Ο μέσος όρος όμως του πληθυσμού της Πορτογαλίας μιλάει πολύ λιγότερες ξένες γλώσσες απ' ότι στην Ελλάδα.Επικρατεί η Ρωμαιοκαθολική θρησκεία.

3 Πληθυσμός Η Λισαβόνα έχει πληθυσμό 564.657 κατοίκους και η μητροπολιτική περιοχή της Λισαβόνας έχει σχεδόν 2.665.000. Ενώ ο πληθυσμός της Πορτογαλίας είναι 10.000.000

4 Ιστορικά στοιχεία - Ιστορία Η Λισαβόνα είναι η πρωτεύουσα του Ατλαντικού, τόπος ευλογημένος με φυσική ομορφιά και γεμάτος με συναρπαστική ιστορία. Η πόλη (Πορτογαλικά: Lisboa έχει πληθυσμό 545.245 κατοίκους και η μητροπολιτική περιοχή της Λισαβόνας έχει σχεδόν 3.000.000 κατοίκους (2005). Έχει χαρακτηριστεί "Πόλη του Οδυσσέα", επίσης "Πόλη των μεγάλων θαλασσοπόρων - εξερευνητών", ως και "Πριγκίπισσα του Ωκεανού".

5 Το όνομα προέρχεται από το "Olissipo", η οποία έχει τις ρίζες της στις φοινικικές λέξεις "Αλή Ubbo", που σημαίνει «μαγευτικό λιμάνι». Το πιο πιθανό είναι ότι ιδρύθηκε από τους Φοίνικες και το παραδοσιακό στυλ της έχει ισχυρές αραβικές επιρροές. Ήταν, άλλωστε υπό την κυριαρχία των Μαυριτανών για 450 χρόνια. Τον 12ο αιώνα οι χριστιανοί εκ νέου κατέλαβαν την πόλη, αλλά δεν ήταν μέχρι τα μέσα του 13ου αιώνα πού Λισαβόνα έγινε πρωτεύουσα της χώρας.

6 Αξιοθέτα Estrela Basilica Μοναστήρι του Jeronimo Μία από τις εντυπωσιακότερες εκκλησίες της Λισαβόνας, είναι η Estrela Basilica, η οποία χτίστηκε το 18ο αιώνα σε ρυθμό μπαρόκ. Αποτελεί την πρώτη εκκλησία στον κόσμο που αφιερώθηκε στην Ιερή Καρδιά του Ιησού. Το μοναστήρι αυτό χτίστηκε το 16ο αιώνα σε ρυθμό μπαρόκ και αναγεννησιακό και ουσιαστικά αποτελεί μνεία στη εποχή των ανακαλύψεων. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο τάφος του διάσημου ποιητή Luis de Camoes και του εξερευνητή Vasco de Gama. Το μοναστήρι θεωρείται πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO από το 1984.

7 Oceanarium Το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης παρουσιάζει ζωντανούς οργανισμούς του ωκεανού, βιντεοπροβολές και άλλα μέσα προκειμένου να ανακαλύψουν οι επισκέπτες τη ζωή μέσα στη θάλασσα του ωκεανού.

8 Yδραγωγείο Το Άγαλμα Χριστός Βασιλεύς Χτίστηκε το 18ο αιώνα από το τάγμα του βασιλιλα Joao V, προκειμένου να προμηθεύει την πόλη με νερό. Αποτελείται από 109 καμάρες κατά μήκος της κοιλάδας που εκτείνεται, με τη μεγαλύτερη από αυτές να αγγίζει τα 66 μέτρα. Στην όχθη του ποταμού Ταγού, απέναντι από την Λισσαβώνα, στέκει ο Χριστός Βασιλεύς, ένα μεγαλοπρεπές άγαλμα με τα χέρια ανοικτά και το βλέμμα του στραμμένο προς την πόλη. Μπορεί κάποιος να ανέβει μέχρι τα πόδια του, να κοιτάξει κάτω προς την πόλη, την κρεμαστή γέφυρα πάνω από το ποτάμι, τον ίδιο τον Ταγό.

9 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ http://www.pamediakopes.gr/DestinationGuides/Lisbon/lisb on-sightseeing-guide-gr.asp http://www.pamediakopes.gr/DestinationGuides/Lisbon/lisb on-sightseeing-guide-gr.asp http://www.kyklostravel.gr/touristikos-odigos/lissavona.html http://www.kyklostravel.gr/touristikos-odigos/axiotheata- lissavonas.html http://www.kyklostravel.gr/touristikos-odigos/axiotheata- lissavonas.html http://www.kyklostravel.gr/touristikos-odigos/lissavona.html


Κατέβασμα ppt "Εργασία στην Γεωγραφία ΘΕΜΑ: Πληροφορίες για την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας...την Λισαβόνα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google