Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ντενίσα Λεσάι Ελένη Κοντογόνη. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ  Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, υπήρξε σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ντενίσα Λεσάι Ελένη Κοντογόνη. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ  Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, υπήρξε σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ντενίσα Λεσάι Ελένη Κοντογόνη

2 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ  Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, υπήρξε σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός της μουσικής. Έλληνας φιλόσοφος μαθηματικός γεωμέτρης μουσικής  Είναι ο κατεξοχήν θεμελιωτής των ελληνικών μαθηματικών.

3 ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ  Οι περισσότεροι αρχαίοι συγγραφείς συμφωνούν πως είναι γιος του Μνησάρχου.  Διαφωνούν όμως ως προς την καταγωγή του Μνησάρχου, γιατί άλλοι μεν λένε ότι ήταν Σάμιος.

4 ΠΥΘΑΓΩΡΙΟ ΘΕΩΡΗΜΑ  Από τον 4 ο αιώνα π. Χ., ο Πυθαγόρας έδινε στοιχεία για την ανακάλυψη του Πυθαγορείου Θεωρήματος.  Αποτυπώνει ότι σε κάθε ορθογώνιο τρίγωνο το τετράγωνο της υποτείνουσας ( η πλευρά απέναντι από την ορθή γωνία ) είναι ίση με το άθροισμα των τετραγώνων των δύο κάθετων πλευρών,.

5 Η ΝΕΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ  Ο Πυθαγόρας μεγάλωνε με μεγάλη σεμνότητα και σωφροσύνη.  Έλαβε παιδεία από βρέφος.


Κατέβασμα ppt "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Ντενίσα Λεσάι Ελένη Κοντογόνη. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ  Ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, υπήρξε σημαντικός Έλληνας φιλόσοφος, μαθηματικός, γεωμέτρης και θεωρητικός."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google