Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελλάδα, 1ο Δ.Σχ. Νεάπολης, εκπ/κός Μπούσια Ελένη, μαθητές/τριες: Τάνια Τιτοπούλου, Ισιδώρα Κουντούπη, Κωνσταντίνος Μερκουριάδης. 7 Ιουνίου 2010 Ανακαλύπτοντας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελλάδα, 1ο Δ.Σχ. Νεάπολης, εκπ/κός Μπούσια Ελένη, μαθητές/τριες: Τάνια Τιτοπούλου, Ισιδώρα Κουντούπη, Κωνσταντίνος Μερκουριάδης. 7 Ιουνίου 2010 Ανακαλύπτοντας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελλάδα, 1ο Δ.Σχ. Νεάπολης, εκπ/κός Μπούσια Ελένη, μαθητές/τριες: Τάνια Τιτοπούλου, Ισιδώρα Κουντούπη, Κωνσταντίνος Μερκουριάδης. 7 Ιουνίου 2010 Ανακαλύπτοντας τις χώρες της Ε.Ε. Ηνωμένο Βασίλειο

2 Ανακαλύπτοντας τις χώρες της Ε.Ε. Ανακαλύπτοντας τις χώρες της Ε.Ε. η ομάδα του «Ηνωμένου Βασιλείου» συνέλεξε πληροφορίες από έντυπες και ηλεκτρονικές πηγές, κείμενα, βίντεο, φωτογραφίες - αναμνηστικά αντικείμενα και αφού τα ανάρτησε στο wiki της τάξης (1oneapolisst2.wikispaces.com) δημιούργησε την παρακάτω παρουσίαση. Τα μέλη της ομάδας είναι η Τάνια Τιτοπούλου, η Ισιδώρα Κουντούπη και ο Κωνσταντίνος Μερκουριάδης είναι μαθητές της Στ τάξης και είναι 12 ετών. Discovering EU countries, the “United Kingdom” team collected information both from printed and on line sources, text, video, photographs - souvenirs and after having posted them on their class wiki (1oneapolisst2.wikispaces.com), they created this presentation. The members of the team are Tania Titopoulou, Isidora Koundoupi, Konstantinos Merkouriadis are students of the 6 th grade and they are all 12 years old.

3 ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι γνωστό με το αποδεκτό όνομα Μεγάλη Βρετανία. Το όνομα όμως Αγγλία δεν αποδέχονται οι Σκώτσέζοι και οι Ουαλοί. Οι εθνότητες που περιλαμβάνει καθορίζονται από τέσσερις περιοχές: την Αγγλία (με πρωτεύουσα το Λονδίνο), τη Σκωτία (με πρωτεύουσα το Εδιμβούργο), την Ουαλία ( με πρωτεύουσα το Κάρντιφ) και τη Βόρεια Ιρλανδία( με πρωτεύουσα το Μπέλφαστ). ΑγγλίαΣκωτίαΟυαλίαΒόρεια Ιρλανδία

4 ΆΝΘΡΩΠΟΙ Η πλειονότητα του πληθυσμού αποτελείται από Άγγλους, Σκοτσέζους, Ουαλούς και Ιρλανδούς. Η Βρετανία, ωστόσο, είναι μία εξαιρετικά ποικιλόμορφη χώρα με μεγάλη κουλτούρα εθνικής ενσωμάτωσης και ενότητας.

5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ Πολίτευμα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η συνταγματική μοναρχία ως αντιπροσωπευτική δημοκρατία, με τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄. Η Βρετανία χρησιμοποιεί τη λίρα στερλίνα. «Η Λίρα της Μεγάλης Βρετανίας συμβολίζεται ως £.λίρα στερλίνα

6 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΦΑΓΗΤΑ!!!!

7 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΡΟΥΧΑ!!!!

8 Αξιοθέατα

9 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ!!!! «Αντικριστός χορός Κέιλι» είναι ένας λαϊκός χορός στον οποίο τα ζεύγη χορεύουν σε δύο απέναντι γραμμές(ανδρών-γυναικών).λαϊκός χορός «Τετράγωνος χορός» είναι λαϊκός χορός με τέσσερα ζευγάρια, που τακτοποιούνται σε ένα τετράγωνο, με ένα ζεύγος σε κάθε πλευρά, αρχίζοντας με το ζεύγος 1. λαϊκός χορός Οι χοροί ήταν αφορμές για κοινωνική συνεύρεση και διασκέδαση, εκεί γνωρίζονταν ο νέοι κα οι νέες μεταξύ τους και γίνονταν τα «προξενιά».

10 Τα χρώματα της σημαίας : Άσπρο : ειρήνη και τιμιότητα Κόκκινο : τόλμη, ανδρεία, δύναμη Μπλε : (φόντο) - αλήθεια, αφοσίωση, επιμονή και δικαιοσύνη Η σωστή θέση της είναι με το φαρδύ μέρος του σταυρού του Αγίου Ανδρέα να είναι πάνω από το σταυρό του Αγίου Πατρικίου. Απεικονίζονται τα σύμβολα των Αγίων της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ιρλανδίας σε μπλε φόντο ως εξής: Ο κάθετος κόκκινος σταυρός είναι του Αγίου Γεωργίου, προστάτη Αγίου της Αγγλίας,, Ο κόκκινος διαγώνιος σταυρός είναι του Αγίου Πατρικίου του προστάτη Αγίου της Ιρλανδίας, Ο λευκός σταυρός του Αγίου Ανδρέα είναι του προστάτη Αγίου της Σκωτίας. ΣΗΜΑΙΑ!!

11 Ευχές στο Η.Βασίλειο και όλη την Ε.Ε. για καλό καλοκαίρι ΤΑΝΙΑ ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ ΚΟΥΝΤΟΥΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΙΑΔΗΣ


Κατέβασμα ppt "Ελλάδα, 1ο Δ.Σχ. Νεάπολης, εκπ/κός Μπούσια Ελένη, μαθητές/τριες: Τάνια Τιτοπούλου, Ισιδώρα Κουντούπη, Κωνσταντίνος Μερκουριάδης. 7 Ιουνίου 2010 Ανακαλύπτοντας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google