Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

28η Οκτωβρίου «ΟΧΙ» Το ιταλικό τηλεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με το οποίο ο Μουσολίνι ζητούσε την ελεύθερη δίοδο των ιταλικών στρατευμάτων απορρίπτεται.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "28η Οκτωβρίου «ΟΧΙ» Το ιταλικό τηλεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με το οποίο ο Μουσολίνι ζητούσε την ελεύθερη δίοδο των ιταλικών στρατευμάτων απορρίπτεται."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 28η Οκτωβρίου «ΟΧΙ» Το ιταλικό τηλεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με το οποίο ο Μουσολίνι ζητούσε την ελεύθερη δίοδο των ιταλικών στρατευμάτων απορρίπτεται από τον Ιωάννη Μεταξά χωρίς συζήτηση. Η απάντηση του Έλληνα είναι το ΟΧΙ, που εξέφρασε τη θέληση του Ελληνικού λαού να μην υποταχθεί.

2 ΠΟΙΗΜΑ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Αυτές τις ώρες τις δοξασμένες δεν απουσιάζουν ψυχές χαμένες, γιατί εκείνοι που θυσιαστήκαν, θα πούμε ψέμα πως εχαθήκαν. Μπροστά μας τώρα περνούν οι νέοι που το Σαράντα, τόσο γενναίοι, έπεσαν όλοι γι αυτή τη χώρα και ζούμ' ελεύθεροι αυτήν την ώρα. Ψυχές ηρώων και ημιθέων, ω δάφνες δόξας, ανδρών γενναίων, στρατιώτες, ναύτες κι αεροπόροι, γίνατε ινδάλματα και πρωτοπόροι

3 ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΜΑΧΕΣ Στη δυτική Μακεδονία ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει στις 22 Νοεμβρίου την Κορυτσά, ενώ στον κεντρικό τομέα της βόρειας Πίνδου εξουδετερώνει μια ιταλική μεραρχία. Ιταλοί είχαν στην αρχή κατορθώσει να εισχωρήσουν σε μεγάλο βάθος, τους υποχρεώνει να εκκενώσουν την κοιλάδα του ποταμού Καλαμά. Στο τέλος του χρόνου οι Ιταλοί βρίσκονται απωθημένοι 60 χιλιόμετρα πέρα από τα ελληνικά σύνορα

4 ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΜΑΧΕΣ 2 Η πορεία των ελληνικών στρατιωτικών μονάδων προς το Μέτωπο ήταν γεμάτη κακουχίες. Όμως ο βαρύς χειμώνας, ο ενθουσιασμός του ελληνικού στρατού και τα βουνά της Αλβανίας επιτρέπουν στους Έλληνες όχι μόνον να αντιμετωπίσουν την ιταλική επίθεση με επιτυχία, αλλά και να περάσουν αμέσως στην αντεπίθεση.

5 ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ Με παρελάσεις Γιορτές Γλέντια Μύθους

6 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ Έχει ιστορική αξία. Υπενθυμίζει στις νεώτερες γενεές τις ηρωικές πράξεις και τις θυσίες των παλαιοτέρων. Βασικό στοιχείο της αυτογνωσίας ενός λαού είναι η γνώση του παρελθόντος και της ιστορίας του, των ριζών και της προελεύσεώς του. Λαός χωρίς ιστορική μνήμη είναι λαός που κινδυνεύει να χαθεί.

7 ΕΙΚΟΝΕΣ

8 ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

9 ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

10 ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΡΜΑΝΩΝ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΞΗ Ε1’


Κατέβασμα ppt "28η Οκτωβρίου «ΟΧΙ» Το ιταλικό τηλεσίγραφο της 28ης Οκτωβρίου 1940 με το οποίο ο Μουσολίνι ζητούσε την ελεύθερη δίοδο των ιταλικών στρατευμάτων απορρίπτεται."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google